تشکیل-کابینه-جدید-اشرف-غنی-بر-اساس-وابستگی-سیاسی

کارشناسان امور افغانستان می‌گویند؛ اعضای کابینه و نامزد وزیرانی که از سوی اشرف غنی معرفی‌شده اند، بیشتر شان بر اساس وابستگی‌های سیاسی و تیمی بوده نه بر اساس اصول شایسته‌سالاری و تخصص گرایی.

به گزارش افغان نیوز: ودیر صافی، یکی از کارشناسان مسائل سیاسی، امروز( سه‌شنبه، 3 سرطان) به آژانس افغان نیوز گفت؛ اعضای معرفی شده کابینه تاکنون هیچ‌کدام بر اساس معیار شایسته‌سالاری و تخصص گرایی معرفی نشده و در آینده هم نخواهد نشد؛ چون اعضای کابینه بر بنیاد سهمیه‌بندی معرفی می‌شود که در این رویکرد بیشتر توافقات سیاسی و تیمی مطرح است.

این در حالی است که رییس‌جمهور غنی تاکنون دست‌کم ده نامزد وزیر معرفی نموده که بیشتر آنان افراد درون تیمی آقا غنی می‌باشد که در حکومت وحدت ملی نیز کارکرده و از یکجا بجای دیگر معرفی‌شده‌اند.

آقای صافی گفت؛ حکومت کنونی یک حکومت توافقی است که در آن معرفی اعضای کابینه بر اساس مصلحت‌های تیمی و وابستگی‌های سیاسی معرفی می‌شود، به همین دلیل، کارایی حکومت در پنج سال آینده نیز تاریک و مبهم خواهد بود.

به گفته این کارشناس سیاسی؛ اشرف غنی در حکومت وحدت ملی بیشتر افرادی را معرفی می‌کند که در امریکا تحصیل‌کرده و یا مورد اعتمادش ‌باشد. بنابراین، آقای غنی این گونه افراد را از جای بجای دیگر تغییر و تبدیل می‌کند که این امر خلاف شایسته‌سالاری و تخصص گرایی بوده و  کارایی حکومت را به‌شدت تضعیف می‌کند.

آقای صافی تأکید کرد؛ افرادی که بر اساس وابستگی‌های تیمی در کابینه معرفی می‌شوند، 80 درصد کارایی حکومت را کاهش می‌دهد و این افراد به خاطر دل‌خوشی و رضایت آقای غنی و داکتر عبدالله عبدالله کار خواهند کرد نه به خاطر مردم افغانستان.

او بیان کرد: «اشخاص و افراد که دانش تخصصی در عرصه معادن و فرهنگ ندارند به وزارت‌ معدن و وزارت اطلاعات و فرهنگ معرفی‌شده  و این نشان می‌دهد که رهبران حکومت به ریش مردم که به آنان رأی داده اند، می‌خندند».

به باور این کارشناس مسائل سیاسی کشور، اگر افراد در کابینه بر اساس شایسته‌سالاری و تخصص گرایی معرفی نشود، یک‌بار دیگر تجربه بدتر از حکومت وحدت ملی در افغانستان تکرار خواهد شد که هزینه ناکارایی آن برای مردم کمرشکن خواهد بود.

 احمدشاه بهادری، کارشناس امور اقتصادی نیز در این مورد می‌گوید؛ چند عضو کابینه که از سوی اشرف غنی معرفی‌شده، بیشتر بر اساس وابستگی‌های سیاسی و تیمی بوده نه بر اساس شایسته‌سالاری و تخصص گرایی.

آقای بهادری افزود که اشرف غنی در زمان پیکارهای انتخاباتی خود وعده تخصص گرایی در کابینه را داده بود؛ اما فهرست نامزد وزیران که قرار است در پارلمان معرفی شود، افراد وفادار آقای غنی کسانی اند که در زمان انتخابات ریاست جمهوری، با هزینه کردن وقت و سایر امکانات شان از تیم انتخاباتی غنی حمایت کرده بودند.

این کارشناس اقتصادی گفت که چنین رویکرد و معرفی کابینه بر بنیاد وابستگی‌های سیاسی و تیمی؛ کارایی حکومت را به گونه چشم‌گیر کاهش خواهد داد و حکومت نمی‌تواند در بخش‌های مختلف ازجمله تأمین امنیت، ایجاد اشتغال‌زایی، رشد اقتصادی و مبارزه با فقر، کار مؤثر انجام دهد.

وی افزود؛ غنی و عبدالله باید در معرفی اعضای کابینه و وزیران؛ اصول تخصص گرایی و شایسته‌سالاری را بجای وابستگی‌های سیاسی و تیمی در اولویت قرار دهند تا مردم افغانستان شاهد یک کابینه کارا و متخصص باشد و زمینه‌ای بهتر برای رشد اقتصادی، ایجاد اشتغال‌زایی و تأمین امنیت فراهم شود.

در همین حال، عبدالله قرلق از نزدیکان سیاسی داکتر عبدالله عبدالله، رییس شورای عالی مصالحه در مورد معرفی نامزد وزیران که بر اساس توافقنامه سیاسی سهم آقای عبدالله رسیده گفت : « قرار بود آقای عبدالله روز گذشته نامزد وزیران خود را به ریاست جمهوری معرفی کند». اما؛ آقای قرلق در مورد اینکه آقای عبدالله چند نامزد وزیر و چه کسانی را به ریاست جمهوری معرفی خواهد کرد، چیزی نگفت

بااین‌همه، از پایان تنش‌های سیاسی میان اشرف غنی و داکتر عبدالله و توافق تشکیل حکومت، مدت زیای گذشته است؛ اما هنوز برای بسیاری از وزارتخانه‌ها نامزد وزیر معرفی نشده و مردم نگران بی‌ سرنوشتی کابینه است.

تشکیل کابینه جدید اشرف غنی بر اساس وابستگی سیاسی

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد