اگر روند توزيع آب توسط تانکرها در اين مناطق متوقف شود، حدود ٦٠٠٠ خانواده در ولايت سمنگان، مجبور به ترک منازل شان خواهند شد.
به گزارش افغان نیوز: انجنیر عبدالرب حکیمی، رییس احیا و انکشاف دهات این ولایت اظهار داشته که اين خانواده ها در ٣٢ قريۀ ایبک مرکز سمنگان و ولسوالی های حضرت سلطان و فیروزنخچیر، دچار اين مشکل شده اند.
موصوف افزود که ٢٢ قريۀ يادشده؛ شامل ٣٨٠٠ خانواده در مناطق شيرکيار، منقوطن و تایخونک ايبک و ٤٠٠ خانواده در سه قريۀ ولسوالى فيروزنخچير و متباقى در ولسوالى حضرت سلطان زيست دارند.
وی افزود، رياست يادشده از حدود دو ماه به اين طرف، روزانه ٢٤ هزار ليتر آب توسط تانکرها در اين قريه ها توزيع مى کند و این روند تا فصل بارندگى ها ادامه خواهد داشت.
او درحاليکه مى گفت اين اقدام آن رياست، سبب جلوگيرى از بيجاشدن خانواده هاى يادشده گرديده است، گفت که روند توزيع آب تا فصل بارندگى ها ادامه خواهد داشت.
امان الله باشنده منطقه شيرکيار ایبک گفت که اين قريه ها به دليل نبود باران، با قلت آب آشاميدنى مواجه شده اند.
به گفته وى؛ در اين مناطق چاه هاى آب نوشيدنى وجود ندارد؛ زيرا سطح آب شيرين بسيار پايين است و مردم محل، توان حفر چاه هاى بسيار عميق را ندارند.
وى افزود که باشنده هاى اين محلات، آب هاى باران را در حوض هاى مخصوصى که مى سازند، نگهدارى مى کنند و از آن براى نوشيدن استفاده مى نمايند.
او در مورد توزيع آب توسط تانکرها از سوى رياست احياء و انکشاف دهات، گفت که در يک هفته يک تانکر آب در قريۀ آنها توزيع مى شود؛ اما کفايت نمى کند و باشنده هاى محل، يک بېرل (٢٠٠ ليتر) آب را در بدل دوصد افغانى از کسانى که تانکرهاى شخصى دارند، خريداى مى کنند.
وى گفت که آب آشاميدنى، توسط تانکرها از فاصلۀ حدود ٦٠ کيلومتر به منطقه شيرکيار انتقال داده مى شود.
او از مقام هاى مسوول خواست که براى رفع اساسى قلت آب در مناطق يادشده، اقدام کنند.
ريیس انکشاف دهات افزود که توزيع آب توسط تانکر، برنامه کوتاه مدت حل اين معضل است؛ اما براى حل اساسى، بايد در اين مناطق چاه هاى عميق حفر شود.
وى گفت که اين موضوع را به مقام هاى ذيصلاح پيشنهاد کرده است.
پیام ها