منابع محلی میگویند که از ۱۴ ولسوالی ولایت هلمند تنها مراکز و ساختمان ولسوالیهای واشیر، گرمسیر، کجکی و مارجه این ولایت تحت حاکمیت دولت قرار دارد، اما سایر ولسوالیها به گونه کامل توسط طالبان مدیریت و کنترل می شوند.
به گزارش افغان نیوز: عطاالله افغان، عضو شورای ولایت هلمند به آژانس افغان نیوز گفت که ولسوالیهای نوازد، خاننشین، دیشو، بغران و سنگین به گونه کامل از سوی طالبان مدیریت می شوند و تنها بخشیهای از ولسوالی مارجه در اختیار دولت قرار دارد.
آقای افغان افزود که هرچند اداره محلی تدابیر جدی به خاطر جلوگیری از شیوع ویروس کرونا نگرفته؛ اما گروه طالبان به کارمندان صحی اجازه فعالیت و ارائه خدمات را در ساحه تحت کنترل خود میدهد.
بیشتر احمد، شاکر عضو دیگر شورای ولایت هلمند میگوید که طالبان در این ولایت مانع تمامی کارهایی زیربنایی و عامالمنفعه میشوند؛ اما در راستای مبارزه با کرونا تاکنون کدام مخالفت نکردهاند.
به گفته آقای شاکر؛ موسسههای خیریه و صحی که تفاهمنامه با گروه طالبان دارند، میتوانند به ساحه تحت حاکمیت این گروه سفر و ارائه خدمات صحی و اجتماعی نمایند.
او بیان کرد: کلینیکها و مراکز صحی در ساحه زیر کنترل طالبان وجود ندارد که در آن تیمهای صحی از سوی اداره محلی هلمند برای ارائه خدمات بروند؛ چون «حکومت در شهر هلمند کلینیک ندارد چه برسد در ساحه زیر امر طالبان».
این عضو شورای ولایتی هلمند افزود که طالبان در زمان شیوع ویروس کرونا خشونتها را افزایش داده و هماکنون این گروه در چند جبهه با نیروهای دولتی درگیری دارد.
آقای شاکر گفت که از 14 ولسوالی ولایت هلمند تنها مراکز و ساختمان ولسوالیهای واشیر، گرمسیر، کجکی و مارجه بدست حکومت است، اما سایر ولسوالیها به گونه کامل توسط طالبان مدیریت و کنترل می شوند.
وی گفت: «مسوولان صحی هلمند آمار میدهند که شمار مبتلایان به ویروس کرونا به 25 نفر رسیده و 19 تن بهبود یافته اند؛ درحالیکه انتشار ویروس کرونا بیشتر شایعه است تا واقعیت، چون پولها و کمک های اختصاص یافته زیر نام کرونا حیفومیل میشود.»
این درحالی است که رییس جمهور غنی ساعاتی پس از حملات مرگبار تروریستی در ولایت های کابل، ننگرهار و لغمان به نیروهای امنیتی و دفاعی دستور داد که از حالت دفاعی خارج شده و حالت تهاجمی را به خود بگیرند.

پیام ها