آژانس-افغان-خبر

سرویس : اجتماعی | کد خبر : 934 | تاریخ : 1395/07/28-07:27:56 |پرینت

در جلسه شورای عالی منابع بشری مطرح شد

افراد فقیر جامعه برای تحصیل به کشور های چین و هند فرستاده میشود

افراد-فقیر-جامعه-برای-تحصیل-به-کشور-های-چین-و-هند-فرستاده-میشود
رئیس جمهورغنی در جلسه شورای عالی منابع بشری بیان داشت که در چند سال گذشته روی افراد فقیر توجه صورت نگرفته، و حالا حکومت تصمیم دارد این افراد را برای تحصیل به کشور های چین و هند بفرستد.

به گزارش افغان خبر: جلسه شورای عالی منابع بشری تحت ریاست محمد اشرف غنی  رئیس جمهور کشور شام روز سه شنبه (27میزان) در ارگ دایر گردید.

رئیس جمهور غنی در این جلسه گفت که در ۱۵ سال گذشته روی قشر بی بضاعت کشور سرمایه گذاری صورت نگرفته و حالا حکومت تصمیم دارد تا با سرمایه گذاری روی این نسل، آنها را برای کسب آموزش و مهارت های بیشتر به چین و هند اعزام نماید.

محمد اشرف غنی گفت:"در بخش قوای بشری باید تغییرات اساسی وارد شود و شورای عالی منابع بشری به گونه دوامدار در این زمینه کارخواهد کرد".

 رئیس جمهور در ادامه گفت: به منظور افزایش ارتقای ظرفیت و مدیریت ادارات، در سال آینده به شورای عالی منابع بشری بودجه خاص تخصیص خواهد یافت.

رئیس جمهور با توجه به اهمیت لیسه های مسلکی گفت: لیسه های تعلیمات تخنیکی و مسلکی به مدیران مسلکی سپرده خواهد شد.

غنی بر مسلکی شدن ادارات دولتی و منابع بشری تاکید کرده، گفت: در فقدان نیروهای مسلکی هم اکنون بیش از۶۰ هزار کارگر خارجی در کشور مشغول به کار می باشند.

رئیس جمهور در ادامه، گفت که سکتور خصوصی نیز به نیروی انسانی متخصص نیاز دارد و در مشوره با این سکتور باید اقدامات لازم صورت گیرد. وی خاطر نشان کرد که سیستم تعلیمات مسلکی قدامت طولانی دارد و ایجاب می کند که در تمام بخش های آن نوآوری صورت گیرد.

افراد فقیر و بی بضاعت در افغانستان نمیتوانند فرزندان و جوانان شان را با پول شخصی به برای تحصیل به دانشگاه های خصوصی ثبت نام نماید یا به خارج از کشور بفرستند، تنها راه آنها برای تحصیل جذب شدن شان در دانشگاه ها و انستیتیوت های دولتی است.

محمد همایون قیومی مشاور ارشد رئیس جمهور در رابطه به مسوده نهایی پلان سرمایه بشری معلومات ارائه کرد.

او گفت که در سیستم آموزشی انستیتوت های تعلیمات تخنیکی مشکلات جدی وجود دارد. بگونه ای که اکثر فارغان انستیتوت ها به جای جذب در بازار کار به ادامه تحصیل در دانشگاه ها روی می آورند.

قیومی افزود: در مورد استادان این مراکز نیز مشکلات جدی دیده می شود. اکثر استادان در این مراکز از ظرفیت کافی برای تدریس برخوردار نبوده و با میتود های جدید آموزشی آشنا نمی باشند.

مشاور ارشد رئیس جمهور گفت که به شکل یک بارگی تغییرات در این انستیتوت ها دشوار بوده، اما به صورت مرحله یی می شود این کار را آغاز کرد.

 وی خاطر نشان نمود که در مکاتب تخنیکی و مسلکی در کنار آموزش های تیوری به مسائل عملی نیز توجه صورت گیرد و به منظور بالا بردن ظرفیت استادان این مراکز پس از اخذ امتحان می توان آنان را در چند مرحله برای آموزش به کشورهند اعزام کرد.

رحیل محمد فرملی معین تخنیکی و مسلکی وزارت معارف صحبت نموده، گفت که  بیشتر شاگردان این مراکز از طریق کانکور سراسری جذب می شوند و بهتر است در شیوه جذب آنان تجدید نظر صورت گیرد. وی گفت: "در این مراکز افرادی جذب گردد که با علاقه مندی خود  این رشته ها را انتخاب و مطابق به نیازمندی بازار باشد.

فرملی ضمن اینکه خواستار افزایش بودجه در بخش آموزش تخنیکی و مسلکی گردید، گفت که در بخش ساختمان، تجهیزات و ارتقای ظرفیت، نیاز به امکانات بیشتر می باشد.

وی افزود: نصاب تعلیمی موجود پاسخگوی بازار نمی باشد. وی  در ادامه گفت: که توزیع و چاپ کتاب ها نیز به موقع انجام نمی شود، بهتر است در این بخش از سکتور خصوصی استفاده شود و بر اساس زون ها کتاب ها چاپ وتوزیع گردد.

این در حالی است که حکومت وحدت ملی در بخش های مختلف؛ اقتصادی، تدارکات، منابع بشری و نظامی شورا های عالی را ایجاد کرده؛ تحت رهبری رئیس جمهور جلسات شان را دایر میکنند، اما این نو آوری رئیس جمهور از صلاحیت وزیران کابینه کاسته و آنها با دست باز فعالیت کرده نمیتوانند.