یادبود-از-شاعر-و-ادیب-نام‌آور-تاریخ-معاصر-افغانستان

ریاست اجراییه حکومت وحدت ملی در ضیافتی با حضور شماری از سفیران کشورهای منطقه و فرهنگیان از سی‌ودومین سالروز درگذشت خلیل‌الله خلیلی، شاعر و ادیب نام‌آور تاریخ معاصر افغانستان یادبود به عمل آورد.

به گزارش افغان نیوز: ریاست اجراییه حکومت وحدت ملی، شام دوشنبه( 23 ثور) در ضیافتی با حضور شماری از سفیران کشورهای منطقه، فرهنگیان، روزنامه‌نگاران و شاعران کشور، از سی‌ودومین سالروز درگذشت استاد خلیل‌الله خلیلی، شاعر و ادیب نام‌آور تاریخ معاصر افغانستان یادبود به عمل آورد.

در اعلامیه ریاست اجراییه آمده است که شرف‌الدین امام، سفیر جمهوری تاجیکستان در این برنامه گفت که خلیل‌الله خلیلی شاعری محبوب در میان ملت‌های منطقه بود و مردم تاجیکستان او را کم‌تر از مردم افغانستان دوست ندارند. بنابراین شکافتن ابعاد شخصیت این شاعر توانا به شناخت افغانستان کمک می‌کند. او خواستار تدویر سیمنارها و کنفرانس‌های علمی دربارۀ شخصیت استاد خلیلی در سطح منطقه شد.

وینی کمار، سفیر جمهوری هند در کابل، از پیوندهای تاریخی و عمیق فرهنگی میان مردمان افغانستان و هند یاد کرد و گفت که زبان فارسی 400 سال زبان رسمی و ملی شبه قارهٔ هند بوده است.

سفیر جمهوری هند گفت که ادیبان و شاعران بزرگ از جمله مولانا جلال‌الدین محمد بلخی، امیر خسرو دهلوی، حافظ شیرازی و... مورد احترام همۀ کشورهای حوزۀ تمدنی به ویژه ایران، تاجیکستان، افغانستان و هند می‌باشند.

آقای وینی کمار، به حمایت کشورش از مردم افغانستان در عرصه‌های مختلف تأکید کرد و ابراز امیدواری نمود که افغانستان به زودی شاهد برقراری صلح و ثبات باشد.

سپس، محمد رضا بهرامی، سفیر جمهوری اسلامی ایران، خلیل‌الله خلیلی را شاعر «پیونددهندۀ قلب‌ها» نامید و گفت که محصور ساختن خلیلی تنها به حوزۀ ادبیات جفا در حق او است.

سفیر ایران با ابراز این‌که استاد خلیلی رسالت خود را در نزدیکی و پیوند کشورهای منطقه به خوبی ادا کرده است، گفت که این شاعر افغانستان، پیوند عمیق با شاعران ایرانی داشت.

عبدالله عبدالله، رییس اجراییه کشور ضمن خوش‌آمدید به مهمانان گفت که صدای استاد خلیل الله خلیلی فراتر از مرزها و منطقه طنین انداز بود.

رییس اجراییه گفت که استاد خلیلی با شاعران بیرون از کشور به ویژه شعرای ایرانی از جمله رهی معیری، ملک الشعرا بهار، سعید نفیسی و فروزانفر روابط و مکاتبه داشت. وی یادآوری از شاعران، نویسندگان و فرهنگیان کشور را مسوولیت و رسالت همه عنوان کرد.

آقای عبدالله از سفرای جمهوری تاجیکستان، جمهوری اسلامی ایران و جمهوری هند به خاطر شرکت در این همایش قدردانی کرد و گفت که این سه کشور در روزهای سخت به ویژه مقاومت برحق مردم در برابر تروریزم، در کنار مردم افغانستان قرار داشته‌اند.

یادبود از شاعر و ادیب نام‌آور تاریخ معاصر افغانستان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد