دانشمندان اخیراً دستاوردی چشمگیر و بیسابقه را رقم زدهاند که میتواند نقطه عطفی در جستجوی حیات فرازمینی به شمار رود.
به گزارش افغان نیوز: آنها با بهرهگیری از توانمندیهای خارقالعاده تلسکوپ فضایی جیمز وب، موفق به شناسایی نشانههایی شیمیایی در جو یک سیاره فراخورشیدی شدند که حدود ۱۲۴ سال نوری از زمین فاصله دارد.
به گفته آنها این نشانهها شامل گازهایی هستند که بر اساس دانش کنونی ما، تنها از طریق فرایندهای زیستی یعنی فعالیتهای مرتبط با حیات میتوانند تولید شوند.
به گفته کارشناسان، این کشف میتواند قویترین شاهد علمی تا به امروز در حمایت از وجود احتمالی حیات در خارج از منظومه شمسی باشد.
این سیاره که در منطقهای موسوم به «کمربند قابل سکونت» ستارهاش قرار دارد، شرایطی دارد که احتمال وجود آب مایع در سطح آن را افزایش میدهد.
تحلیلهای دقیق طیفنگاری نور عبوری از جو این سیاره، حضور ترکیباتی مانند دیمتیلسولفید (DMS) را نشان میدهد؛ گازی که در زمین عمدتاً توسط میکروارگانیسمهای دریایی تولید میشود.
اگرچه هنوز برای تأیید نهایی وجود حیات در این سیاره زود است و بررسیهای بیشتر ادامه دارد، اما این یافته گامی بزرگ در مسیر پاسخ به یکی از بنیادیترین پرسشهای بشر است: آیا ما در این جهان تنها هستیم؟ پژوهشگران تأکید دارند که چنین شواهدی باید با دقت فراوان و در بازهای طولانی بررسی و تأیید شوند، اما امیدها برای یافتن حیات فراتر از زمین بیش از هر زمان دیگری قوت گرفته است.

پیام ها