­
-درصد-مردم-قندهار-به-ویروس-کرونا-مبتلا-شده-اند

مسوولان محلی ولایت قندهار از سیر صعودی انتشار ویروس کرونا خبر داده و می‌گویند که درنتیجه بی‌توجه شهروندان، بیش از ۷۰ درصد مردم این ولایت به ویروس کرونا مبتلا شده و میزان مرگ ناشی نیز افزایش‌یافته است.

به گزارش افغان نیوز: اشرف نادری، رییس صحت عامه قندهار؛ امروز( پنج‌شنبه، 22 جوزا) به آژانس افغان نیوز گفت که هرچند بر بنیاد آمارهای رسمی 914 تن به ویروس کرونا مبتلا شده و 17 تن دیگر جان‌باخته‌اند؛ اما آمارهای غیررسمی نشان می‌دهد که ویروس کرونا در قندهار به‌سرعت در حال انتشار است و بیشتر از 70 درصد مردم این ولایت به این ویروس مبتلا شده اند.

آقای نادری افزود که وضعیت در قندهار بسیار وخیم است و اگر مردم ویروس کرونا و نکات بهداشتی را نادیده بگیرند، قندهار به بحران بهداشتی فاجعه انسانی گرفتار خواهد شد.

به گفته رییس صحت عامه قندهار؛ 20 درصد مردم این ولایت دستور و نکات بهداشتی را رعایت می‌کند؛ اما 80 درصد دیگر نسبت به مبتلا شدن و انتشار ویروس کرونا بی‌پروا هستند و این امر برای جامعه قندهار زنگ خطرناک می باشد.

نادری بیان کرد که آزمایشگاه ویروس کرونا در قندهار 15 روز می‌شود که به مشکلات تخنیکی مواجه بود و به‌تازگی مشکل آن حل‌شده که در 24 ساعت، ظرفیت آزمایش  210 نمونه مشکوک را دارد. در این آزمایشگاه روزانه از میان 210 نمونه مشکوک 70 نمونه از ولایت‌های نیمروز، هلمند، ارزگان و زابل آزمایش می‌شود.

وی در مورد امکانات و بالون‌های آکسیجن گفت: «هرچند بالون آکسیجن در حد کافی داریم ولی هنوز هم با کمبود آکسیجن مواجه هستیم، زیرا در مراکز کوید – 19 نیز دستگاه تنفس مصنوعی اندکی وجود دارد».

در همین حال؛ احمد بهیر احمدی، سخنگوی والی قندهار نیز گفت که حکومت محلی در گام نخست با آغاز انتشار ویروس کرونا در این ولایت شفاخانه 350 بستری را برای بیماران کوید – 19 ایجاد کرد و تاکنون آگاهی دهی وسیع در شهرها و ولسوالی‌های قندهار در مورد ویروس کرونا و جلوگیری از آن انجام داده است.

اما؛ آقای احمدی افزود: «متأسفانه شهروندان قندهار ویروس کرونا را نمی‌پذیرند و آن را پروژه دولتی و یک سرماخوردگی ساده می‌دانند». او تأکید کرد که ساده‌انگاری و نپذیرفتن ویروس کرونا از سوی شهروندان قندهار، انتشار این ویروس را در جامعه چند برابر کرده است.

آقای احمدی گفت که بر اساس آمار رسمی تاکنون 17 تن در اثر ویروس کرونا جان‌باخته‌اند؛ اما میزان مرگ ناشی از ویروس کرونا بیشتر از آن چیزی است که آمارهای رسمی نهادهای صحی نشان می‌دهد.

به گفته او تا وقتی‌که میزان مرگ ناشی از ویروس کرونا در قندهار افزایش نیافته بود، مردم نسبت به ویروس کرونا بی باور بودند.

سخنگوی والی قندهار از همکار نبودن مردم در زمینهٔ مبارزه با ویروس کرونا انتقاد کرده و گفت که مردم این ولایت با ریاست صحت عامه و اداره محلی همکار ندارند و هیچ‌گونه فاصله اجتماعی را رعایت نکرده و در تجمعات مانند فاتحه گیری و تشیع جنازه به شکل گسترده شرکت می‌کنند.

به گفته آقای احمدی؛ حساسیت و شرم اجتماعی نسبت به ویروس کرونا در قندهار بسیار بلند است، زیرا وقتی یک شخص درنتیجه ویروس کرونا فوت می‌کند، نزدیکان او پنهان کرده و می‌گویند که مرگ او ناشی از محرقه و سایر امراض دیگر بوده است.

او تأکید کرد که هم‌اکنون 20 بیمار کوید – 19 در مرکز 350 بستر ویروس کرونا بستری هستند و تأکید اداره محلی به همکاری صحت عامه قندهار روی قرنطین خانگی است و بیشتر بیماران که وضعیت وخیم دارند، در مرکز کوید – 19 بستری هستند.

احمدی در مورد این پرسش که آیا قندهار به قرنطین دوباره خواهد رفت، گفت که اداره محلی به این نتیجه رسیده که دیگر قرنطین نتیجه بخش نخواهد بود؛ چون در قرنطین شهرها، مکان‌های عمومی و پارک‌ها مسدود می‌شود، ولی مردم آن را رعایت نکرده و به تشیع جنازه و تجمعات شان ادامه می‌دهند.

او گفت؛ در حال حاضر طرحی که از سوی ریاست جمهوری برای جلوگیری از انتشار ویروس کرونا اعلام‌شده، با تدابیر جدی‌تر در قندهار عملی ‌می‌شود و پوشیدن ماسک، رعایت فاصله دو متری میان کارمندان دولتی و دست شستن با آب و صابون حتمی شده است.

بااین‌همه وزارت صحت عامه اعلام کرده است که در 24 ساعت گذشته 748 تن به ویروس کرونا مبتلا شده که به این ترتیب، شمار مجموعی مبتلایان در کشور به 22 هزار و 890 تن می‌رسد و از این میان 426 نفرشان جان باخته‌اند.

70 درصد مردم قندهار به ویروس کرونا مبتلا شده اند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد