بانک جهانی در تازهترین گزارش خود از بحران جدی ناامنی غذایی و سوء تغذیه در افغانستان خبر داده است و گفته که حدود ۱۲ میلیون نفر، شامل زنان باردار و کودکان، به دلیل تغییرات اقلیمی، بیثباتی اقتصادی و مشکلات ساختاری، از دسترسی به غذای کافی محروم هستند.
به گزارش افغان نیوز: این بانک امروز (پنجشنبه، ۶جدی) در گزارش ۲۰۰ صفحهای خود وضعیت امنیت غذایی افغانستان طی دو دهه گذشته را بررسی کرده و تأکید دارد که برای مبارزه با سوء تغذیه، باید از تجارب موفق سایر کشورها بهره گرفته شود. بانک جهانی بر لزوم تحقیقات جامع و همکاریهای گسترده بینالمللی برای کاهش بحران تأکید کرده است.
در بخشی از این گزارش آمده است که تغییرات اقلیمی تأثیر منفی بر شرایط کشاورزی و دسترسی به منابع غذایی در افغانستان گذاشته و ۲۵ درصد جمعیت این کشور در وضعیت بشری وخیم قرار دارند. این ارزیابی بر تقویت نظارت و پیشگیری از سوء تغذیه تأکید دارد.
با این حال، مقامات حکومت سرپرست، آمار بانک جهانی را مبالغهآمیز خوانده و مدعیاند که اقدامات آنها برای ایجاد اشتغال و کاهش فقر مؤثر بوده است. عبداللطیف نظری، معین وزارت اقتصاد، گفت: «گزارش بانک جهانی با واقعیات میدانی همخوانی ندارد. اما ما با طرحهای اشتغالزایی و همکاری بینالمللی تلاش داریم مشکل ناامنی غذایی را حل کنیم.»
کارشناسان اقتصادی نیز تأکید دارند که برای کاهش فقر در افغانستان، علاوه بر کمکهای بشردوستانه، باید بر پروژههای زیربنایی و ایجاد فرصتهای شغلی تمرکز شود. از جامعه جهانی نیز خواسته شده که محدودیتهای بانکی و اقتصادی اعمال شده بر افغانستان را لغو کند تا زمینه برای پیشرفت اقتصادی فراهم شود.
پیام ها