آمر قرارگاه متحد سازمان قرارداد امنیت دسته جمعی اعلام کرده که در یک سال اخیر بیش از دو و نیم هزار عضو«دولت اسلامی» از سوریه به نواحی سرحدی افغانستان-پاکستان منتقل شده اند.
به گزارش افغان نیوز: اناتولی سیدروف، آمر قرارگاه متحد سازمان قرارداد امنیت دسته جمعی در گفتگوی اختصاصی با آژانس بینالمللی اطلاعاتی «روسیه امروز» و آژانس «اسپوتنیک افغانستان» تصریح نموده است که بدون شک، افغانستان در حال حاضر منبع اساسی تهدید تروریستی در آسیای مرکزی شمرده میشود که خاک آن توسط گروه های تروریستی بینالمللی به مثابه پایگاه برای گسترش نفوذ شان در منطقه بررسی میشود. این خطر را رهبری همه دولتهای همجوار افغانستان و همچنان سازمانهای بینالمللی، مانند سازمان قرارداد امنیت دسته جمعی و جامعه دول مستقل درک میکنند. به این ارتباط، مجموعه اقدامات هم به سطح ملی، هم در چارچوب سازمان های یادشده اتخاذ میگردد که در راستای جلوگیری از امکان گسترش مفکوره اسلامیزم افراطی و تشکل هستههای تروریستی در آسیای مرکزی میباشد. نتیجه فعالیت های مربوطه اوضاع آرام و قابل کنترول در مناطق همجوار مرزی با افغانستان و همچنان امکان واکنش به موقع به چالشها برای امنیت دول — عضو سازمان قرارداد امنیت دسته جمعی میباشد.
وی ادعا کرده است که داعش در حال انتقال به آسیا جنوبی است و دریک سال گذشته بیشتر از 2500 جنگجو داعش از سوریه به مناطق مرزی افغانستان وپاکستان فرستاده شده اند .
سید روف افزوده است که در حال حاضر، طبق ارزیابی کارشناسان، در افغانستان بیش از 20 گروپ تروریستی فعالیت میکنند که در ترکیب آنها حد اقل 50 هزار جنگجو، از جمله 40 هزار نفر مربوط به جنبش تندرو «طالبان»، شامل میباشند. تعداد نیروهای جنایتکار سازمان تروریستی «دولت اسلامی» را طبق ارزیابی های آنها در حدود 2-3 هزار نفر تشکیل میدهد که بخش زیادی از آنها (در حدود 1.5 هزار نفر) در شرق کشور در مناطق همجوار با پاکستان در ولایات نورستان، کنر و ننگرهار فعالیت میکنند. استحکام مواضع اسلامگرایان در مناطق یادشده به پذیرش ایدیولوژی «دولت اسلامی» توسط قبایل جداگانه پشتونها و همچنان موجودیت تعداد قابل ملاحظه افراد مسلح سازمانهای مختلف افراطی که به خاک افغانستان توسطه ساختارهای نظامی پاکستان در جریان عملیات ضد تروریستی «رانده شده»، ارتباط دارد.
این در حالیست که مقامات روسی بار ها نگرانی های شان را نسبت به انتقال جنگجویان داعش توسط چرخبال های ناشناخته به شمال افغانستان ابراز کرده اند. اما مقامات افغان این نگرانی ها را موجه نمی دانند.
پیام ها