مسوولان حکومتی با ابراز نگرانی میگویند که کشت مواد مخدر در افغانستان نسبت به سالهای گذشته افزایش یافته و ۵۰۰ جریب زمین تنها در کابل کوکنار کشت میشود.
به گزارش افغان نیوز: محمد یعقوب حیدری، والی کابل امروز یکشنبه( 24، حوت ) در یک کنفرانس خبری گفت که وزارت داخله باید در امر مبارزه علیه مواد مخدر جدی عمل کند؛ زیرا تنها در کابل بیش از 500 جریب زمین کوکنار کشت شده است.
آقای حیدری بیان کرد، بی تفاوتی مسوولان وزارت داخله باعث شده تا کشت کوکنار در سراسر کشور افزایش یابد. همچنان چالشهای امنیتی از عوامل عمده این معضل محسوب میشود.
والی کابل افزود: تابلیت های k در تمام ناحیههای شهر کابل به صورت آشکار فروخته میشود اما وزارتهای صحتعامه و داخله به دلیل بیکفایتی و فساد در ادارههای شان نمیتوانند که جلو فروش آن را بگیرند.
او تاکید کرد، در صورت که دروازه های شهر کابل از سوی معنیت مبارزه علیه مواد مخدر وزارت داخله چک نشود هیچگاه نمیتوان با این مواد خانهمان سوز مقابله کرد.
در همین حال، فاضل وسیط، نماینده معنیت مبارزه علیه مواد مخدر وزارت داخله گفت: 3.5 میلیون معتاد در کشور وجود دارد. اما این وزارت در سال گذشته توانسته است حدود « سه هزارو 709 » عملیات را علیه مواد مخدر انجام دهد.
او گفت: پولیس مبارزه علیه مواد مخدر در این مدت چهار هزارو 377 مظنون را نیز بازداشت کرده اند. همچنان، 22 لابراتوار پروسس مواد مخدر، 17 کارخانه تولید مشروبات الکولی، 21 ذخیرهگاه مواد مخدر را تخریب و از بین برده اند.
آقای وسیط افزود: به مقدار مجموعی 565 متریک تن مواد مخدر مختلف النوع شامل 2.2 تن هیروین، 7 تن تریاک، 259 تن چرس، 210 تن بنگدانه، 262 هزار و 27 تابلیب k، بیش از پنج هزار تابلیبت تیریمادول نیز کشف و ضبط گردیده است.
به گفته وی؛ در جریان این عملیات به مقدار 4.5 میلیون دالر امریکایی پول نقد، 20 کیلو گرام طلا، 748 عراده وسایط مختلف النوع همراه با 283 میل اسلحه نیز به دست پولیس مبارزه علیه مواد مخدر افتاده است.
او در اخیر تاکید کرد که به مبلغ 61 میلیون 482 هزار دالر امریکایی بر پیگر مافیای قاچاقبران مواد مخدر نیز وارد شده است.
از سوی هم، وحید مجروح، سرپرست وزارت صحت عامه کشور گفت: هیچگاه نهاد های حکومتی به تنهایی نمیتوانند با این پدیده خانه مانسوز مقابله کنند. وزارت صحت بیش از چهار هزار بستر را برای افراد معتاد مهیا ساخته اما این افراد پس از درمان دوباره به مواد رو آورده اند.
وی افزود: 82 شفاخانه در سراسر کشور برای ترک اعتیاد اختصاص یافته اما متاسفانه خانواده ها و جامعه نقش بیشتر را در امر صحت یابی افراد معتاد دارد.
این درحالی است که سازمانهای جهانی همواره اعلام کرده اند که افغانستان یکی از کشور های بزرگ تولید کننده مواد مخدر در جهان است که گروه های تروریستی از عواید آن در جنگ های داخلی استفاده میکنند.
پیام ها