نهادهای-سازمان-ملل-۲۳-میلیون-اصله-نهال-در-افغانستان-غرس-کرده‌اند

سازمان جهانی غذا می‌گوید که این سازمان و دیگر نهادهای سازمان ملل در ۱۰ سال گذشته، ۲۳ میلیون اصله نهال در افغانستان غرس کرده‌اند.

به گزارش افغان نیوز؛ سازمان جهانی غذا امروز ( پنج‌شنبه، 2 حمل) در صفحه‌ای ایکس خود نگاشته است که این سازمان و دیگر نهادهای سازمان ملل در ۱۰ سال گذشته، ۲۳ میلیون اصله نهال در افغانستان غرس کرده‌اند.

این سازمان گفته است که کاشت نهال‌ در فصل بهار، از خاک محافظت می‌کند و باعث می‌شود که هزاران خانواده غذای سالم بخورند و در عین حال، با فروش میوه‌های درختان مثمر، زندگی شان را به پیش ببرند.

در اعلامیه این سازمان آمده است که امروز (دوم حمل) برابر است با «روز دهقان» در افغانستان که شهروندان کشور همه ساله در این روز به نهال‌شانی می‌پردازند.

درهمین رابطه، عبداسلام حقانی، معین اداری و مالی اداره ملی حفاظت از محیط زیست روز یک‌شنبه ( 20 حوت) در جریان کمپاین نهال‌شانی سال 1403 که در دانشگاه کابل برگزار شده بود، گفت که این اداره در نظر دارد با تطبیق طرح هشت ساله در همکاری با ادارات دولتی، سکتور خصوصی، موسسات ملی و بین‌المللی و با همکاری مردم، قرار است تا پایان سال 1410 خورشیدی به صورت مجموعی 203 میلیون و 513 هزارو 304 اصله نهال‌های مثمر و غیر مثمر را در سطح کشور غرس نماید.

آقای حقانی گفته بود که افزون بر توزیع نهال، در سال‌های آینده‌، قرار است برنامه‌هایی برای توسعه جنگل‌ها در کشور نیز عملی شوند و با عملی‌شدن این پلان هشت ساله، ساحه جنگلات کشور از 1.7 درصد به 10 درصد مساحت کل کشور توسعه می‌یابد.

او بر حفظ و نگهداری جنگل‌ها در کشور تاکید کرد و گفت که افغانستان در نتیجه تغییرات اقلیمی متاثر شده‌ و نیاز است که تمامی شهروندان کشور در نگهداری و بهبود محیط زیست کشور سهیم شوند و از تمام نهادهای امنیتی و از نهادهای مربوطه خواست تا در بخش نگهداری جنگلات باید به‌گونه مشترک کار کنند.

از سوی هم، ریاست سرسبزی و حفظ ساحات سبز شهرداری کابل در جریان افتتاح غرس نهال در بادام باغ شهر کابل گفته است که این ریاست در حدود ۲میلیون نهال‌های مثمر و غیر مثمر را در سال ۱۴۰۳خورشیدی غرس خواهد کرد.

محمد داوود شیرزاد، رییس دانشکده محیط زیست دانشگاه کابل در مورد غرس نهال می‌گوید که افغانستان از تغییرات اقلیمی و خشک‌سالی شدیدا متاثر شده و یکی از راه‌های مبارزه با این وضعیت، داشتن محیط سبز توسط غرس نهال است.

آقای شیرزاد تاکید کرد که همه در قبال شهر و تامین فضای مناسب برای زندگی مرفه اجتماعی از طریق غرس و نگهداری نهال و درخت، مسوولیت داریم و از شهروندان کشور خواست تا با غرس یک نهال، زندگی خود را نجات دهند.

محمد حسیب صدیقی، یکی از باشندگان شهر کابل از روند غرس نهال در شهر کابل و ولایت‌های کشور توسط نهادهای دولتی استقبال کرده و می‌گوید که حکومت باید برنامه منظم به منظور حفظ و مراقبت نهال‌های تازه غرس شده و سایر درختان داشته باشد.

او از حکومت سرپرست خواست که در قسمت سیستم‌ نهال‌شانی از جمله در قسمت تشخیص مکان برای نهال، سیستم‌ آبیاری و بعضی مورد دیگر توجه جدی داشته باشد و تا نهال‌ها به مکان‌های مشخصی غرس شود.

ذکریا حسینی، یکی دیگر از باشندگان شهر کابل از غرص نهال در شهر کابل استقبال کرده و می‌گوید که این امر باعث کاهش آلودگی هوا در مرکز و ولایت‌های کشور می‌شود و از تمام شهروندان خواست که در قسمت غرص نهال توجه جدی نمایند.

این در حالی است که از چندین سال به این سو همه ساله کمپاین نهال‌شانی در ماه حوت در کابل و دیگر ولایت‌های کشور راه اندازی می‌شود که در این کمپاین در کنار اداره‌های حکومتی، مردم هم در این کمپاین سهم می‌گیرند اما؛ همواره به دلیل نبود سیستم منظم آبیاری و مراقبت از نهال‌ها، شهروندان افغانستان نگران خشک شدن و از بین رفتن نهال‌ها هستند.

 

نهادهای سازمان ملل ۲۳ میلیون اصله نهال در افغانستان غرس کرده‌اند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد