غنی-معاهدات-امنیتی-میان-افغانستان،-امریکا-و-ناتو-پابرجاست

رئیس جمهور غنی تصریح می‌گوید: ما با سازمان ناتو و امریکا معاهدات امنیتی داریم که در مشوره با نمایندگان مردم افغانستان در لویه جرگه مشورتی و توسط هر دو مجلس شورای ملی به تصویب رسیده است و این معاهدات همچنان پابرجا می باشد.

به گزارش افغان نیوز: محمد اشرف غنی، رییس جمهور افغانستان، مارک اسپر وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا و ینس ستولتنبرگ سرمنشی سازمان ناتو عصر دیروز شنبه(10، حوت) در پایان دیدار شان، در یک کنفرانس مشترک خبری که در آن شماری از شخصیت های سیاسی و جهادی کشور نیز حضور داشتند، اشتراک نموده و در مورد نتایج صحبت های شان و انکشافات در خصوص پروسۀ صلح افغانستان، معلومات ارائه کردند.

رئیس جمهور غنی ضمن خوش آمدید به وزیر دفاع امریکا و سرمنشی سازمان ناتو، گفت که ما و شما به توافقات و معاهدات جدید ضرورت نداریم، زیرا ما با سازمان ناتو و کشور دوست ایالات متحدۀ امریکا معاهدات امنیتی داریم که در مشوره با نمایندگان مردم افغانستان در لویه جرگه مشورتی و توسط هر دو مجلس شورای ملی به تصویب رسیده است و این معاهدات همچنان پابرجا می باشد.

وی از همکاری های دوامدار ناتو از افغانستان به ویژه در کنفرانس اخیر وزرای دفاع سازمان ناتو که برای حمایت، تمویل، تجهیز و آموزش نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان تا سال ۲۰۲۴ گام های اساسی برداشته است، تشکر کرد.

غنی از همکاری های ایالات متحدۀ امریکا ابراز امتنان کرد و تاکید نمود که حمایت این کشور از افغانستان کوتاه مدت نه، بلکه میان مدت و دراز مدت می باشد.

آقای غنی گفت که موافقتنامه های امنیتی میان افغانستان و ایالات متحدۀ امریکا و افغانستان و سازمان ناتو پابرجاست و بدین معناست که تعهدات و همکاری آنان در بخش های امنیتی و دفاعی، تداوم می یابد.

رئیس جمهور ضمن اینکه یکبار دیگر روز ملی حمایت از نیروهای امنیتی و دفاعی را تبریک گفت، افزود که ملت افغان از قربانی های نیروهای امنیتی و دفاعی قدردانی می کند. وی افزود که نقش و مسئولیت این نیروها در صلح بیشتر می گردد، زیرا آنان از صلح پاسداری کرده، در برابر آفات طبیعی به متضررین کمک می نمایند و از تمامیت ارضی و نوامیس ملی قویاً دفاع می کنند.

اشرف غنی با اشاره به اینکه روابط ما با جامعه بین المللی به ویژه امریکا بر اساس احترام متقابل و منافع مشترک استوار خواهد بود، گفت که در این اعلامیه به راه های پایان بحران چهل ساله و راه های صلح آمیز پایان جنگ موافقت شده است.

وی اضافه کرد که راه حل صلح آمیز در نتیجه مذاکرات دولت جمهوری اسلامی افغانستان و طالبان به دست می آید، ما همه مشترکاً برای عملی کردن آن گام خواهیم برداشت و تیم مذاکراتی ما زیر چتر جمهوری اسلامی افغانستان همه شمول خواهد بود.

رئیس جمهور با اشاره به موافقتنامه امریکا و طالبان گفت که در اینجا می خواهم به وضاحت بگویم که تمام مواد موافقتنامۀ ایالات متحدۀ امریکا و طالبان مشروط می باشد و مواد این موافقتنامه زمانی قابل تطبیق است که طالبان تمام مواد مندرج در توافقنامه را عملی سازند.

در همین حال، مارک اسپر وزیر دفاع ایالات متحدۀ امریکا گفت که امروز ما با صدور اعلامیۀ مشترک افغانستان و ایالات متحدۀ امریکا شاهد یک لحظۀ مهم در پروسۀ صلح هستیم.

وی افزود: این اعلامیه عمق تعهد مشترک و درازمدت افغان ها و امریکا را نشان میدهد تا با همدیگر کار کنیم و پس از مذاکرات به ختم پایدار جنگ که منفعت تمام افغان ها می باشد، دست یابیم.

وزیر دفاع امریکا با اشاره به موافقتنامه طالبان و امریکا در دوحه، گفت که این موافقتنامه راه را برای مذاکرات مستقیم هموار می سازد تا یک آتش بس دایمی و جامع به میان آید. افغانستان سزاوار امنیت و رفاهِ می باشد که از صلح و ثبات بدست می آید و این زمانی حاصل می شود که افغان ها مشترکاً از این فرصت استفاده نمایند.

وی اضافه کرد که ایالات متحدۀ امریکا و شرکای بین المللی بر روابط درازمدت امنیتی خود با دولت افغانستان متعهد اند و ما به حمایت های خویش از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ادامه می دهیم.

سپس ینس ستولتنبرگ سرمنشی سازمان ناتو صحبت کرده، گفت: من خرسندم که یکجا با شما فصل جدید در افغانستان را رقم میزنم و ناتو از این گام ها برای رسیدن به صلح استقبال می کند.

وی افزود که اعلامیه مشترک میان جمهوری اسلامی افغانستان و ایالات متحدۀ امریکا برای رسیدن به صلح در افغانستان و موافقتنامه ایالات متحدۀ امریکا و طالبان بخاطر ختم جنگ ویرانگر در این کشور است، راه را برای مذاکره مستقیم باز خواهد کرد و آیندۀ بهتر را برای همه رقم خواهد زد.

وی افزود که کشورهای عضو ناتو دوشادوش مردم افغانستان مانند سال ۲۰۰۱ قرار خواهند داشت و ما حمایت های خود از نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان ادامه می دهیم.

سرمنشی سازمان ناتو در اخیر سخنانش گفت: من به مردم افغانستان می گویم که جامعه بین المللی با شما ایستاده اند، ناتو با شما ایستاده است، اکنون زمان صلح فرا رسیده و از تمام افغان ها می خواهم که از این لحظات مهم تاریخی استفاده کنند، تا به صلح پایدار دست یابند.

این درحالی است که موافقت‌نامه صلح امریکا و طالبان سرانجام پس ۱۱ دور مذاکره بین نماینده‌گان دو طرف که حدود هژده ماه زمان برد، روز شنبه، دهم حوت، به امضا رسید.

مطابق این توافقنامه، ایالات متحده امریکا عرض ۱۴ ماه، تمام نیروهای نظامی، متحدان و شرکای ائتلافی، به‌شمول تمام کارمندان غیرنظامی و غیردیپلماتیک، پیمان‌کاران امنیتی خصوصی، مربیان، مشاوران و پرسنل خدمات حمایتی خود را از افغانستان خارج خواهد کرد.

غنی: معاهدات امنیتی میان افغانستان، امریکا و ناتو پابرجاست

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد