ازدواج برای جوانان افغانستان یکی از مشکلات جدی محسوب می شود که اکثرشان برای تامین هزینه گزاف عروسی مجبور می شوند سالها کار کنند یا برای کسب درآمد بهتر مهاجرت نمایند.
به گزارش افغان نیوز نیوز: شماری از افغانها در سال های اخیر سنت شکنی کرده اند و برای کاهش مصارف ازدواج، زمینه عروسی دسته جمعی را برای جوانان این کشور فراهم ساخته اند که این نوع عروسی با استقبال گرم مردم نیز مواجه شده است.
محمد حمیدی مسئول بنیاد خیریه ابوالفضل به افغان نیوز گفت: «این بنیاد از سال ۱۳۹۳ به این طرف زمینه عروسی دسته جمعی را برای جوانان افغان در کابل فراهم ساخته است که در این مدت بیش از یک هزار جوان صاحب زندگی مشترک شده اند.»
اقای حمیدی افزود؛ جوانانی که در عروسی دسته جمعی اشتراک میکنند، یک افغانی هزینه نمی کنند؛ بلکه تمام هزینه عروسی را افراد خییر و تاجران افغان پرداخت می کنند.
مسئول برگزاری این عروسی دسته جمعی بیان داشت: «پنج سال قبل که آغاز عروسی دسته جمعی در افغانستان بود، مردم علاقمند نبودند که فرزندان شان از این طریق عروسی کنند؛ اما اکنون میزان علاقمندی مردم به این نوع عروسی افزایش پیدا کرده است.»
نهادهای خیریه ای که زمینه عروسی دسته جمعی را دایر می کنند، برای هر زوج ۴۲ قلم لوازم خانه به ارزش ۵۰ هزار افغانی نیز می دهد.
حمیدی میگوید؛ عروسی دسته جمعی سبب می شود که جوانان در آغاز زندگی شان با مشکل اقتصادی مواجه نباشد و زندگی مشترک را بدون دغدغه مالی آغاز کنند. به گفته مسئولان این نهاد خیریه؛ در حال حاضر ۱۲۰ زوج سالانه از این طریق زندگی مشترک شان را آغاز می کنند.
مرتضی که از این طریق ازدواج کرده می گوید: «بسیاری از جوانان به خاطر رسم و رواج های غلطی که از سوی بزرگان قومی رایج شده اند، نمی توانند ازدواج کنند. به این خاطر با مشکلات زیادی روبرو می شوند و یا بالاخره مهاجر می شوند».
فاطمه یکی دیگر از اشتراک کنندگان عروسی دسته جمعی به افغان نیوز گفت: «برخی فردی عروسی می گیرند و مصارف زیادی می کنند و بعداً بسیار زیر بار قرض می روند. ما شکر خدا با اشتراک در این مراسم گروهی از این مشکل رها شدیم و حالا قرض دار نیستیم».
در همین حال اسدالله علوی آگاه امور اجتماعی به افغان نیوز گفت که این نوع عروسی زمینه خوب برای افرادی است که توان اقتصادی کافی ندارند: «عروسی های که هزینه هنگفت را در قبال دارد، زمینه فساد و فقر را در جامعه فراهم می سازد و عروسی دسته جمعی اینچنین مشکلات را می زداید».
این آگاه امور اجتماعی گفت برای مبارزه با فرهنگ غلط و متضاد با دین اسلام که هزینه های هنگفتی برای زوج ها تعیین می شود، باید مبارزه صورت گیرد.
بسیاری از جوانان در افغانستان توان پرداخت هزینه های سرسام آور عروسی را ندارند و به همین دلیل از ازدواج دوری می کنند که نتیجه اش افزایش شمار مجردها در جامعه و بالارفتن سن ازدواج بوده است.
پیام ها