بودجه-میلیونی-ولایت-سمنگان-حیف-و-میل-می‌شود

شورای ولایتی سمنگان با ابراز نگرانی از سیر صعودی انتشار ویروس کرونا می‌گوید که ۲۰ میلیون پول اختصاص یافته برای این ولایت در معرض حیف و میل قرار دارد، زیرا هیچ یکی از اعضای این شورا در جریان تصمیم‌گیری‌ها و چگونگی مصرف بودجه قرار داده نمی‌شود.

به گزارش افغان نیوز: راز محمد موحدی، رییس شورای ولایتی سمنگان امروز( چهارشنبه، 31 ثور) به آژانس افغان نیوز گفت که از یک طرف انتشار ویروس کرونا سیر صعودی دارد و از سوی دیگر مردم این ولایت به دلیل فقر و تنگدستی، محدودیت‌های رفت‌وآمد قرنطین را شکسته اند.  تمامی ادارات دولتی باز بوده و کارمندان به گونه عادی به انجام‌وظیفه حاضر می‌شوند.

آقای موحدی افزود که حکومت مرکزی 20 میلیون افغانی به منظور مبارزه علیه ویروس کرونا برای سمنگان اختصاص داده که 10 میلیون آن برای خریداری تجهیزات بهداشتی و 10 میلیون آن‌هم برای خریداری مواد خوراکی به نیازمندان در نظر گرفته‌شده است؛ اما شفافیت در چگونگی مصرف آن وجود ندارد.

به گفته وی؛ چگونگی مصرف این پول در اختیار والی و نهادهای چون مستوفیت، سارنوالی، امنیت ملی و صحت عامه بوده و شورای ولایت در آن نقش نظارتی دارد؛ اما اکنون شورا در بیشتر اوقات در زمان تصمیم‌گیری و مصرف پول در جریان گذاشته نمی‌شود.

موحدی گفت: هرچند که ریاست صحت عامه سمنگان آمار مبتلایان را کم اعلام می‌کند؛ اما شمار مبتلایان بیشتر از آن است؛ زیرا آزمایشگاه ویروس کرونا وجود ندارد و نمونه‌های آزمایشی به بلخ فرستاده می‌شود و تا معلوم شدن نتیجه آن 15 تا 20 روز طول می‌کشد.

رییس شورای ولایتی سمنگان گفت که هرچند 50 بستر برای بیماران ویروس کرونا در مراکز کووید – 19 ایجادشده و همچنان در نتیجه تلاش‌های رییس صحت عامه این ولایت به ارزش 10 میلیون افغانی تجهیزات برای این مراکز خریداری‌شده است، اما باز هم کافی نیست.

آقای موحدی تأکید کرد که مواد خوراکی برای نزدیک به 5 هزار خانواده نیازمند خریداری‌شده اما شفافیت در جریان توزیع آن‌هم وجود ندارد، زیار بیشتر بر اساس خویش‌خوری‌ها به مردم که مستحق نبودند، توزیع‌شده است.

رییس شورای ولایتی سمنگان بابیان این‌که 8 کارمند صحی این ولایت به ویروس کرونا مبتلا شدند، گفت: هرچند یک ماه پیش شماری از کارکنان صحی تازه‌ استخدام شدند؛ اما پرسنل صحی در سمنگان بسنده نیست و شماری از کارکنان صحی به دلیل اینکه معاش‌شان پرداخت‌نشده، ترک وظیفه کرده‌اند.

او تأکید کرد که به دلیل نبود پرسنل کافی هیچ‌گونه اقدام جدی در امر مبارزه با ویروس کرونا در ولسوالی‌های سمنگان صورت نگرفته است.

نقیب الله تاتار، عضو دیگر شورای ولایتی سمنگان نیز گفت که تنها 50 بستر با تجهیزات ناچیز برای بیماران ویروس کرونا ساخته‌شده که بخشی از تجهیزات آن تازه سه روز پیش خریداری و به سمنگان رسیده است. او افزود که 14 کارمند صحی پس از انتشار ویروس کرونا استخدام‌شده است که با آن‌هم پرسنل صحی در سمنگان بسنده نیست.   

آقای تاتار در مورد چگونگی مصرف بودجه اختصاصی برای مبارزه با ویروس کرونا گفت که درزمینهٔ مصرف ده میلیون که برای خرید مواد خوراکی به خانواده‌های نیازمند در نظر گرفته‌شده بود، تا جای شفافیت وجود دارد و  شورای ولایتی از جریان خرید مواد خوراکی نظارت داشت؛ اما درزمینهٔ مصرف ده میلیون دیگر که برای خرید تجهیزات بهداشتی در نظر گرفته‌شده بود، شورای ولایتی در حال بررسی است.

به گفته تاتار 9 میلیون 700هزار تاکنون برای خرید تجهیزات بهداشتی هزینه شده و شورای ولایتی سمنگان در حال نرخ گیری است که آیا واقعاً این پول از سوی نهادهای مسوول درست مصرف‌شده و یا حیف‌ومیل هم در آن صورت گرفته است.

این درحالی است که بر اساس اعلام وزارت صحت عامه کشور، شمار مبتلایان ویروس کرونا در ولایت سمنگان به 157 تن رسیده که از این میان 2 تن جان‌باخته و 8 تن دیگر نیز بهبودیافته‌اند. به‌این‌ترتیب شمار مبتلایان ویروس کرونا در سراسر کشور به هشت هزار و 145 نفر افزایش‌یافته است.

بودجه 20 میلیونی ولایت سمنگان حیف و میل می‌شود

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد