در پی تهدیدهای دونالد ترامپ، رییسجمهور امریکا، مبنی بر اینکه اگر همه گروگانها آزاد نشوند، «در غزه جهنم برپا خواهد شد»، ارتش اسراییل حملات گستردهای را علیه مواضع حماس در نوار غزه آغاز کرد.
به گزارش افغان نیوز: ارتش اسراییل، امروز (سهشبه، ۲۸ حوت) اعلام کرده که این حملات با هدف قرار دادن فرماندهان رده میانی و برخی اعضای ارشد رهبری حماس صورت گرفته، همچنان ادامه دارد.
مقامهای نظامی اسراییل هشدار دادهاند که این عملیات محدود به حملات هوایی نخواهد بود و در صورت لزوم، عملیات زمینی و اقدامات نظامی گستردهتر نیز در دستور کار قرار دارد.
بنیامین نتانیاهو، شامگاه دوشنبه در بیانیهای اعلام کرد که به ارتش این کشور دستور داده است «در پاسخ به امتناع حماس از آزادی گروگانها و رد تمامی پیشنهادهای آتشبس»، دست به «اقدامی قاطع و بیسابقه» علیه این گروه بزند.
او تأکید کرد که اسراییل از این پس با «قدرت نظامی فزاینده» وارد عمل خواهد شد.
در همین حال، یسراییل کاتز، وزیر دفاع اسراییل، نیز پیشتر هشدار داده بود که اگر حماس تمامی گروگانها را آزاد نکند، اسراییل «درهای جهنم» را به روی غزه خواهد گشود.
به گفته او، تصمیم بازگشت به جنگ با تمام توان اتخاذ شده و ارتش آماده اجرای این دستور است.
دفتر دونالد ترامپ نیز در بیانیهای ضمن حمایت از تصمیم نتانیاهو برای از سرگیری جنگ در غزه، اعلام کرد که واشنگتن از اقدام اسراییل در مقابل آنچه «سرکشی و عدم همکاری حماس» خوانده شده، پشتیبانی کامل خواهد کرد.
بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، در جریان حملات هوایی اسراییل که از شامگاه دوشنبه آغاز و تا بامداد سهشنبه ادامه یافته، دستکم ۱۰۰ نفر کشته شدهاند.
منابع محلی نیز گزارش دادهاند که بسیاری از مناطق مسکونی در غزه هدف بمباران قرار گرفته و تلفات غیرنظامیان در حال افزایش است.
شاهدان عینی از وضعیت بحرانی در غزه خبر میدهند و میگویند بیمارستانها و مراکز درمانی با کمبود شدید دارو و تجهیزات روبهرو هستند.
در همین حال، نگرانیها درباره افزایش تلفات و گسترش درگیریها در منطقه همچنان رو به افزایش است.
با این حال، صندوق حمایت از کودکان در سازمان ملل (یونیسف) هشدار داده که ممانعت اسراییل از ورود کمکهای بشردوستانه، جان نزدیک به یک میلیون کودک فلسطینی را به خطر انداخته است.
این سازمان روز سهشنبه، ۲۸ حوت با اشاره به کمبود شدید آب آشامیدنی، غذا و دوا، بر لزوم بازگشایی فوری گذرگاههای نوار غزه تاکید کرده است.
ادوارد بیگبدر مدیر منطقهای یونیسف در خاورمیانه و شمال افریقا، پس از سفر چهارروزه به کرانه باختری و نوار غزه اعلام کرد: «بدون ورود کمکهای بشردوستانه، نزدیک به یک میلیون کودک فلسطینی بار دیگر بدون ابتداییترین نیازهای حیاتی برای بقا زندگی میکنند.»
او افزود که تقریباً ۲.۴ میلیون کودک فلسطینی در مناطق اشغالی، تحت تاثیر بحران کنونی قرار گرفتهاند.

پیام ها