سرگئی چمزوف، مدیرعامل شرکت صنایع دفاعی روسیه «روستک»، در گفتوگو با رسانههای امارات گفت که کشورهای خاورمیانه بخش عمدهای از پرتفوی صادرات تسلیحاتی روسیه را تشکیل میدهند بهطوری که ۵۰ درصد از قراردادهای «روسوبوروناکسپورتس» به این کشورها اختصاص دارد.
به گزارش افغان نیوز: چمزوف در حاشیه نمایشگاه IDEX 2025 که امروز (دوشنبه، ۳۰ دلو) در ابوظبی برگزار شد، به خبرگزاری دولتی امارات «وام» گفت که روستک با مجموعهای گسترده از سلاحهای پیشرفته که با آخرین تحولات میدان نبرد همخوانی دارد، در IDEX 2025 شرکت کرده است.
شرکتهای برجسته روسی از جمله «های پرسیشن سیستمز»، «کنسرن کلاشنیکف»،UVZ و «شواپه»، در این رویداد جهانی تقریباً ۲۰۰ محصول نظامی را به نمایش میگذارند.
نمایشگاه مشترک روسوبوروناکسپورتس شامل وسایل نقلیه زرهی، ماژولهای رزمی، توپخانه، مهمات، سیستمهای ضد هوایی و سلاحهای کوچک، در کنار دیگر راهحلهای پیشرفته دفاعی است.
چمزوف همچنین از یک اصلاح جدید سیستم دفاع هوایی پانتسیر خبر داد که به طور خاص برای عملیات ضد پهپاد توسعه یافته است. این سیستم که برای اولین بار در IDEX ۲۰۲۵ رونمایی میشود، قابلیت حمل ۴۸ موشک کوچک را دارد و بهطور مؤثری جایگزین چندین باتری دفاعی متعارف میشود.
علاوه بر این، سیستم موشکی کُرنت نیز به نمایش گذاشته خواهد شد که اکنون با قابلیت کنترل از راه دور بهبود یافته است و به افزایش انعطافپذیری میدان نبرد و ایمنی نیروها کمک میکند و بهعنوان یک جایگزین مناسب برای توپخانه میدانی عمل میکند.
در بخش هوانوردی، روستک چندین بالگرد را به نمایش میگذارد، از جمله بالگرد خدمات آتشنشانی Ka-32 که به خاطر ثبات و اثربخشی استثنایی خود در عملیاتهای آتشنشانی شهری شناخته شده است.
دیگر نمایشها شامل نسخههای بهبود یافته بالگردهای آنتس و Mi-8 است که برای عملکرد در شرایط بیابانی شدید با دماهای بالا طراحی شدهاند.
در زمینه فناوری، چمزوف اعلام کرد که اتوماسیون، رباتیک و هوش مصنوعی از اولویتهای کلیدی روستک هستند. این شرکت پلتفرم رباتیک چندمنظوره «دپشه» را توسعه داده است که یک سیستم بدون سرنشین چندمنظوره است و قادر به انجام وظایف متعددی از جمله حمل نقل، تحویل مهمات، تخلیه نیروهای زخمی و حتی عمل بهعنوان یک پهپاد کامیکازه در مناطق جنگی است.
علاوه بر این، روستک مجموعه نرمافزاری و سختافزاری «پرومتئوس» را معرفی کرده است که امکان اتوماسیون وسایل نقلیه زمینی از جمله تانکها، خودروهای جنگی پیادهنظام و توپخانه خودکششی را فراهم میکند. این فناوری اجازه کنترل از راه دور و مستقیم خدمه را میدهد و بهطور قابل توجهی انعطافپذیری عملیاتی را افزایش میدهد.
فراتر از کاربردهای نظامی، روستک همچنین راهحلهای مبتنی بر هوش مصنوعی را برای بخشهای غیرنظامی پیشرفته کرده است.
چمزوف به توسعه کامیونهای بدون سرنشین اشاره کرد که اکنون برای حمل و نقل تجاری در بزرگراه مسکو – سنتپترزبورگ استفاده میشوند.
در حال حاضر 18 دستگاه از این کامیونها در حالت آزمایشی در حال فعالیت هستند و به زودی این فناوری برای تولید انبوه آماده خواهد شد.

پیام ها