کارشناسان و منابع دیپلماتیک پیشنهاد کردهاند که صندوق توسعه سارک (SDF) باید در شرایط کنونی نقش فعالتری در پیشبرد پروژههای توسعهای در منطقه جنوب آسیا ایفا کند.
به گزارش افغان نیوز: این درخواست پس از کاهش محسوس کمکهای آژانس توسعه بینالمللی ایالات متحده(USAID) و کاهش فعالیت دیگر نهادهای انکشافی غربی در این منطقه مطرح شده است.
روزنامه «هندو» امروز شنبه ۲۳ حمل، با انتشار مقالهای تأکید کرده که اکنون نگاهها به سمت نهادهای توسعهای بومی و منطقهای معطوف شده، تا بتوانند خلا ناشی از عقبنشینی غرب را پر کنند.
صندوق توسعه سارک که در چارچوب همکاریهای منطقهای میان کشورهای عضو این سازمان، از جمله افغانستان، هند، پاکستان، بنگلهدیش، نیپال، بوتان، مالدیف و سریلانکا فعالیت دارد، در گذشته بیشتر تمرکز خود را بر پروژههایی در زمینههای کشاورزی، تکنالوژی، خدمات و سایر حوزههای غیرزیربنایی گذاشته بود.
براساس مقاله این سازمان، با توجه به نیازهای روزافزون منطقه، کارشناسان توصیه میکنند که تمرکز صندوق باید به پروژههای زیربنایی بزرگ از جمله ایجاد جادهها، راهآهن، شبکههای انرژی و توسعه زیرساختهای حملونقل و ارتباطات گسترش یابد.
به باور ناظران، اگرچه تنشهای سیاسی میان هند و پاکستان و همچنین وضعیت نامعلوم در افغانستان چالشهایی برای همکاریهای منطقهای ایجاد کردهاند، اما این موانع تاکنون مانع از بقای سرمایه و توان مالی صندوق توسعه سارک نشدهاند.
منابع دیپلماتیک تأکید کردهاند که باوجود وضعیت سیاسی پیچیده، این صندوق هنوز ظرفیت لازم برای ایفای نقش کلیدی در رشد اقتصادی و تقویت همگرایی منطقهای را دارد.
همچنین کارشناسان معتقدند که تمرکز بیشتر بر پروژههای زیربنایی میتواند نه تنها به بهبود وضعیت اقتصادی کشورهای عضو کمک کند، بلکه زمینهساز اعتمادسازی و نزدیکی سیاسی بیشتر میان کشورهای جنوب آسیا نیز باشد.
در عین حال، با وجود چالشهای جدی، تقویت فعالیتهای SDF میتواند گزینهای پایدار و مؤثر در نبود حمایتهای بینالمللی تلقی شود و به بهبود وضعیت اجتماعی، اقتصادی و انکشافی در منطقه کمک کند.

پیام ها