نمایندگان چین و روسیه در نشست شورای امنیت سازمان ملل از امریکا خواستند که رویکرد خود در مورد مقامهای حکومت سرپرست افغانستان را تغییر دهد.
به گزارش افغان نیوز؛ نمایندگان چین و روسیه شب گذشته(7 سنبله) در نشست شورای امنیت تاکید کردند که امریکا نباید تقصیر وضعیت بحرانی افغانستان را به گردن طالبان بیاندازد.
نمایندگان این دو کشور گفتند که وضعیت بحرانی اقتصادی و بشری افغانستان حاصل مداخله نظامی امریکا در 20 سال گذشته، در افغانستاناست.
گفتنی است که این نشست شورای امنیت به درخواست روسیه در باره افغانستان برگزار شد.
واسیلی نبنزیا، نماینده روسیه در سازمان ملل گفت: «در یکسال گذشته واشنگتن تلاش کرده است که ناکامی 20 سال جنگش در افغانستان و وضعیت وخیم کنونی را به گردن مقامات جدید بیاندازد».
او با انتقاد از امریکا گفت که به جای بازسازی و پرداخت غرامت به افغانستان، منابع مالی بانک مرکزی این کشور را مسدود کرده است.
لیندا توماس گرینفیلد نماینده امریکا در پاسخ به انتقادات نمایندگان روسیه و چین گفت: «سیاستهای طالبان باعث سرکوب و گرسنگی مردم افغانستان شدهاست».
گرینلیلد با اشاره به میلیونها دالر کمک بشردوستانه امریکا به افغانستان در یکسال گذشته گفت که چین و روسیه به جز حرف زدن از کمک به مردم افغانستان، سهم خیلی ناچیز در ارائه کمکهای بشردوستانه به افغانستان به عهده گرفته اند.
او گفت: هیچ کشوری که در مهار تروریزم جدی است، تلاش و ترغیب نمیکند که طالبان بدون قید و شرط به میلیونها دالر پول مردم افغانستان دسترسی پیدا کنند.
نماینده امریکا در سازمان ملل افزود که افغانستان در حال حاضر سیستم قابل اعتماد برای جلوگیری از تامین مالی تروریزم و مبارزه با پولشویی ندارد.
گرینفیلد حاکمان جدید کابل را به دلیل ناتوانی و سیاستهای نادرست مقصر وضعیت بحرانی افغانستان دانست.
او گفت: «طالبان به عوض درخواست کمک از جامعه جهانی برای حل بحرانهای موجود در افغانستان، به رهبر القاعده در مرکز شهر کابل پناه دادند».
ژانگ جون، سفیر چین در سازمان ملل در بیانیه خود انتقادات نماینده روسیه از رویکرد امریکا به طالبان را تکرار کرد.
او گفت که حکومت موقت افغانستان در یکسال گذشته توانسته است وضعیت امنیتی را به طور قابل ملاحظهای بهبود بخشد و گفتگوهای سیاسی را با اقداماتی چون برگزاری لویه جرگه در کشور تقویت کند.
سفیر چین ضمن دفاع از تمدید معافیت سفر مقامهای طالبان گفت که مخالفت با تمدید معافیت به بهانه وضعیت زنان افغان غیرمعقول است.
ژانگ عدم تمدید معافیت را به معنای بستن راه گفتگو با حکومت سرپرست دانست و تاکید کرد که استفاده از این موضوع به عنوان ابزار چانهزنی و فشار بر طالبان نتیجه نخواهد داد.

پیام ها