همزمان با برگزاری انتخابات ریاست جمهوری امریکا، تدابیر امنیتی شدیدی در واشنگتن و چندین ایالت کلیدی در دستور کار قرار گرفته است.
به گزارش افغان نیوز؛ پولیس کنگره امریکا اعلام کرده که نصب حصارها و موانع امنیتی در اطراف کاپیتول و کاخ سفید با هدف ایجاد لایهای اضافی از امنیت انجام میشود.
این کنگره گفته که بر اساس این طرح، تا برگزاری مراسم تحلیف رییسجمهور منتخب در ژانویه ۲۰۲۵، مناطق خاصی در پایتخت این کشور بسته خواهد بود.
آژانس فدرال خدمات پارک ملی، که مسوول مدیریت پارکهای ملی از جمله پارک لافایت در نزدیکی کاخ سفید است، نیز اعلام کرده که بخشهایی از این پارک با موانع و نردههای ضد شورش مسدود شده تا امنیت بیشتری در این منطقه حساس تأمین شود.
به گزارش ایبیسی نیوز، این تدابیر امنیتی به دنبال وقایع شورش ۶ ژانویه ۲۰۲۱ و به منظور جلوگیری از وقوع مجدد چنین رخدادهایی اعمال شده است. در آن روز، هواداران دونالد ترامپ، رییسجمهور وقت، به کنگره امریکا حمله کرده و جلسه تأیید نتایج انتخابات را مختل کردند.
همزمان، در ایالتهایی نظیر فیلادلفیا، دیترویت، و آتلانتا، تدابیر امنیتی ویژهای در مراکز شمارش آرا و دفاتر انتخاباتی اعمال شده است. در فیلادلفیا، انبارهای شمارش آرا با حصارهای سیمخاردار احاطه شدهاند، و در دیترویت و آتلانتا، برخی دفاتر انتخاباتی به شیشههای ضد گلوله مجهز شدهاند. این اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از بروز هرج و مرج مشابه با حوادث انتخابات ۲۰۲۰ در نظر گرفته شده است.
این انتخابات شاهد رقابت تنگاتنگ بین کامالا هریس از حزب دموکرات و دونالد ترامپ از حزب جمهوریخواه است. طبق نظرسنجیها، رقابت بهویژه در ایالتهای میدان نبرد و نوسانی که نقش تعیینکنندهای در نتیجه نهایی دارند، بسیار فشرده است.
امروز، امریکاییها به پای صندوقهای رای میروند تا در انتخاباتی شرکت کنند که نه تنها بر سرنوشت داخلی ایالات متحده، بلکه بر روند سیاست جهانی تأثیر چشمگیری خواهد داشت. این شصتمین انتخابات ریاست جمهوری امریکاست و برنده، چهل و هفتمین رییسجمهور این کشور خواهد بود. در حالی که میلیونها نفر در سراسر جهان با نگرانی و هیجان این انتخابات را دنبال میکنند، خاطرات پرتنش انتخابات پیشین و حمله هواداران دونالد ترامپ به کنگره در ۶ ژانویه ۲۰۲۱ هنوز در اذهان باقی است. حملهای که با هدف جلوگیری از تأیید پیروزی جو بایدن انجام شد و بهعنوان نخستین حمله به کنگره در تاریخ امریکا ثبت شده است.
مردم امریکا نگرانند که این بار نیز با تکرار آن روزهای پرآشوب، خشونت سیاسی دیگری رخ دهد. در سال ۲۰۲۰، ترامپ ادعای «تقلب انتخاباتی» را مطرح کرد، و این ادعا هنوز به عنوان یکی از مباحث بحثبرانگیز بین حامیان و مخالفان او ادامه دارد. او اخیراً در یک سخنرانی در ایالت آریزونا، مجدداً تقلب را مطرح کرد و گفت تنها چیزی که میتواند مانع پیروزی او شود، تقلب است. ترامپ همچنین حاضر نشد بگوید در صورت شکست، نتیجه را خواهد پذیرفت یا نه.
از سوی دیگر، کمپین انتخاباتی کامالا هریس، نامزد دموکراتها، پیشبینی کرده که ترامپ ممکن است قبل از اعلام نتایج رسمی، ادعای پیروزی زودهنگام کند یا ادعاهایی در مورد وقوع تقلب را مطرح نماید. این موضوع باعث شده فضای انتخابات با نگرانی و عدم اطمینان همراه باشد.
این انتخابات در شرایطی برگزار میشود که امریکا با اختلافات شدید سیاسی روبروست. ترامپ دوشنبه گذشته در جمع هواداران خود در پنسیلوانیا با اشاره به دستاوردهای دوران ریاستجمهوریاش گفت که به نظر او نباید کاخ سفید را ترک میکرد. وی همچنین به نظرسنجیهایی که نشان از رقابت تنگاتنگ او با هریس در ایالتهایی مانند آیوا دارد، اشاره کرده و آنها را به دلیل اجرای برخی از «دشمنانش» غیرواقعی و جعلی خوانده است. ترامپ در ادامه، دموکراتها را به فریبکاری متهم کرد و گفت که آنها تلاش دارند نتیجه انتخابات را دستکاری کنند.
گزارشها نشان میدهند که مردم امریکا امروز نه تنها رئیسجمهور، بلکه اکثر نمایندگان کنگره را نیز انتخاب میکنند. در این انتخابات، علاوه بر رییسجمهور، تمام ۴۳۵ کرسی مجلس نمایندگان و یکسوم از کرسیهای سنا (۴۶۹ کرسی از کل کنگره) نیز با رأی مردم تعیین میشود.
حدود ۲۴۴ میلیون امریکایی واجد شرایط رایدادن هستند، اگرچه در برخی ایالتها، زندانیان اسبق از فهرست رایدهندگان حذف شدهاند. رقابت میان کامالا هریس، نامزد حزب دموکرات، و دونالد ترامپ، رییسجمهور سابق و نامزد جمهوریخواه، بهویژه در ایالتهای نوسانی بهشدت نزدیک است و نظرسنجیها حاکی از تنگاتنگ بودن این رقابت دارند.
برنده این انتخابات، از ژانویه ۲۰۲۵ وارد کاخ سفید خواهد شد و دوره چهار ساله خود را آغاز میکند، در حالی که نه تنها ملت امریکا بلکه سراسر جهان ناظر بر این تغییرات سیاسی و اثرات آن هستند.
پیام ها