رسانههای ایرانی گزارش دادهاند که ابوالفضل ظهرهوند نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی این شورا گفته است که حضور اتباع افغانستان در ایران ساختار کشور را برهم نزده است.
به گزارش افغان نیوز: ایراف در گزارشی نوشت که ظهرهوند شب گذشته (۱۶جدی) در برنامه گفتگوی ویژه خبری پیرامون طرح ساماندهی اتباع در ایران صحبت کرده و گفته که: «در واقع افغانستانیهایی که در ایران هستند پناهجو هستند مهاجر نیستند و بیجا هستند و با تمام آنها آمدند تلاش کردند و وضعیت را سامان دادند و مردم ایران نیز به آنها کمک کرد و این موضوع نشان دهنده پتانسیل اجتماعی ایران است.»
ظهره وند در این گفتگو تاکید کرده است «وقتی رقم اتباع به ۵ تا ۶ میلیون برسد میتواند ساختارهای یک کشور را منهدم کند و آشوب ایجاد کند؛ اما در ایران حضور اتباع افغانستان چنین نتیجهای نداده و همه ما با هم زیست میکنیم.»
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت بسیاری از افغانستانیها تمایل داشتند در ایران سرمایهگذاری کنند؛ اما کشورش این زمینه را برای آنها فراهم نکرده است. او گفت افغانستانیها به دلیل تعلقات فرهنگی و زبانی علاقمند سرمایهگذاری در ایران بودند و هستند.
وی تاکید کرده موقعیت جغرافیایی ایران از لحاظ ژئوپلیتیکی سبب شده مهاجرین را جذب کند و ضعفهای آنها در ایران جذب شده و ثروتمندان آنها به کشورهای دیگر رفته اند.
به باور او «پشت بیجا شدن این ضعفها و فارسی زبانان انگیزه های سیاسی – امنیتی غرب برای بهم ریختن امنیت منطقه وجود دارد. در افغانستان قوم زدایی رواج پیدا کرده و ترکیب جمعیتی که قبلا به نفع فارسی زبانان بود درحال تغییر است و اقوام دیگر را در افغانستان جایگزین میکنند.»
وی افزوده که حکومت ایران باید سیاستهایی را اعمال کند که باعث بازگشت پناه جویان به وطن خود شود چون؛ هیچ پناهجو و مهاجری از اینکه شهروند درجه دو باشد رضایت ندارد و مایل است به وطن خود برگردد.
نماینده مردم تهران خاطرنشان کرده که باید ورود اتباع به ایران قطع شود تا این کشور بتواند اتباع که درحال حاضر در کشور هستند را ساماندهی کند.
وی اظهار کرده مردم افغانستان و ایران «پاره تن هم هستند و جدا نخواهند شد» «ما امروز و فردا این مشکلات را نداریم اما فردا این مشکلات حل خواهد شد.»
علی اصغر نخعی راد نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی نیز در این برنامه با انتقاد گفت حضور مهاجرین یک فرصت برای ایران بود که در اختیار این کشور قرار گرفت، اما چون به این فرصت سامان بخشیده نشد که از ظرفیت آنها استفاده کنیم.
وی افزود زمانی در افغانستان مشکلاتی پیش آمد و تعدادی از مردم آنها به ایران مهاجرت کردند و این کشورهم پذیرای آنها بود؛ اما زمانی که مشکلات کشور خودشان برطرف شد باید به کشور خود بازگردند
نماینده مردم مشهد عنوان کرد که به طور میانگین حدود ۷ میلیون اتباع افغانستانی در ایران حضور دارند. وی افزوده ایران حدود نیمی از این تعداد را نیاز دارد و نیمی دیگر این ارقام مازاد هستند.
پیام ها