به گزارش افغان نیوز: احسان ضیا، مدیر کمیته کنسا، امروز یک شنبه(17، سرطان) در مراسم افتتاحیه ورکشاپ مشورتی ملی به هدف تنظیم چهارچوب مبحث سازگاری با اقلیم و افغانستان عاری از کاربن، گفت که همکاری جامعه مدنی با ادارات دولتی می تواند در بهبود محیط زیست نقش اساسی را بازی کند و همچنین مردم نیز باید ادارات مربوطه را متوجه سازند تا در جهت بهبود محیط زیست تلاش ورزند؛ در غیر آن خطرات بزرگی در پی خواهد داشت.
محمد نمان حکمت، نماینده محیط زیست تاکید داشت که افزایش نفوس، استفاده بی رویه از آب و تغییر اقلیم سبب شده که خشک سالی و کم آبی در کشور بیشتر شود و مردم افغانستان را بیشتر از جنگ جاری به خطر مواجه کند.
وی افزود، بیش از ۸۰ درصد مردم زراعت پیشه اند که تغییر اقلیم بر آنها تاثیر میگذارد و ۴۲ درصد زیر خطر فقر می باشد که در آلودگی محیط زیست نقش اساسی دارند.
ازسوی هم مژگان سیده مصطفوی، معیین اداری و مالی وزارت اطلاعات و فرهنگ گفت: محیط زیست و کم آبی برای کشورها بسیار مهم است، زیرا جنگ های بعدی میان کشور ها روی مسائل آب خواهد بود. بنابراین آب شیرین که در داخل افغانستان وجود دارد و به کشورهای بیرونی میرود باید کنترل شود.
وی افزود؛ هرچند هنوز فرهنگ استفاده از آب در داخل کشور وجود ندارد اما باید کارخانه های تولید آب معدنی از داخل شهر کابل به خارج شهر انتقال پیدا کنند. زیرا همان طوریکه در حفظ محیط زیست نقش داریم، در مورد مدیریت درست آب نیز تلاش کنیم.
این درحالی است که یونس فکور، آگاه محیط زیست به این باور است که برای جلوگیری از آلودگی محیط زیست باید مردم و ادارات دولتی در کنار هم قرار بگیرند، درحالیکه حکومت نه تنها برنامه مشخص برای این مساله ندارد بلکه در پی تخریب محیط زیست می باشد.