مدیر اجرایی«یونیسف» گفته است که جامعهای بینالمللی و امارت اسلامی طالبان باید راههایی را برای همکاری با یک دیگر به خاطر کودکان افغانستان پیدا کنند.
به گزارش افغان نیوز؛ کاترین راسل، مدیر اجرایی صندوق حمایت از کودکانن سازمان ملل متحد«یونیسف» روز جمعه( 6 حوت) در بیانیهای در مورد سفر خود به افغانستان گفته است: «زمان از اهمیت بالایی برخوردار است، هر چه بیشتر منتظر بمانیم، اوضاع برای کودکان افغانستان بدتر خواهد شد».
راسل افزوده است که چندین دهه جنگ، خشکسالی ویرانگر، اقتصاد در حال فروپاشی و تحریمهای بینالمللی خسارات جبرانناپذیری به کودکان افغانستان وارد میکند. راسل آنچه را که در افغانستان مشاهده کرده، نگرانکننده خوانده است.
او اضافه کرده است که اوضاع در حال بدترشدن است و براساس پیشبینی یونیسف در سال ۲۰۲۲، بیش از یک میلیون کودک مبتلا به سوءتغذیه شدید نیاز به درمان خواهند داشت.
خانم راسل تصریح کرده که نزدیک به ۱۳ میلیون کودک به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند و بیماریهایی مانند سرخک و اسهال به گسترش خود ادامه خواهند داد.
او گفته است که کودکان افغانستان نباید گروگان سیاست باشند. تصمیمات و اقدامات انجامشده تعیین میکند که آیا این کودکان زندگی میکنند یا میمیرند؟
مدیر اجرایی بیان کرده است که جامعه بینالمللی و مقامهای فعلی افغانستان باید راههایی برای همکاری با یکدیگر به خاطر کودکان بیابند.
راسل افزوده است: «من از مقامهای کنونی میخواهم که وعدههای خود در مورد حقوق زنان و کودکان را به عملی ملموس تبدیل کنند و به همه دختران اجازه دهند به مدرسه بروند و همه زنان به سر کار بازگردند – بدون هیچ تأخیر دیگری».
او از جامعهبینالمللی نیز خواسته است که بودجهی مورد نیاز را برای کمک به آسیبپذیرترین افراد در اختیار صندوق حمایت از کودکان سازمان ملل قرار دهد.
این در حالی است که به تازگی وزارت دارایی امریکا برای تسهیل فعالیتهای تجاری در افغانستان، مجوز تازه صادر کرده است.
وزارت دارایی امریکا در با نشر اعلامیهای گفته است بر بنیاد مجوز تازه، موسسات مالی، سازمانهای غیردولتی و بینالمللی و شرکتهای بخش خصوصی میتوانند همزمان با پیروی از تحریمهای ایالات متحده، در معاملات و فعالیتهای گسترده در افغانستان شرکت کنند.
طبق این مجوز تازه، معاملات با ادارات دولتی امارت اسلامی طالبان نیز مجاز است.
پیام ها