افراد مشکوک به کوید – ۱۹ که در مراکز تجرید ولایت هرات نگهداری میشوند، با ابراز نگرانی از عدم رعایت نکات بهداشتی از سوی داکتران میگویند: ۸ تا ۱۲ روز می شود که در این مراکز منتظر نتیجه آزمایشان هستند.
به گزارش افغان نیوز: فیصل، شهروند هرات که مشکوک به ویروس کرونا است و اکنون در مرکز تجرید نگهداری میشود، امروز( چهارشنبه، 27 حمل) به آژانس افغان نیوز گفت: « کسانیکه مشکوک به ویروس کرونا است از 8 تا 12 روز در شفاخانه 300 بستر 64 متره شهر هرات در تجرید به سر میبرند و منتظر نتیجه آزمایششان هستند».
وی داکتران را به بیپروایی متهم کرده و میگوید: ضمن اینکه داکتران این شفاخانه نکات بهداشتی را رعایت نمیکنند، اتاقهای که در آن افراد مشکوک در تجرید قرار دارند، نیز ضدعفونی نمیشود. داکتران بدون اینکه دستکششان را تبدیل و یا ضدعفونی نمایند، وارد اتاق شده و تب افراد مشکوک را میسنجند.
در همین حال، جیلانی فرهاد، سخنگوی والی هرات مشکلات و نارساییها را در شماری از بخشها و مراکز مبارزه با ویروس کرونا در هرات میپذیرد و میگوید که تمام اقدامات در سطح شفاخانههای کوید- 19 و مراکز تجرید تشدید بخشیده شده است و رهبری ولایت هرات به ارائه خدمات منظم تعهد دارد.
به باور آقای فرهاد؛ نارساییها و بعضی مشکلات در مراکز تجرید و افراد مبتلا به بیماران کوید – 19 در هرات به معنای نگرفتن تدابیر جدی از سوی مسوولان در این ولایت نیست.
سخنگوی والی هرات در مورد طولانی شدن نتیجه آزمایش افراد مشکوک گفت که در روزهای نخست هفته در آزمایشگاه ویروس کرونا کمبود کیت تشخیصی و بعضی مشکلات وجود داشت؛ اما« ما تلاش میکنیم کیتهای تشخیصی موردنیاز را تدارک ببینیم تا مشکلات رفع شود».
آقای فرهاد در مورد ظرفیت و دستگاه تنفس مصنوعی« ویلانتراتو» برای درمان مبتلایان به ویروس کرونا گفت که 18 پایه دستگاه تنفس مصنوعی از کابل به هرات انتقالیافته اما تاکنون ضرورت به استفاده از آن نشده است.
مهدی حدید، عضو شورای ولایتی هرات نیز از کمبود کیت تشخصی در آزمایشگاه ولایت هرات یادکرده و گفت که در دو روز گذشته آزمایشگاه ویروس کرونا در هرات با کمبود کیت مواجه بود؛ اما اکنون این مشکل تا حد امکان حل گردیده است.
آقای حدید در مورد ظرفیت آزمایشگاه ویروس کرونا در هرات گفت که این آزمایشگاه در 24 ساعت ظرفیت تشخیص اضافهتر از 140 مورد مشکوک را ندارد و این امر باعث شده است که شماری از افراد مشکوک که نمونهای آزمایشی دادهاند، برای به دست آوردن نتیجهایشان چندین روز منتظر بمانند.
این عضو شورای ولایت هرات بیان کرد که در حال حاضر برای درمان بیماران کرونا 8 هزار بستر در چهار شفاخانه با ظرفیت متفاوت در نظر گرفتهشده است و اکنون بیمارانی که شمار شان نزدیک به 300 تن میرسید، در همین شفاخانهها بستریاند.
او در مورد امکانات و ظرفیتهای موجود در این شفاخانهها ابراز رضایت کرده و گفت که هماکنون برای درمان بیماران ویروس کرونا 18 پایه دستگاه تنفس مصنوعی و بالون آکسیجن به اندازه کافی وجود دارد و هرات با مشکلات بالون و کمبود آکسیجن مواجه نیست.
آقای حدید آمار مبتلایان به کوید – 19 را در هرات متغیر خوانده و گفت که هماکنون آمار مثبت کرونا در این ولایت بین 280 تا 300 نفر است.
با این همه بربنیاد اطلاعات وزارت صحت عامه، شمار مبتلایان به ویروس کرونا در کشور به 784 تن میرسد که از این میان تنها 306 مورد آن در ولایت هرات به ثبت رسیده است. هرات، کابل و قندهار از جمله ولایت های اند که بیشترین مبتلایان ویروس کرونا را دارند.

پیام ها