آژانس-افغان-خبر

سرویس : فرهنگی | کد خبر : 9314 | تاریخ : 1397/04/26-14:16:59 |پرینت

آبدات تاریخی هرات در معرض فروپاشی

آبدات-تاریخی-هرات-در-معرض-فروپاشی
مسوولان ریاست اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات از نابودی آبدات تاریخی این ولایت خبر می دهند و می گویند که شماری از این آبدات در نبود بودجه کافی در حال فروپاشی است.

به گزارش افغان نیوز: آریا رووفیان، رییس اطلاعات و فرهنگ ولایت هرات، روز سه شنبه(26، سرطان) به خبرنگار افغان نیوز گفت که حدود ۸۵۰ جاذبه های تاریخی با قدامت بیش از دو و نیم هزار سال که مربوط دوره های اسلامی می شود در هرات وجود دارد که با کمک های کشورهای خارجی همراه بوده است.

وی تصریح نمود که قلعه اختیارالدین، دیوارهای قدیمی هرات و همچنان مسلخ هرات از آبده های تاریخی اند که بیش از دو و نیم هزار سال قدامت دارند.

آقای رووفیان می افزاید که ولایت هرات جاذبه های تاریخی و توریستی فراوانی را در خود گنجانیده که از  جمله پل مالان، تخت ظفر، زیارت خواجه غلتان ولی، زیارت خواجه عبدالله انصار، چهاربازار، مناره های مصلا، شهر بازار قدیم هرات، کتابخانه عامه هرات و همچنان باغ ملت که دراین اواخر عنوان جاذبه های تاریخی را به خود گرفته است.

وی اظهار داشت؛ طی ۱۵ سال گذشته کشورهای ایتالیا، آمریکا، یونسکو و بنیاد آغا خان تا حدی برای مرمت و بازسازی  آبده های داخل شهر همکاریهای را انجام داده اند که از آن جمله می توان گفت، بنیاد آغاخان ۵۲ پروژه را جهت بهبود این آبده ها کمک نموده است.

او خاطر نشان ساخت، با این که آبده های تاریخی داخل شهر هرات از جذبه های خاصی برخوردار می باشند اما به اماکن تاریخی در تمامی ولسوالی ها ازجمله انجیل، زنده جان، غوریان، شیندند، کرخ، گذره و چشت هیچ گونه رسیدگی صورت نگرفته است.

آریا رووفیان اضافه می کند که مرمت و بازسازی آثار باستانی هرات به ده ها میلیون دالر نیاز دارد تا بتوانند گردشگران و توریستان خارجی را به خود جلب نماید.

رییس اطلاعات و فرهنگ هرات تاکید داشت؛ قلعه اختیارالدین که در مرکز شهر قرار دارد سالانه بیش از ۱۵ هزار گردشگر خارجی و صدها هزار گردشگر داخلی را میزبانی می کند.

آقای رووفیان یادآور می شود که جاذبه های هرات در همه فصول سال از گردشگران پذیرایی کرده و هیچ ممانعتی جهت بازدید آنان از آثار باستانی وجود ندارد.

هرات یکی از قدیمی‌ترین ولایات افغانستان است که ریشه‌های آن به آریانای باستان می‌رسد. برخی منابع غربی هرات باستان را بنام «آریا» یاد نموده‌اند که همان گونهٔ یونانی شدهٔ هریوا است.