رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر کشور میگوید که جامعه جهانی برای متوقفکردن «حملات تصورناپذیر» بر فضای مدنی به اندازهی کافی تلاش نمیکند.
به گزارش افغان نیوز: شهرزاد اکبر، رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان این اظهارات را در چهلوششمین نشست شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد مطرح کرده و گفته است که فعالان برجسته یا کشته میشوند و یا مجبور میشوند کشور را ترک کنند.
او در عین حال گفته است، کسانی که نتوانستهاند کشور را ترک کنند، از ترس خاموش مانده و فعالیتهایشان را محدود کردهاند.
براساس آمار این کمیسیون، قتلهای هدفمند دومین عامل اصلی تلفات غیرنظامیان در جریان سال گذشتهی میلادی (۲۰۲۰) بوده که در مقایسه با سال ۲۰۱۹ سه برابر افزایش را نشان میدهد.
طبق یافتههای این کمیسیون، اغلب قربانیان قتلهای هدفمند مدافعان حقوق بشر، خبرنگاران، کارمندان و فعالان رسانهای، دادستانها، قاضیان بهشمول خبرنگار، قاضی و فعالان زن بودهاند.
رییس کمیسیون مستقل حقوق بشر میگوید که مسئولیت بیشتر این قتلها را کسی بر عهده نمیگیرد و روند تحقیقات تحقیقات نیز به کُندی پیش میرود.
شهرزاد اکبر تأکید میکند؛ در صورتی که این «روند وحشتناک قتلهای هدفمند» ادامه یابد، حمایت و حفاظت از دستآوردهای حقوق بشری افغانستان در جریان گفتوگوهای صلح و حتا پس از آن به مراتب سختتر خواهد بود.
خانم اکبر از سازمان ملل متحد و جامعه بینالمللی خواسته است که در کنار مردم افغانستان بوده و به سهمگیری در گفتوگوهای صلح ادامه بدهند.
او همچنان از سازمان ملل و جامعه بینالمللی خواسته است که دولت افغانستان و طالبان را به توقف خشونت وادار کنند.
خانم اکبر میافزاید: «برای اعتباربخشی روند صلح نزد تمام شهروندان افغانستان، نیاز به آتشبس سراسری، امکان مشارکت حقیقی عموم مردم و حفاظت از فضای مدنی است.»
این درحالی است که ۳۵ کشور منطقه و فرامنطقه زیر نام گروه «دوستان افغانستان/دوستان زنان در افغانستان» به تازگی افزایش خشونتها و قتلهای هدفمند را «شدیدا» محکوم کرده و خواهان پیگرد عاملان آن شدهاند.
پیام ها