مسوولان کمیسیون حقوق بشر افغانستان وضعیت زنان را نگران کننده خوانده و میگویند که در جریان هفت ماه گذشته سال روان، نزدیک به ۲هزارو ۷۶۲ مورد خشونت با زنان در این کمیسیون به ثبت رسیده است که این رقم افزایش ۸.۲ درصدی را نسبت به سال گذشته نشان می دهد.
به گزارش افغان نیوز: شبنم صالحی، کمیشنر امور زنان کمیسیون حقوق بشر امروز( شبنه، 2 قوس) در نشست خبری گفت که خشونت با زنان در درون خانه از رایج ترین انواع خشونت علیه زنان است که از مجموع 2 هزارو 762 مورد خشونت که در هفت ماه گشته سال روان به کمیسیون حقوق بشر ثبت شده است، نزدیک به 97.1 درصد آن در محیط خانه اتفاق افتاده است.
خانم صالحی گفت: این رقم نشان میدهد که میحط خانه، ناامن ترین جای برای زنان در افغانستان به حساب می آید. او افزود که باقی موراد خشونت علیه زنان در خیابان، محل کار یا اداره، شفاخانه، مکتب، دانشگاه، توقیف خانهها و زندان اتفاق افتاده است.
این کمیشنر کمیسیون حقوق بشر، خشونتهای فزیکی به ویژه لوتو کوب زنان را از گسترده و رایج ترین نوع خشونت علیه زنان در کشور دانسته و گفت؛ از میان 861 مورد خشونت فزیکی، نزدیک به 744 مورد آن لتو کوب است که این رقم 26درصد کل موارد خشونت با زنان را نشان می دهد. بنابراین، خشونت فزیکی علیه زنان نسبت به سال پیش 41 مورد افزایش یافته است.
به گفته خانم صالحی 30 مورد قتل، 71 مورد جراحت، 7 مورد آتش زدن، 8 مورد کار اجباری، یک مورد قطع اعضای بدن نیز از جلمه موارد خشونت باز نان است که در هفت ماه گذشتهای سال روان به کمیسیون حقوق بشر به ثبت رسیده است.
صالحی خشونت جنسی را از مشکلات جدی زنان در افغانستان خوانده و گفت: « زنان و دختران زیاد هر ساله قربانی این جنایت می شوند که در هفت ماه گذشته امسال نزدیک به 138 مورد خشونت جنسی با زنان در کمیسیون حقوق بشر به ثبت رسیده است». او تاکید کرد که این آمار نشان میدهد که خشونت جنسی علیه زنان در سال گذشته در عین زمان 128 مورد بوده که این رقم کاهش یک درصدی خشونت جنسی با زنان در جریان امسال نشان می دهد.
کمیشنر امور نان کمیسیون حقوق بشر گفت: «از میان تمام آمار خشونت جنسی، تجاوز جنسی که شنیع ترین نوع خشونت است نزدیک به 24 مورد، رابطه نامشروع شوهر با دیگران نیز نزدیک به 24 مورد، آزار و اذیت جنسی در حدود 30 مورد، سقط جنین اجباری در حدود 7 مورد و 23 مورد دیگر شامل اجبار به فحشا و الواط است».
کمیسیون حقوق بشر خشونت اقتصادی علیه زنان را نوعی دیگر از خشونت علیه زنان دانسته و میگوید که این نوع از خشونت به گونههای متفاوت صورت میگیرد.
به گفته خانم صالحی، در هفت ماه گذشته سال روان نزدیک به 458 مورد خشونت اقتصادی در کمیسیون حقوق بشر به ثبت رسیده است که 17.6 درصد کل موارد خشونت اقتصادی را تشکیل میدهد و این نوع خشونت علیه زنان نسبت به سال گذشته 2.7 درصد افزایش یافته است.
صالحی افزود که خشونت کلامی و روانی نیز از دیگر نوع خشونت با زنان است که در هفت ماه سال 1398 نزدیک به 1 هزارو 41 مورد از این نوع خشونت با زنان به ثبت رسیده است. او تاکید کرد: « 252 مورد خشونتهای مانند اخراج از منزل، ازدواج اجباری و زودهنگام، ممانعت از حق انتخاب همسر نیز به این کمیسیون در هفت ماه گذشته امسال به ثبت رسیده است».
کمیسیون حقوق بشر افغانستان موجودیت عرف و عنعنات ناپسند، نبود امنیت و ضعف در حاکمیت دولت در ولسوالیها و ولایتهای دور دست کشور، عدم برخورد قاطع با مجرمان و استمرار فرهنگ معافیت از مجازات، فساد اداری و سوء اسفتاده از موقف وظیفهای و دسترسی محدود زنان به عدالت، فقر و بیکاری، افزایش اعتیاد به مواد مخدر را از جمله مهمترین عوامل خشونت علیه زنان دانسته و میگوید که خشونت باز نان پیامدهای ناگوار اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی را برزندگی زنان در افغانستان به همراه دارد.
این در حالی است که سال گذشته 2 هزارو 536 مورد خشونت علیه زنان در کشور ثبت کمیسیون حقوق بشر افغانستان شده بود که این رقم در سال روان به 2 هزار و 762 مورد رسیده است که افزایش 8.2 درصدی را نشان میدهد.
پیام ها