نگرانی-از-دخالت-نظامی-پاکستان-در-راستای-تقویت-طالبان

شماری از آگاهان نظامی در پیوند به موضع تهاجمی نیروهای امنیتی علیه طالبان می گویند که اگر رهبران افغان به تنش‌های سیاسی شان پایان ندهند، جنگجویان طالب با نیرو گرفتن از پاکستان به پیروزی خواهند رسید.

به گزارش افغان نیوز: اسدالله ندیم، کارشناس مسائل نظامی امروز( شنبه، 27 ثور) به آژانس افغان نیوز گفت که احتمال دارد پاکستان ملیشه‌های اجیرشده را به افغانستان بفرستد، چون در سال‌های متمادی جنگ، پاکستان همواره عوامل استخباراتی خود را به افغانستان فرستاده است.

به باور آقای ندیم، فرستادن ملیشه‌های پاکستانی در افغانستان نشان از افرایش جنگ و خشونت‌ها از سوی طالبان بوده و این گروه بدون ملیشه‌های پاکستانی نیز از نیروی کافی انسانی برخوردار است؛ زیرا با تبلیغ و تحریک احساسات مردم، سربازگیری می‌کند.

آقای ندیم، تهاجمی شدن موضع نیروهای امنیتی و دفاعی را پس از افزایش خشونت‌های طالبان کارساز ندانسته می‌گوید که اشرف غنی سر قومندان اعلی‌ای ناموفق است و نمی‌تواند شرایط را به‌درستی تحلیل کند؛ زیرا مشاوران نظامی‌اش هم فقط زبان انگلیسی بلد است و از تاکتیک‌های جنگی چیزی نمی‌دانند.

به گفته این کارشناس نظامی؛ آقای غنی وقتی حالت دفاعی را به تهاجمی تغییر داد باید روی لانه‌های دشمن حمله می‌کرد؛ اما آقای غنی بدون آمادگی و تدابیر قبلی چنین تغییر موضع داده که بسیار کارساز نیست.

وی تأکید کرد که در حالت تهاجمی نیاز به اسلحه و تجهیزات تهاجمی است که متأسفانه افغانستان یک فروند هواپیمایی تهاجمی هم ندارد و در حال حاضر تجهیزات ارتش همه دفاعی است.

عتیق الله امرخیل یکی دیگر از کارشناسان نظامی در مورد حمایت پاکستان از طالبان و فرستادن ملیشه‌ها پاکستانی در جنوب افغانستان می‌گوید که احتمال نیرومند ساختن طالبان و فرستادن ملیشه‌های جنگی از سوی پاکستان وجود دارد؛ چون دست پاکستان در جنگ 41 ساله افغانستان دخیل بوده و در سال‌های گذشته چندین جنرال پاکستانی در خاک افغانستان کشته شدند که این‌همه نشان از دخالت پاکستان است.

آقای امرخیل افزود: « پاکستان در آرزوی بزرگ‌تر از آن است که سیاست‌مداران افغانستان به آن فکر می‌کنند. بنابراین، اگر سیاست‌مداران و رهبران دولت به فکر تقسیم قدرت و درگیری درونی باشند، وضعیت بحرانی خواهد شد».

او تأکید می‌کند که درگیری برسر قدرت میان رهبران دولت باعث تضعیف ارتش و نیروهای امنیتی کشور خواهد شد که این امر برعکس سبب نیرومندتر شدن طالبان می‌شود.

امر خیل گفت که امریکا در سطح جهانی طالبان را به یک گروه قدرتمند تبدیل کرد و آقای خلیلزاد، نماینده ویژه این کشور برای صلح افغانستان در رشته‌ توییت‌های از گروه طالبان در برابر حکومت افغانستان که این گروه را عامل اصلی حملات روز شنبه در شفاخانه صد بستر برچی و ننگرهار دانسته بود، به گونه عملی دفاع کرد.

به باور این کارشناس نظامی؛ امریکا بارها نشان داده است که از گروه های مختلف به خاطر منافع خود حمایت کرده و در حال حاضر واشنگتن منافع خود را در وجود گروه طالبان می‌بیند.

آقای امر خیل می گوید؛ حالت تهاجمی نیروهای امنیتی و دفاعی را در شرایط کنونی که طالبان حملات شان را افزایش داده کارساز خوانده و می‌گوید که تهاجمی شدن نیروهای امنیتی و دفاعی جلو خشونت‌های طالبان را می‌گیرد.

در همین حال فواد امان، معاون سخنگوی وزارت دفاع در مورد گزارش‌های مبنی بر وارد شدن ملیشه‌های پاکستان از جنوب کشور می‌گوید که در میان گروه طالبان ملیشه‌های پاکستانی وجود دارد که بدون شک از پاکستان وارد افغانستان شده‌اند؛ اما در مورد این‌که به‌تازگی این کشور ملیشه‌های بیشتر به افغانستان می‌فرستد یا خیر اطلاعات دقیق وجود ندارد.

در این مورد خواستیم دیدگاه شورای امنیت ملی را نیز داشته باشیم؛ اما سخنگو و معاون سخنگوی این نهاد حاضر به پاسخگویی نشدند.

این درحالی است که روز گذشته، رئیس جمهور غنی در گفتگو با رهبری وزارت دفاع ملی و قول اردوهای کشور، تاکید کرد که به افزایش خشونت و حملات از سوی طالبان و سایر گروه های تروریستی باید پاسخ داده شود.

نگرانی از دخالت نظامی پاکستان در راستای تقویت طالبان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد