وزیر صحت عامه بر اصل مکافات و مجازات تاکید نموده، گفت که باید ظرفیت ها و صلاحیت های ما بیشتر گردد و نهادهای بین المللی به گونه هماهنگ با این وزارت در زمینۀ مبارزه با ویروس کرونا کار کنند.
به گزارش افغان نیوز: محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری اسلامی افغانستان عصر دیروز طی نشستی با هیات رهبری وزارت صحت عامه در خصوص بلندبردن ظرفیت این وزارت در راستای مبارزه با ویروس کرونا، صحبت کرد.
داکتر فیروزالدین فیروز وزیر صحت عامه، گزارش اقدامات وزارت صحت عامه را در راستای مبارزه با ویروس کرونا ارائه کرد و گفت که کارهای ما در دو بخش خدمات عادی صحی و مبارزه با ویروس کرونا، ادامه دارد.
وی خواستار حمایت بیشتر رئیس جمهور از وزارت صحت عامه گردید و پیشنهادات خویش را در زمینه تسهیل پروسۀ تدارکاتی با توجه به خطر شیوع ویروس کرونا، ارائه کرد.
وزیر صحت عامه بر اصل مکافات و مجازات نیز تاکید نموده، گفت که باید ظرفیت ها و صلاحیت های ما بیشتر گردد و نهادهای بین المللی به گونه هماهنگ با وزارت صحت عامه در زمینۀ مبارزه با ویروس کرونا کار کنند.
در همین حال، امرالله صالح، معاون اول ریاست جمهوری گفت که حکومت در راستای مبارزه با ویروس کرونا اقدامات همه جانبه را انجام داده است، به ولایات بودجه تخصیص گردید، به والیان صلاحیت مصرف این بودجه تفویض شد و آنان از طریق ویدیوکنفرانس در مجالس کابینه حضور خواهند داشت.
وی افزود که اگر در اجراات والیان کدام سکتگی واقع می گردد، مقام عالی ریاست جمهوری در زمینۀ حل آن اقدامات عاجل را انجام خواهد داد.
معاون اول رئیس جمهور گفت که در خصوص هماهنگی با نهادهای بین المللی، نشستی با آنان برگزار گردد که والیان نیز در آن اشتراک داشته باشند.
سرور دانش، معاون دوم ریاست جمهوری صحبت نموده، گفت باید یک کمیسیون مقتدر ملی ایجاد گردد تا صلاحیت ها در عرصه مبارزه با ویروس کرونا و پاسخگویی ها از یک منبع صورت گیرد.
وی با تاکید بر اینکه ظرفیت های مسلکی وزارت صحت عامه، بیشتر گردد، افزود که در کنار تشکیل عادی وزارت صحت عامه، در این وزارت یک تشکیل مؤقت بخاطر مبارزه با ویروس کرونا ایجاد شود.
محمد اشرف غنی از معاون دوم ریاست جمهوری خواست تا در قسمت ترتیب یک لایحه به منظور اعطای صلاحیت های عاجل صحی کار شود و در زمینۀ تسریع امور تدارکاتی باید با ادارۀ تدارکات ملی یک نشست برگزار گردد و در صورت نیاز کارهای عاجل به واحد عملیاتی سپرده شود.
رئیس جمهور گفت: همانگونه که به والیان صلاحیت های مصرف بودجۀ تخصیص یافته جهت مبارزه با ویروس کرونا داده شده، به رؤسای صحت عامۀ ولایات نیز صلاحیت های مشخص پولی در چوکات یک میکانیزم شفاف و پاسخگو، اعطا گردد. بنابراین باید مکافات و مجازات با معیارهای واضح وجود داشته باشد.
آقای غنی تصریح کرد که تشکیل فعلی از نگاه مدیریتی پاسخگوی تمام نیازمندی ارائه خدمات صحی نیست و وزارت صحت عامه پیشنهاد خود را در خصوص ایجاد یک تشکیل خاص اضطراری که در مرکز و ولایات کار کند، ارائه نماید.
وی افزود که باید یک تیم کاری پس از پایان تهدید ویروس کرونا، آماده باشد تا پیامدهای بعدی آن را مدیریت نماید.
اشرف غنی خاطرنشان کرد که هماهنگی با نهادهای بین المللی یک نیاز است و در اخیر سخنانش از مسئولین وزارت صحت عامه خواست تا طرح مدیریتی خویش را برای استخدام رضاکاران ارائه کنند و همچنان صلاحیت مصرف، اجراات، استخدام و تطبیق را مشخص نمایند.
این درحالی است که مسوولان وزارت اقتصاد میگویند که گسترش ویروس کرونا و قرنطین شدن شهرها بیشترین زیان را به مردم فقیر افغانستان وارد کرده است؛ بنابراین اگر وضعیت به همین قسم ادامه یابد، میزان فقر از ۵۲ درصد به بیش از ۶۵ درصد افزایش خواهد یافت.
پیام ها