هیات از نمایندگان نهادهای کمکرسان سازمان ملل متحد گفته است سطح نیازهای کمک بشردوستانه در افغانستان بی پیشینه است و بیش از ۲۴ میلیون نفر به کمکهای نجات بخش نیاز دارند.
به گزارش افغان نیوز؛ هیات از نمایندگان نهادهای کمک رسان سازمان ملل که وضعیت بشری افغانستان را بررسی کرده امروز( شبنه، 7 حوت) در بیانیهای که توسط دفتر هماهنک کننده کمکهای بشردوستانه سازمان ملل«اوچا» نشر شده، گفته است که بیش از ۲۴ میلیون نفر که نزدیک به ۵۹ درصد از جمعیت افغانستان میشود، به کمکهای نجاتبخش نیاز دارند.
این گروه در کابل از پروژههای بشردوستانه نظارت و با زنان و مردانی که از جنگ، خشکسالی و بحران سیاسی افغانستان متاثر شده، صحبت کرده است.
رینا گیالنی، رییس این گروه گفته است: «عظمت درد و رنج انسانی و نیازهای عاجل افغانها، بهطور غم انگیزی در آنچه ما دیدیم و با افرادی که در جریان ماموریت مان صحبت کردیم، واضح بود، اما این هم آشکار بود که کمککنندگان نیز کاملا به ارائه کمکهای بشردوستانه اصولی و بدون قیدوشرط به مردم افغانستان، متعهد هستند».
گیالنی گفته است که با افزایش بحران بشری و اقتصادی در افغانستان، عزم و ارادهی جامعه بینالمللی در حمایت از کارمندان نهادهای بشردوستانه، صحی و دیگر پاسخدهندگان، باید ثابت باقی بماند.
دیپمالا مهال، معاون بخش امور بشردوستانه دفتر پاملرنه ( CARE)گفته است: «من خانمی را ملاقات کردم که به ما گفت که او در ۱۴ روز گذشته غذا نپخته است، زیرا آشپزخانهاش خالی است. من زنانی را دیدم که وعدههای غذاییشان را حذف میکردند تا اول کودکان و خانوادهشان غذا بخورند و این غیرقابل قبول است».
در بیانیه به نقل از مارگوت واندر ولدن، رییس بخش اضطرار برنامه جهانی غذا (wfp) آمده است: «حال زمان آن است که در کنار مردم افغانستان باشیم، ما یک دقیقه برای تلفکردن نداریم و هماکنون رسیدگی به آنهاییکه در مناطق دوردست کشور اند در اولویت است. من خانمهایی را ملاقات کردم که وظیفه میخواهند، مادرانی که غذا ندارند و اطفال آنها سوءتغذیه دارند».
در بیانیه هیات کارشناسان سازمان ملل آمده است که برنامهی پاسخدهی بشردوستانه برای سال ۲۰۲۲ در افغانستان که از سوی این سازمان راهاندازی شده، یکی از بزرگ ترین درخواست بشردوستانهای است که تاکنون برای یک کشور در نظر گرفته شده است.
طبق این بیانیه، سازمان ملل خواهان ۴.۴۴ میلیارد دالر امریکایی جهت ارائه کمکهای بشردوستانه ضروری به بیش از ۲۲ میلیون نفر در افغانستان شده است که در صورت تمویل آن، سازمانهای امدادرسان میتوانند به فعالیت ادامه دهند.
این در حالی است که با تسلط امارت اسلامی طالبان فقر، بیکاری و مهاجرت در کشور به گونهای بی پیشینه افزایش یافت. طبق آمارها هم اکنون بیش از 90 درصد مردم افغانستان زیر خط فقر زندگی میکند و بیش از نیمی جمعیت کشور نیز با گرسنگی شدید مواجه اند.
پیام ها