واکنش‌ها-به-تصویب-قطعنامه-و-حملات-اسراییل

به دنبال چانه‌زنی‌ها در باره عضویت کامل فلسطین در سازمان ملل، این بار مجمع عمومی این سازمان، به عضویت کامل فلسطین رأی موافق داد.

به گزارش افغان نیوز؛ قطعنامه‌ی مجمع عمومی سازمان ملل متحد برای عضویت کامل فلسطین در این سازمان با ۱۴۳ رأی موافق، ۹ رأی مخالف و ۲۵ رأی ممتنع به تصوب رسید.
با این حال، پس از تصویب این قطعنامه، درخواست تجدیدنظر برای عضویت به شورای امنیت ارسال خواهد شد.
مجمع عمومی سازمان ملل اعلام کرد توصیه‌هایی به شورای امنیت برای بازنگری مثبت در عضویت کامل فلسطین در این نهاد ارایه داده است.
این مجمع تأکید کرد که فلسطینیان واجد شرایط عضویت کامل در سازمان ملل هستند.
قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل بر تقویت حقوق و امتیازات کشور فلسطین در سازمان ملل بدون نیاز به صدور مجوز به آن در مجمع عمومی تأکید کرده است.
با تصویب این قطعنامه همچنان به فلسطین اجازه می‌دهد تا پیشنهادات و اصلاحیه‌هایی را در جلسات سازمان ملل مطرح کند.
محمود عباس، رییس‌ تشکیلات خودگردان فلسطین از این اقدام مجمع عمومی سازمان ملل استقبال کرده و گفته است که فلسطین به تلاش‌های خود برای عضویت کامل در سازمان ملل تا لحظه آخر ادامه خواهد داد.
در همین رابطه، وزیر امور خارجه اسراییل، به شدت از این تصمیم انتقاد کرده و آن‌را مضحک و جایزه‌ی برای جنبش مقاومت اسلامی (حماس) توصیف کرد.
او همچنان گفته که تصویب این قطعنامه، به مذاکرات برای آزادی اسرای اسراییلی‌ها ضربه می‌زند.
در همین حال رییس مجمع عمومی سازمان ملل، در آغاز این جلسه از همه طرف‌ها خواسته است که برای دستیابی به توافق آتش‌بس در نوار غزه تلاش کنند.
سازمان همکاری اسلامی از تصویب قطعنامه عضویت فلسطین در سازمان ملل استقبال کرد

سازمان همکاری اسلامی با نشر بیانیه ای از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد عضویت فلسطین استقبال کرد
سازمان همکاری اسلامی دیروز (جمعه، 10می) از تصویب قطعنامه مجمع عمومی سازمان ملل متحد استقبال کرد و تاکید کرد که کشور فلسطین واجد شرایط عضویت کامل است.
سازمان همکاری اسلامی بر عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد تاکید کرده و افزود: عضویت فلسطین در سازمان ملل متحد، مانند سایر کشورهای جهان باید از دهه‌ها قبل اجرا می‌شد. 
بیانیه این سازمان، به حقوق سیاسی مردم فلسطین، قطعنامه های مربوطه سازمان ملل و به رسمیت شناختنه شدن کشور فلسطین توسط 144 کشور نیز اشاره کرده است.
پایان بدون نتیجه‌ی مذاکرات آتش‌بس در غزه؛ اسراییل به حملات بر رفح ادامه می‌دهد
رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند که آخرین دور مذاکرات آتش‌بس در غزه بدون رسیدن به توافقی، پایان یافته است و اسراییل به حملات خود بر رفح، ادامه می‌دهد.
به گزارش رویترز، یک مقام اسراییلی گفته است که آخرین دور مذاکرات غیرمستقیم در قاهره، پایتخت مصر، برای توقف درگیری در غزه پایان یافته است و این کشور طبق برنامه به حملات بر رفح ادامه می‌دهد.
در پی تلاش‌های کشورهای منطقه در باره آتش‌بس غزه، و بحران غذایی در این منطقه، کمیشنر حقوق بشر سازمان ملل به بازگشایی گذرگاه‌های کمک‌رسانی به غزه تاکید کرده است.
 ولکر ترک، کمیشنر عالی حقوق بشر سازمان ملل متحد، از همه اقداماتی که ورود و توزیع کمک‌های بشردوستانه ضروری به غزه را به خطر می‌اندازد، ابراز تأسف کرده و خواستار بازگشایی گذرگاه‌های کمک‌رسانی به این منطقه شده است.
 با این حال، فرانسه خواستار توقف فوری عملیات نظامی علیه رفح شد.
 وزارت امور خارجه فرانسه، اسراییل را به توقف فوری حمله نظامی به رفح و بازگشت به مسیر مذاکرات برای رسیدن به توافق آتش‌بس و مبادله اسرا فراخواند.
 در همین حال، جوزپ بورل، مسوول سیاست خارجی اتحادیه اروپا حمله شهرک‌نشینان اسراییلی به مقر آژانس پناهندگان فلسطینی(آنروا) در شرق بیت‌المقدس را به شدت محکوم کرده است.

ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی حکومت سرپرست حملات اسراییل به غزه و رفح را خلاف قوانین بین‌المللی و جنایت جنگی خواند.
 بر بنیاد اعلامیه از کشورهای اسلامی و دیگر کشورها خواسته شده است که با استفاده از هر گزینه ممکن از ادامه عملیات  اسراییل علیه مسلمانان غزه جلوگیری کرده و زمینه را برای ارسال کمک‌های بشردوستانه فراهم کنند.
پس از هشدار اسراییل به ساکنان شرق رفح، گزارش‌ها از حملات شدید هوایی شب گذشته در این شهر منتشر شده است.
 رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند که حملات اسراییل به شرق رفح گسترش یافته و هنوز از تلفات و خسارات ناشی از این حملات جزئیاتی ارایه نشده است.
در همین رابطه آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل متحد نیز از این اقدام اسراییل ابراز نگرانی کرده است.
گوترش گفته است:«به‌شدت نگران نشانه‌های است که نشان می‌دهد حملات نظامی قریب‌الوقوع در مقیاس بزرگ در رفح رخ دهد».
این در حالی است که اسراییل به ساکنان شرق رفح هشدار داده بود تا این منطقه را تخلیه کنند.
حماس با پیش‌نهاد قطر و مصر برای آتش‌بس در غزه موافقت کرده است اما؛ اسراییل از پذیرفتن این پیش‌نهاد ابا ورزیده و به ادامه حملاتش بر شهر رفح تاکید کرده است.

یک مقام ارشد امریکایی گفته است که کاخ سفید در مخالفت با اقدامات آشکار اسراییلی‌ها برای حمله به شهر رفح در جنوب غزه، ارسال برخی تسلیحات به اسراییل را متوقف کرده است.

به نقل از رویترز، این مقام که ناخواسته که نامش فاش شود، گفته است از آن‌جایی که به نظر می‌رسد رهبران اسراییل به‌زودی به رفح حمله می‌کنند، «ما از ماه اپریل شروع بررسی دقیق انتقال تسلیحات خاص به اسرائیل را شروع کردیم که ممکن است در رفح استفاده شود».
این مقام امریکایی گفته است: «در نتیجه‌ی ‌این بررسی، هفته‌ی گذشته یک محموله‌ی سلاح را متوقف کردیم که شامل هزار و ۸۰۰ بمب دو هزار پوندی و هزار و ۷۰۰ بمب ۵۰۰ پوندی است».
کارین ژان پیر، سخنگوی کاخ سفید، بدون پرداختن به موضوع توقف محموله‌های تسلیحاتی، مجددا تأکید کرد که تعهد واشنگتن نسبت به امنیت اسراییل آهنین است.
 او افزود: «دو چیز می‌تواند درست باشد. گفتگوهای جدی و مستقیم با همتایان خود در اسراییل در حصول اطمینان از محافظت از جان شهروندان و گرفتن این تعهد».
در همین رابطه، یک مقام اسراییلی در گفتگو با رویترز توقف خاصی در زمینه‌ی تدارکات تسلیحات را تایید نکرده، اما؛ گفته است: «همان‌طور که نخست‌وزیر قبلا گفته است، اگر باید با ناخن‌هایمان بجنگیم، پس آن‌کاری را که باید [انجام دهیم]، انجام خواهیم داد.»
این در حالی است که پس از هشدار اسراییل به ساکنان شرق رفح، گزارش‌ها از حملات شدید هوایی در این شهر منتشر شده است.
  رسانه‌های بین‌المللی گزارش داده‌اند که حملات اسراییل به شرق رفح گسترش یافته و هنوز از تلفات و خسارات ناشی از این حملات جزئیاتی ارایه نشده است.
 

واکنش‌ها به تصویب قطعنامه و حملات اسراییل

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد