روزنامه «هندوستان تایمز» به نقل از منابع رسمی در دولت هند گزارش داده است که دهلینو بهطور جدی در حال بررسی گزینههای نظامی برای پاسخ به آنچه «دستداشتن پاکستان در حمله تروریستی اخیر در منطقه جمو و کشیمر» عنوان شده، است. به گفته این منابع، هند این اقدام احتمالی را نوعی «مجازات هدفمند» علیه پاکستان میداند.
به گزارش افغان نیوز: بر اساس این گزارش، که روز سهشنبه (۹ ثور) منتشر شد مقامهای هندی بر این باورند که شواهدی از ارتباط گروههای تروریستی مستقر در خاک پاکستان با این حمله در دست دارند؛ هرچند دولت پاکستان هرگونه نقش در این حادثه را قاطعانه رد کرده است.
یک مقام آگاه هندی که نخواسته نامش فاش شود، به این روزنامه گفته است که توانمندیهای نظامی هند از زمان درگیری نظامی با پاکستان در ماه فبروری سال ۲۰۱۹، و همچنین از زمان تشدید تنشها با چین در مناطق مرزی، بهصورت چشمگیری توسعه یافته است.
این مقام تأکید کرده که هند طی چند سال گذشته، مجموعهای از سلاحها، سیستمهای پدافندی و تجهیزات پیشرفته نظامی را به زرادخانه خود افزوده که به گفته او، «گزینههای عملیاتی بیشتری را در اختیار فرماندهی نظامی کشور قرار داده است.»
افزایش آمادگی و انعطافپذیری نظامی هند در حالی مطرح میشود که فضای امنیتی در منطقه جنوب آسیا، بهویژه در امتداد خطوط مرزی هند با پاکستان و چین، همچنان ناپایدار باقی مانده و هرگونه اقدام تلافیجویانه احتمالی میتواند تنشهای منطقهای را بیش از پیش افزایش دهد.
این درحالی است خواجه آصف، وزیر دفاع پاکستان، هشدار داد که احتمال دارد کشورش به زودی هدف یک حمله نظامی از سوی هند قرار گیرد.
او روز دوشنبه (۸ ثور) در گفتگویی با خبرگزاری رویترز گفت: «ما نیروهای خود را تقویت کردهایم، زیرا این حمله ممکن است هر لحظه رخ دهد. تصمیمات استراتژیک در این زمینه گرفته شده و ما در حالت آمادهباش کامل قرار داریم.»
آصف تأکید کرد که پاکستان تنها در صورت مواجهه با «تهدید مستقیم» علیه موجودیت کشور، به استفاده از تسلیحات هستهای متوسل خواهد شد.
وی افزود که اولویت پاکستان حفظ ثبات منطقهای و پرهیز از درگیری است، اما در برابر تهدیدهای خارجی سکوت نخواهد کرد.
همچنان در بحبوحه افزایش تنشها میان دهلینو و اسلامآباد، وزارت دفاع هند اعلام کرد که قراردادی به ارزش ۴.۷ میلیارد دلار برای خرید ۲۶ فروند جنگنده پیشرفته رافال با فرانسه به امضا رسانده است.
مقامهای هندی، اعلام کردند که این قرارداد بخشی از تلاشهای این کشور برای تقویت توانمندیهای نیروی دریایی و ارتقای ظرفیت دفاعی در آبهای منطقهای به شمار میرود.
بر اساس این توافق، جنگندههای خریداریشده از نوع رافال-ام (نسخه ویژه عملیات دریایی) خواهند بود که قابلیت برخاست و فرود بر روی ناوهای هواپیمابر را دارند.
هند قصد دارد این جنگندهها را عمدتاً برای تجهیز ناو هواپیمابر بومی خود، «آیاناس ویکرانت»، به کار گیرد و بدین ترتیب حضور نظامی خود در اقیانوس هند را بیش از پیش تقویت کند.

پیام ها