استقبال-گستردۀ-جهانی-از-حل-بن‌بست-سیاسی-در-افغانستان

سازمان ملل، سازمان پیمان اتلانتیک شمالی (ناتو)، امریکا، کانادا، هند، ایران و برخی کشورهای دیگر از توافق‌نامه سیاسی میان عبدالله عبدالله و اشرف غنی استقبال کردند.

به گزارش افغان نیوز: هیأت معاونت سازمان ملل در افغانستان (یوناما) در بیانیه‌ای گفته‌است که از توافق رییس جمهور غنی و عبدالله عبدالله برای حل بن‌بست سیاسی در افغانستان استقبال می‌کند.

در این بیانیه آمده که هردو طرف مجبور بودند برای برون رفت از این وضعیت توافق کنند. یوناما ابراز امیدواری کرده‌ که همه عناصر در درون دولت همکاری کنند تا حکومت‌داری، حاکمیت قانون و مبارزه با فساد تقویت شده و از حقوق شهروندان محافظت شود.

یوناما بر آماده شدن دولت افغانستان برای آغاز مذاکرات داخلی و مبارزه با ویروس کرونا نیز تاکید کرده‌است.

مایک پمپئو، وزیر امور خارجه امریکا نیز در توییترش از این توافق ابراز خرسندی کرده و نوشته که از تعهد اشرف‌غنی و عبدالله عبدالله در برابر روند صلح که منجر به این اقدام شده، استقبال می‌کند.

در همین حال، ینس استولتنبرگ؛ دبیرکل ناتو از توافق سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله استقبال کرده و تاکید کرده است که ناتو به پشتیبانی‌اش از افغانستان برای برقراری صلح پایدار در این کشور متعهد است.

وزارت خارجه هند نیز در اعلامیه‌ای از امضای توافق سیاسی میان اشرف غنی و عبدالله عبدالله استقبال کرده‌است. در این بیانیه آمده که هند امیدوار است این توافق زمینه را برای صلح در افغانستان فراهم کند.

هند در عین حال گفته که از افزایش خشونت‌ها در افغانستان نگران است و خواستار برقراری آتش‌بس در این کشور است.

در همین حال، رسانه‌های ایرانی گزارش داده‌اند که محمد جواد ظریف؛ وزیر خارجه این کشور در تماس‌هایی با عبدالله عبدالله و اشرف‌غنی، از توافق آن‌ها استقبال کرده و گفته که ایران از استمرار همسویی همه گروه‌ها در افغانستان حمایت می‌کند.

وزرای خارجه کانادا، ترکیه و شماری از کشور های اتحادیه اروپایی نیز از امضای این توافقنامه استقبال کرده اند.

این درحالی است که اشرف‌غنی و عبدالله عبدالله بعد از ظهر دیروز یکشنبه( ۲۸ ثور) توافقنامه سیاسی چند ماده‌ای را امضا کردند و از این طریق به اختلاف‌های شان که پس از اعلام نتایج انتخابات ریاست جمهوری بروز کرده بود، پایان دادند.

در این توافق، عبدالله عبدالله، ریاست شورای عالی مصالحه ملی را پذیرفته و همچنان ۵۰ درصد اعضای کابینه نیز از سوی عبدالله معرفی خواهند شد و برخی صلاحیت‌هایی دیگر نیز برای او در نظر گرفته شده‌است.

اعطای رتبه مارشالی به عبدالرشید دوستم، معاون پیشین ریاست جمهوری و از هم پیمانان آقای عبدالله بخش دیگری از این توافقنامه را تشکیل می‌دهد.

استقبال گستردۀ جهانی از حل بن‌بست سیاسی در افغانستان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد