سازمان بینالمللی مهاجرت موضوع روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان امسال را به "در مبارزه با قاچاق انسان، کودکان را فراموش نکنید" اختصاص داده است.
به گزارش افغان نیوز؛ این سازمان امروز(سهشنبه، ۹ اسد) در اعلامیهای میگوید که با وجود تلاشهای بینالمللی، از هر سه قربانی قاچاق انسان، یک نفر آن کودک است.
این در حالی است که دفتر جرایم سازمان ملل، چندی پیش در گزاررشی گفته بود که در سالهای اخیر میزان قاچاق انسان در کشورهای مختلف جهان افزایش یافته که یک سوم از این قربانیان کودکان هستند.
این سازمان در گزارش اخیر خود تاکید کرده بود که بر اساس دادههای رسمی موجود، «قاچاق انسان» در سالهای اخیر به مراتب بیش از آمار منتشر شده است و هیچ نقطهای در جهان نیست که کودکان، زنان و مردان از این آسیب در امان باشند.
به گفتهای این سازمان زنان و دختران خردسال، بیشترین قربانیان قاچاق انسان در سالهای اخیر بودهاند.
یوری فدوتوف، مدیر اجرایی دفتر جرایم سازمان ملل متحد در گزارش خود اعلام کرده بود که دو سوم از کودکانی که قربانی آدمربایی به منظور قاچاق انسان میشوند، دختران خردسال هستند: «شمار زنان و دخترانی که در سال جاری قربانی آدمربایی شدهاند، بیش از ۷۰ درصد از کل افراد ربوده شده است.»
فدوتوف تاکید کرده است که این کودکان برای کار اجباری و سوءاستفاده جنسی ربوده میشوند. این مقام سازمان ملل از این کارهای اجباری، به عنوان «بردهداری نوین» یاد کرده است.
با این حال، وزارت خارجهٔ امریکا سال قبل در گزارش سالانه خود در مورد قاچاق انسان در افغانستان گفته بود که این کشور در لیست ۱۱ کشوری شامل است که حکومتهای آنها در زمینه قاچاق انسان، قاچاق در برنامههای تحت حمایت حکومت، امور مربوط به حکومت و یا کار اجباری در همه بخشها، استفادهٔ جنسی در کمپهای حکومتی و جلب و جذب کودکان پالیسی و طرح مستند دارند.
در این گزارش اشاره شده بود که افغانستان هنوز هم در لیست کشورهای است که حکومتهای شان در اپریل سال ۲۰۲۱ تا مارچ سال ۲۰۲۲ گروههای مسلح دارند و یا از آن گروههای مسلح حمایت میکنند که کودکان را در صفوف جنگی شامل کرده و یا از آنها سوء استفاده میکنند.
انتونی بلینکن وزیر خارجه امریکا نیز ضمن ارائه این گزارش گفته بود که در گزارش امسال افزایش قاچاق پسران و نوجوانان و گسترش ساحۀ کار اجباری از موضوعات قابل نگرانی است.
وی گفته بود که «قاچاق نیروی کار با استفاده از فریبکاران آنلاین افزایش یافته است که اکثر بخشهای جهان به انترنت دسترسی دارند، کرونا این روند را بیشتر تسریع بخشیده، قاچاقبران با استفاده از بیکاری گسترده و تبلیغ وظایف جعلی قربانیان را گماشته اند و بعد آنان را مجبور کردهاند که برنامههای کلاهبرداری جهانی را پیش ببرند».
بلینکن همچنان به پیشرفتها در زمینه پیشگیری از قاچاق انسان در سال ۲۰۲۳ اشاره کرده و گفت دهها کشور اقدامات مؤثری را برای جلوگیری از قاچاق انسان و مجازات عاملان انجام داده اند.
او گفت امریکا متعهد به جلوگیری از قاچاق انسان است زیرا به گفته وی، این کار تجاوز به آزادیهای بشری و انسانی است.
اما؛ افغانستان درحالی در ردیف بدترین کشورهای جهان از نظر قاچاق انسان قرار گرفته که با روی کار آمدن امارت اسلامی در افغانستان، بیکاری و فقر بیش از هر زمان دیگری افزایش یافته است و تعداد زیادی از ساکنان این کشور در جستجوی کار در تلاش هستند تا کشور را ترک و یا به مهاجرتهای غیر قانونی رو میآوند.
در واکنش به این گفتهها ذبیحالله مجاهد، سخنگوی امارت اسلامی این گزارش را رد کرده و گفته که گزارشهایی که از سوی برخی نهادها درباره افغانستان در بیرون از کشور نشر میشوند، دقیق نیست.
آقای مجاهد، افزوده که «آنان کوشش میکنند که توسط گزارشات علیه نظام و مردم افغانستان پروپاگند بکنند و هدفشان همکاری با کودکان هم نیست».
آقای مجاهد همچنان تصریح کرده بود که اکنون اوضاع کودکان در افغانستان بهتر از قبل است، زیرا در ۲۰ سال گذشته کودکان با آسیب روبرو بودند و کشته میشدند.
پیشتر وزارت امر به معروف و نهی از منکر امارت اسلامی به حکومت توصیه کرده بود٬ کودکان خردسال که هنوز ریش ندارند را در صفوفشان جذب نکنند.
روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان همه ساله سیام جولای برگزار میشود و مناسبتی برای حساس کردن شهروندان جهانی نسبت به همهگیری قاچاق انسان است که شامل استخدام، حملونقل و در اختیار داشتن افراداز طریق اجبار یا سایر ابزارهای متقلبانه برای بهرهبرداری از آنها بهمنظور سودجویی میشود.
شعار روز جهانی مبارزه با قاچاق انسان در سال ۲۰۲۴ از همه جهان خواسته است که در مبارزه با قاچاق انسان هیچ کودکی را پشت سر نگذارند.
این سازمان میگوید کودکان در معرض قاچاق در همه اشکال آن، از جمله قربانی شدن برای کار اجباری، جنایت اجباری و برای بهره کشی جنسی قرار میگیرند.
شعار تعیین شده برای این روز «پشت سر نگذاشتن هیچ کودکی: رویکردهایی برای مقابله با قاچاق کودکان در سطح جهانی» تعیین شده است که در راستای آن نادیده گرفته نشدن کودکان سراسر جهان در مبارزه با قاچاق انسان، سیاستها و رویکردهای جامعهمحور برای مقابله با قاچاق کودکان و شناسایی و مراقبت از آسیبهای روانی ناشی از آن بررسی خواهد شد.
پیام ها