وزیر امور خارجه طالبان، میگوید که تلاشهای امارت اسلامی در راستای حکومتداری فراگیر ادامه دارد، اما نسخه خارجی نباید بر افغانها تحمیل شود.
به گزارش افغان نیوز؛ امیرخان متقی، وزیر خارجه طالبان، امروز شنبه(۲۱، حوت) در نشست مجمع دیپلماسی آنتالیا در ترکیه گفت که در سال ۲۰۰۱ ملا محمد عمر، رهبر و بنیانگذار امارت اسلامی، به امریکا پیشنهاد مذاکره داد، اما حکومت آن وقت امریکا گزینه نظامی را انتخاب کرد.
وی افزود که پس از آن مقاومت نظامی یگانه گزینه در برابر امریکا بود.
آقای متقی گفت که جامعه جهانی باید در راستای رسیدن به یک افغانستان با ثبات از نگاه سیاسی و خودکفا از نگاه اقتصادی با امارت اسلامی همکاری کند و همچنان در برداشتن تحریمها نیز کمک نماید.
وزیر خارجه طالبان در این نشست گفت: ما به این باور هستیم که دیپلوماسی وسیله مشروعیتدادن به جنگ نه، بلکه وسیله ختم جنگ باشد.
متقی با اشاره به اینکه امریکا و متحداناش نتوانستند جلو فعالیت داعش را در افغانستان بگیرند، گفت: «امروز فعالیتهای داعش در افغانستان از بین رفته است.»
امیر خان متقی میگوید که امارت اسلامی تلاش دارد از فروپاشی اقتصادی جلوگیری کند و تا اندازهیی در این راستا پیشرفت نیز داشته است. اما از دیپلماسی نباید همچون ابزاری برای ترویج منافع و ایدئولوژی قدرتهای بزرگ کار گرفته شود.
به گفته وی؛ نسخه خارجی نباید بر افغانها تحمیل شود و جهان باید بگذارد که افغانها خود شان حکومت شان را بسازند. تلاشهای امارت اسلامی در راستای حکومتداری فراگیر ادامه دارد.
این درحالی است که دولت امریکا از هفت میلیارد دالر ذخایر بانک مرکزی افغانستان که پس از رویکارآمدن طالبان در بانکی در نیویارک مسدود شد، نیمی آنرا بهعنوان غرامت برای خانوادههای قربانیان حملات یازدهم سپتامبر اختصاص داده است و نیمی دیگر آنرا بهعنوان کمک بشردوستانه در اختیار نهادهای کمکرسان قرار میدهد.
این تصمیم امریکا واکنشهای منفی گستردهای را در پی داشته است. کاخ سفید اما چند روز پس از فرمان اجرایی جو بایدن، گفت که این تصمیم بستگی به رأی دادگاه دارد و تاکنون نهایی نیست.
پیام ها