کاهش-درصدی-واردات-کالاهای-مورد-نیاز-افغانستان

مسوولان وزارت مالیه می‌گویند که به دلیل گسترش ویروس کرونا و مسدود بودن برخی از بندرها طی دو ماه گذشته، واردات کالاهای مورد نیاز افغانستان ۱۰ تا ۱۵ درصد کاهش‌یافته است.

به گزارش افغان نیوز: شمروز خان مسجدی، سخنگوی وزارت مالیه امروز( یک‌شنبه، 31 حمل) به آژانس افغان نیوز گفت که بندرهای تورخم و سپن بولدک به دلیل گسترش  ویروس کرونا دست‌کم دو ماه مسدود ماندند و این امر تأثیر منفی روی واردات کالاهای مورد نیاز افغانستان گذاشته است.

آقای مسجدی بیان کرد که افغانستان سالانه بین 6 تا 7 میلیارد دالر واردات دارد که از راه‌های ترانزیتی هوایی و زمینی وارد کشور می‌شود. اکنون بندر تورخم و سپن بولدک پس از دو ماه، روز در میان به روی کالاهای بازرگانی بازشده که نزدیک به 100 کانتینر اموال تجارتی وارد کشور می‌شود.

او تأکید کرد که در حال حاضر تمامی بندرهای افغانستان به‌جز از شیر خان بندر به روی کالاهای بازرگانی افغانستان باز است.

سخنگوی وزارت مالیه در مورد صادرات کشور در شرایط کنونی گفت که به‌استثنای بندر مشترک افغانستان و پاکستان دیگر از تمامی بندرهای کشور که به روی کالاهای بازرگانی باز است، صادرات به بیرون از کشور صورت می‌گیرد.

اما؛ او تأکید کرد که از بندرهای مشترک افغانستان – پاکستان به دلیل گیر ماندن بیش از حد اموال بازرگانان افغانستان در آن‌سوی مرز و کمبود مواد اولیه در کشور، صادرات صورت نمی‌گیرد و اولویت برای واردکردن مواد اولیه داده‌شده است.

خان جان الکوزی، معاون هیأت مدیره اتاق تجارت و سرمایه‌گذاری افغانستان گفت که بندرهای مشترک میان افغانستان و پاکستان در هفته سه روز و سایر بندرها در شمال و غرب کشور به گونه کامل به روی کالاهای بازرگانان کشور باز است.

آقای الکوزی گفت: باآنکه از بندرهای مشترک افغانستان و پاکستان تنها مواد خوراکی وارد کشور می‌شود؛ اما روند واردات از این بندرها بسیار اندک است و در سه روز هفته، تنها 50 تا 100 کانتینر مال وارد کشور می‌شود.

او در مورد کندی روند واردات از این بندرها گفت: « دلیل کندی کار انتشار ویروس کرونا و انتقال آهسته کالاها از آن‌سوی مرز است که موترهای پاکستان در نقطه صفری در گمرکات تخلیه  و دوباره با موترهای افغانستان وارد بازارهای کشور می‌شوند».

به گفته آقای الکوزی؛ از بندرهای شمالی کشور مواد سوخت، مواد ساختمانی و آرد و از بندرهای غربی کشور تمامی کالاهای که درگذشته از ایران وارد می‌شد، به‌صورت عادی وارد می‌شود.

الکوزی بیان کرد که  مسدود شدن بندرها و قرنطین شدن شهرها صادرات کشور را به گونه جدی متضرر ساخته و  در مدت یک ونیم ماه تنها 25 کانتینر کالاهای صادراتی افغانستان به ایران رفته است.

به گفته او، به دلیل نوسانات واردات در شرایط کنونی و تصامیم کشورهای که افغانستان از آن کالاهای تجارتی وارد می‌کند، درصدی واردات در حالت نوسان است و گفته نمی‌توانیم که چند درصد واردات و صادرات کشور کاهش‌یافته است.

این درحالی است که با قرنطین شدن شهرهای کشور جهت جلوگیری از انتشار ویروس کرونا و مسدود شدن شماری از بندرهای کشو، قیمت مواد اولیه در کشور به گونه بی پیشینه افزایش‌یافته است.

کاهش 15 درصدی واردات کالاهای مورد نیاز افغانستان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد