آژانس-افغان-خبر

سرویس : سیاسی | کد خبر : 9191 | تاریخ : 1397/04/17-09:29:05 |پرینت

حضور کمرنگ زنان، چالش دیگری برای کمیسیون انتخابات

حضور-کمرنگ-زنان،-چالش-دیگری-برای-کمیسیون-انتخابات
مقام‌های کمیسیون انتخابات می‌گویند؛ ضمن اینکه میزان رأی‌دهندگان در میان زنان بسیار اندک است، حضور کمرنگ زنان در فهرست نامزدان شوراهای ولسوالی‌ها و پارلمان کشور نیز از جمله چالش های کنونی این کمیسیون می باشد.

به گزارش افغان نیوز: مطابق آماری که کمیسیون انتخابات ارائه کرده، حضور زنان در میان نامزدان شوراهای ولسوالی‌ها بسیار اندک است. از مجموع ۳۷۳۱ نامزد شوراهای ولسوالی‌ها صرفاً هفت‌ درصد از آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهد، در حالی که برای تسهیل مشارکت زنان در عرصه‌ی سیاسی به آن‌ها در بخش‌های انتخابی‌یی نظیر پارلمان و شوراهای انتخابی محلی قانون ۲۵ درصد سهم داده است. مجموع اعضای شوراهای ولسوالی‌ها بسته به مجموع نفوس‌ آن‌ها متفاوت است. هرچند علاقه‌ی مردان نیز به نامزدی شوراهای ولسوالی‌ها کم‌تر است، اما تا آن‌جا که به زنان بر می‌گردد، آن‌ها دستکم در ۱۳۷ ولسوالی (بیش از ۲۵ درصد کل ولسوالی‌های کشور) هیچ نامزدی در این شوراها ندارند.

این آمار بیان‌گر آن است که زنان در سطوح محلی از محدودیت‌ها و محرومیت‌های بیش‌تری رنج می‌برند و به تبع آن در حوزه‌ی عمومی غایب‌اند. آن‌ها در دهات و روستاها و بیرون از کلان‌شهرهای مانند کابل فرصت‌های اندکی برای حضور در عرصه‌ی عمومی دارند، در حالی که رنج‌ها و محرومیت‌های شان بیشتر است. از این منظر، تمدید زمان ثبت نام برای نامزدی شوراهای ولسوالی‌ها نیز نمی‌تواند نتیجه‌ی مؤثری داشته باشد، چه این‌که افزایش مشارکت زنان در انتخابات بیرون از چارچوب حمایت از حقوق زنان و تسهیل حضور آن‌ها برای رقابت در عرصه‌هایی مانند انتخابات و ورود به سیاست و شکستن تابوی حضور زنان در حوزه‌ی عمومی ممکن نیست. به این دلیل نمی‌توان چندان به افزایش حضور زنان در انتخابات پیش رو چندان امیدوار بود.

تنها حضور اندک زنان در فهرست نامزدان شوراهای ولسوالی‌ها و پارلمان چالش کنونی کمیسیون انتخابات نیست. فراتر از آن میزان رأی‌دهندگان نیز خاصه در میان زنان بسیار اندک است. از مجموع هشت میلیون شهروندی که برای شرکت در انتخابات ثبت نام کرده‌اند، کم‌تر از سه میلیون از آن‌ها را زنان تشکیل می‌دهند. به عبارت دیگر میزان مشارکت زنان در انتخابات نیز کم‌تر از چهل درصد کل ثبت‌نام کنندگان است.

این درحالی است که بسیاری از فعالان زن اطمینان ندارند که انتخابات به صورت شفاف و واقعی و دموکراتیک و آزاد برگزار شود. آنها از اینکه آیا می توانند مورد اعتماد مهندسان انتخابات قرار بگیرند یا نه، تردید دارند و این یکی دیگر از دلایل عدم اشتیاق شان برای مشارکت است.