کشورها در اجلاس تغییرات اقلیمی کوپ ۲۹ در باکو توافق کردند سالانه ۳۰۰ میلیارد دالر برای کمک به کشورهای فقیرتر و در حال توسعه اختصاص دهند.
به گزارش افغان نیوز؛ رویترز، این توافق در آخرین ساعات کنفرانس دوهفتهای، با هدف تقویت تلاشهای بینالمللی برای مهار گرمایش جهانی در سالی که بهعنوان گرمترین سال تاریخ ثبت شده، منعقد شد.
این توافق، که نتیجه مذاکرات پیچیده و دشوار بود، واکنشهای متفاوتی را به همراه داشته است. برخی کشورهای در حال توسعه معتقدند که سقف تعیینشده برای این کمکها کافی نیست و نیازهای واقعی آنها را برآورده نمیکند.
چاندنی راینا، نماینده هند، در جلسه پایانی گفت: «این سند چیزی جز یک توهم بصری نیست. به نظر ما، این توافق پاسخگوی چالش بزرگ گرمایش جهانی نیست.»
سیمون استیل، رییس بخش اقلیم سازمان ملل، مذاکرات منتهی به این توافق را دشوار توصیف کرد اما از آن بهعنوان «بیمهنامهای برای بشریت» استقبال کرد. او تأکید کرد که این توافق در صورتی موفق خواهد بود که کشورهای متعهد، به موقع و کامل به تعهدات مالی خود عمل کنند.
توافق کوپ ۲۹، کمک مالی سالانه ۳۰۰ میلیارد دالر به کشورهای فقیرتر را تا سال ۲۰۳۵ تضمین میکند و تعهد قبلی کشورهای ثروتمند برای تأمین ۱۰۰ میلیارد دلار در سال را نیز تقویت میکند.
افغانستان یکی از کشورهایی است که بهشدت از تغییرات اقلیمی زیان دیده است. تغییرات آبوهوایی در این کشور پیامدهای جدی داشته است. افغانستان بهویژه در سالهای اخیر با خشکسالیهای شدید مواجه بوده است. کاهش بارندگی و از بین رفتن منابع آبی، زندگی میلیونها نفر را تحت تأثیر قرار داده و تولیدات زراعتی را بهشدت کاهش داده است.
توافق کوپ ۲۹ میتواند فرصتی برای افغانستان باشد تا از کمکهای مالی جهانی بهرهمند شده و در راستای کاهش اثرات تغییرات اقلیمی گام بردارد.
پیام ها