رسانههای اسراییلی گزارش دادهند که نخستوزیر این کشور برای آمادگی در برابر احتمال فروپاشی ارتش سوریه همزمان با پیشروی سریع نیروهای شورشی، جلسات امنیتی برگزار کرده است.
به گزارش افغان نیوز: شبکه ۱۳ اسراییل اعلام کرده که ارتش این کشور اکنون شورشیان سوری را به عنوان تهدیدی جدی برای بقای حکومت بشار اسد، قلمداد میکند.
شبکه کان هم گزارش داده است که اسراییل و امریکا علائم «فروپاشی احتمالی» ارتش سوریه را مشاهده کردهاند. به همین علت اسرائیل پیامهایی به رهبران شورشی ارسال کرده و از آنها خواسته که از نزدیک شدن به مرز اسراییل خودداری کنند.
مخالفان دولت بشار اسد دیروز (جمعه، ۱۶قوس) در ادامه پیشرویهای خود در سوریه، شهرهای «درعا، حمص و دیرالزور و گذرگاه البوکمال» را به تصرف در آورده و به سمت دمشق، پایتخت این کشور حرکت کردند.
در همین حال علی عباس، وزیر دفاع سوریه، مدعی شده است که نیروهای مسلح این کشور در حال «مبارزهای سخت و پیچیده با جنگ چریکی گروههای تروریستی» هستند.
علی عباس وضعیت میدانی سوریه را «خوب» توصیف کرد و افزوده است: «نیروهای ما، استقرار خود را مجدداً تنظیم کردهاند تا به مبارزه با این گروههای تکفیری تحت حمایت کشورهای منطقهای و بینالمللی ادامه دهند.»
او اخبار مربوط به عقبنشینی نیروهای دولتی سوریه از حما را هم «شایعه» خوانده و گفته است: «گروههای تروریستی از رسانهها برای تحریف واقعیت استفاده کردهاند. آنچه امروز در حما اتفاق افتاد، صرفاً یک اقدام تاکتیکی موقت بود.»
همزمان با پیشروی مخالفان در سوریه، دولت کانادا دیروز در اطلاعیهای با اشاره به وضعیت متشنج داخلی سوریه، از شهروندان خود خواست هر چه زودتر این کشور به خصوص دمشق پایتخت را ترک کنند.
در اطلاعیه دولت کانادا خطاب به شهروندان این کشور آمده است: «نیروهای مخالف دولت در حال حرکت به سمت دمشق هستند. اگر آنجا هستید، همین الان کشور را ترک کنید. اگر به کمک نیاز دارید، با مراکز اضطراری کانادا تماس بگیرید.»
آمریکا نیز با توجه به وضعیت ناپایدار امنیتی و درگیریهای گسترده میان گروههای مسلح در سوریه، از شهروندان آمریکایی خواست هرچه سریعتر سوریه را ترک کنند.
این هشدار با اشاره به تعطیلی فرودگاه بینالمللی حلب و افزایش درگیریها از ۲۷ نوامبر در مناطق حلب، ادلب، حما، منبج و درعا صادر شده است.
آمریکا به شهروندانی که قادر به ترک سوریه نیستند، توصیه شده است که برنامههای اضطراری تهیه کرده و برای ماندن طولانیمدت در مکانهای امن آماده باشند.
سفارت ایالات متحده در دمشق از سال ۲۰۱۲ فعالیت خود را متوقف کرده و دولت آمریکا نمیتواند خدمات کنسولی عادی یا اضطراری در سوریه ارائه دهد. جمهوری چک بهعنوان حافظ منافع آمریکا در سوریه عمل میکند.
همزمان با پیشروی مخالفان و بدتر شدن اوضاع امنیتی در سوریه، سخنگوی سازمان ملل، دیروز با اشاره به وضعیت بحرانی سوریه، گفت از زمان تشدید درگیریها در این کشور، دستکم ۳۷۰ هزار نفر، شامل زنان، مردان و کودکان، آواره شدهاند.
«استفان دوجاریک» گفته است که دهها هزار نفر از این آوارگان به شمال شرق سوریه پناه بردهاند و بیش از ۲۵ هزار نفر از آنها در پناهگاهها اسکان داده شدهاند که با تکمیل ظرفیت این پناهگاهها، بسیاری از آوارگان با وجود سرما، در خیابانها یا موترها زندگی میکنند.
دیوید کاردن معاون هماهنگکننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل برای بحران سوریه هم روز چهارشنبه هفته قبل گفته بود از آغاز درگیریها در سوریه، بیش از ۱۱۵ هزار نفر از ساکنان ولایتهای ادلب و حلب آواره شدهاند.
گروههای مخالف بشار اسد دو هفته قبل پس از هشت سال موفق به تصرف حلب، دومین شهر بزرگ سوریه شدند.
ابومحمد جولانی رهبر گروه «تحریر الشام» در گفتوگویی ویژه با شبکه خبری سیانان گفته که هدف اصلی حملههای گروهش سرنگونی بشار اسد، رییسجمهور سوریه است.
او همچنین از برنامههای خود برای تشکیل دولتی مبتنی بر نهادها و «شورای انتخابشده از سوی مردم» صحبت کرده است.

پیام ها