آژانس-افغان-خبر

سرویس : اقتصادی | کد خبر : 929 | تاریخ : 1395/07/27-13:59:08 |پرینت

وزارت ترانسپورت و هواتوردی ملکی:

تا سه سال دیگر، سیستم ترانسپورتی افغانستان معیاری میشود

تا-سه-سال-دیگر،-سیستم-ترانسپورتی-افغانستان-معیاری-میشود
مسئولان وزارت ترانسپورت و هوانوردی ملکی می‌گویند؛ تا سه سال دیگر سیستم ترانسپورت شهرهای افغانستان معیاری میشود و وزارت ترانسپورت تمام آمادگی‌ها را در این مورد روی دست گرفته است.

به گزارش افغان خبر؛ محمد الله بتاش وزیر ترانسپورت و هوانوردی ملکی امروز (سه شنبه 27 میزان) در روز جهانی ترانسپورت گفت؛ در افغانستان کمبود وسایط نقلیه وجود ندارد، بلکه این کشور با کمبود نظم ترانسپورتی در شهرها مواجه است.

آقای بتاش گفت؛ وزارت ترانسپورت برنامه سه ساله را روی دست گرفته است که با عملی شدن این برنامه سیستم ترانسپورت شهری تغییر خواهد کرد. او افزود؛ وزارت ترانسپورت به ترمیم 600 ملی بس که قبلا متوقف شده بود آغاز کرده است که با ترمیم این موترها وضعیت حمل و نقل در شهرها بهبود میابد.

وزیر ترانسپورت بیان داشت؛ کشور هندوستان تعهد سپرده است که به افغانستان یک هزار عراده ملی بس شهری کمک میکند و این کمک در صورتی عملی میشود که وزارت ترانسپورت سیستم ترانسپورتی شهرها را تغییر دهد و سرک‌ها معیاری شود.

بتاش افزود؛ در حال حاضر در شهرهای افغانستان تفکیک بین سرک و پیاده روها وجود ندارد، و وزارت ترانسپورت تصمیم دارد که در کنار سرک‌ها ایستگاه‌های توقف برای موترها ایجاد کند که تنها راننده‌ها درهمان مکان حق توقف دارند.

او خاطر نشان ساخت؛ برای حل مشکل ترانسپورت در شهرها؛ وزارت ترانسپورت 130 ترمینل ایجاد میکند که تمام آمادگی برای ساخت ترمینل روی دست گرفته شده است.

وزیر ترانسپورت گفت؛ این وزارت قوانین ترانسپورتی را تدوین کرده و با عملی شدن این قوانین تخلفات ترانسپورتی کاهش پیدا میکند.

از سوی دیگر قربان حقجو معین تجارتی وزارت تجارت گفت؛ مدیریت در ترانسپورت شهرهای افغانستان وجود ندارد، و بی‌نظمی به حدی افزایش یافته که چهره‌ی شهر ها را تغیر داده است.

حقجو بیان داشت؛ هر سال مسئولان ترانسپورت به مردم وعده همکاری بهبود وضعیت ترانسپورت شهری را می‌دهند، اما با گذشت یک سال هیچ اقدام عملی از این نهادها دیده نمیشود.

معین وزارت تجارت گفت؛ قانون ترانسپورت افغانستان، نمتواند نیازمند ترانسپورت امروزی را بر آورده سازد چون قانون مذکور 40 سال قبل تدوین شده است.

در حال حاضر در سراسر کشور بیش از دومیلیون عراده واسطه نقلیه موجود است که بیشتر شان غیر معیاری هستند.