دانشمندان میگویند که آب شدن یخهای قطبهای زمین و نیز یخچالهای طبیعی از بزرگترین چالشهای محیط زیستی در جهان می باشند.
به گزارش افغان نیوز: کیلی برونت، دانشمند ناسا یا سازمان هوانوردی و فضاشناسی ایالات متحده گفته است که یک ماهواره لیزری را به فضا میفرستد تا در باره یخهای زمین تحقیق کند.
دانشمندان میگویند که آب شدن یخها قطبهای زمین و نیز یخچالهای طبیعی از بزرگترین چالشهای محیط زیستی در جهان می باشند.
کیلی برونت، دانشمند ناسا، گفت: «این ماهواره، از پرتوهای لیزر کار می گیرند که از ماهواره به زمین فرستاده می شوند و دوباره از زمین به ماهواره می روند. ما از جهیدن دوباره اشعه می توانیم که ارتفاع یخ و زمین را به گونه درست و دقیق اندازه گیری کنیم. مهمتر از آن این است که این ماهواره هر نود روز یک بار دوباره برمی گردد و یک بررسی دیگر انجام می دهد.»
ناسا میگوید که اندازه گیری دقیق یخ های جهان می تواند اندازه تاثیر پذیری یخ ها را از گرما و عوامل دیگر تعیین کند.
اندازه گیری یخها از زمین دشوار است و آب شدن کم پیشینه این یخها نیاز را برای بررسیها بیشتر ساخته است.
برونت گفت: «وقتی که ما دریاهای یخی را از دست بدهیم، روابط هوای قطب با دریاها تغییر می کند و گرما و رطوبت به آسانی از موانع عبور می کنند. سرانجام، این کار بر آب و هوای جهان و بر هر انسان اثرگذار خواهد بود. یخ های زمین متفاوت استند. وقتی این یخ ها آب می شوند و به اقیانوس ها می ریزند، این کار بر افزایش سطح آب اقیانوس ها و جوامع ساحلی اثر می گذارد.»
این ماهواره از ایالت کالیفورنیای ایالات متحده به فضا پرتاب خواهد شد و به گفته ناسا، اطلاعاتی که این ماهواره گردآوری می کند، به گونه آنلاین در اختیار مردم جهان قرار خواهد گرفت.
پیام ها