وزیران-خارجه‌ی-ایران-و-هند-بر-تداوم-همکاری-تاکید-کردند

پس از افزایش نگرانی‌ها در مورد احتمال اعمال تحریم‌های تازه امریکا بر بندر چابهار ایران، مقام‌های تهران و دهلی نو بر ادامه همکاری‌های اقتصادی و تجاری در این بندر تأکید کرده‌اند.

به گزارش افغان نیوز: وزیران خارجه ایران و هند در حاشیه هشتمین کنفرانس کشورهای حاشیه اقیانوس هند در عمان، درباره مسائل منطقه‌ای و بین‌المللی، به‌ویژه وضعیت افغانستان، گفتگو کردند.

این دیدار در راستای تبادل نظر درباره تحولات منطقه‌ای و بررسی راه‌های همکاری دو کشور برای تأمین ثبات و امنیت در افغانستان صورت گرفته است.

 ایران و هند هر دو از بازیگران مهم منطقه‌ای هستند که به وضعیت افغانستان توجه ویژه‌ای دارند و بر لزوم برقراری صلح، ثبات و توسعه در این کشور تأکید می‌کنند.

با وجود تهدید تحریم‌های جدید، ایران و هند همچنان بر ادامه همکاری‌های اقتصادی در بندر چابهار تأکید دارند.

رسانه‌های ایرانی، به نقل از سیدعباس عراقچی، وزیر خارجه ایران، نوشته اند که ایران همچنان به سیاست چندجانبه‌گرایی و همکاری‌های اقتصادی و امنیتی در منطقه پایبند است.

او تأکید کرده است که برخی قدرت‌های فرامنطقه‌ای در تلاش‌اند تا با بهره‌برداری از شکاف‌های سیاسی، اقتصادی و امنیتی در منطقه، همکاری‌های طبیعی میان کشورهای همسایه را با چالش روبه‌رو سازند.

این سخنان در حالی مطرح می‌شود که بندر چابهار برای ایران، هند، افغانستان و سایر کشورهای منطقه از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است و هرگونه مانع در مسیر فعالیت‌های تجاری آن، می‌تواند بر اقتصاد این کشورها اثرگذار باشد.

هم‌زمان با این تحولات، روابط تجاری میان افغانستان و ایران نیز در سه سال گذشته روندی رو به رشد داشته است.

بر اساس آمارهای وزارت صنعت و تجارت افغانستان، تنها در ده ماه نخست سال جاری هجری خورشیدی، حجم تبادلات تجاری میان دو کشور به بیش از دو میلیارد و ۷۳۶ میلیون دالر رسیده است.

آخندزاده عبدالسلام جواد، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت افغانستان، اعلام کرده است که صادرات افغانستان به ایران شامل سنگ‌های معدنی، کشمش، شمش سرب، مشروبات غیرالکولی، اخم سبزیجات، منجد و ماش است.

در مقابل، عمده واردات افغانستان از ایران شامل تیل دیزل، پترول، مواد خام فابریکات، گاز مایع، پرزه‌های موتر و ماشین‌آلات می‌شود.

این تبادلات تجاری نشان می‌دهد که دو کشور در بخش‌های مختلف اقتصادی به یکدیگر وابستگی دارند و هرگونه چالش در مسیر تجارت، می‌تواند بر اقتصاد هر دو کشور تأثیر بگذارد.

از سوی دیگر، سرمایه‌گذاری خارجی در مناطق آزاد تجاری ایران نیز در حال افزایش است. روز گذشته، دبیر شورای عالی مناطق آزاد ایران اعلام کرد که در ده ماه گذشته، بیش از ۵۰۰ میلیون دالر در این مناطق از سوی سرمایه‌گذاران کشورهای عربی، آسیای مرکزی و افغانستان سرمایه‌گذاری شده است.

برخی از سرمایه‌گذاران افغان نیز درخواست‌هایی برای سرمایه‌گذاری در مناطق آزاد سیستان، چابهار و دوغارون ارائه کرده‌اند.

بندر چابهار که به‌عنوان یک نقطه راهبردی برای تجارت منطقه‌ای شناخته می‌شود، نقشی مهم در اتصال هند به افغانستان و آسیای مرکزی دارد. با این حال، تهدید تحریم‌ها می‌تواند بر اجرای توافقات دوجانبه و سرمایه‌گذاری‌های انجام‌شده در این بندر تأثیر بگذارد.

 

 

 

وزیران خارجه‌ی ایران و هند بر تداوم همکاری تاکید کردند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد