اعضای شورای ولایتی بدخشان با ابراز نگرانی از استخراج غیر قانونی معادن و حضور طالبان پاکستانی در این ولایت میگویند که اکنون جنگ در بیشتر ولسوالیهای این ولایت جریان دارد و ولسوالی های یمگان، وردوج و جرم به گونه کامل در اختیار گروه طالبان قرار دارد.
به گزارش افغان نیوز: احمد جاوید جاوید، عضو شورای ولایتی بدخشان امروز( شنبه، اول سنبله) به آژانس افغان نیوز گفت که ولسوالی یمگان، جرم و وردوج صد درصد در اختیار گروه طالبان قرار دارد و ولسوالیهای کوهستان، راغستان، یفتل بالا و پایین، ارگو، تگاب، شهر بزرگ، یاوان، ارغنج خواه و شکی در حال حاضر در تهدیدات بلند و رو به سقوط قرار دارند. او گفت: «ولسوالیهای شکی، کوف آب و کوهستان 90 درصد و ولسوالی راغستان 99 درصد در اختیار گروه طالبان قرار دارد».
آقای جاوید افزود که سران گروه طالبان به راحتی از مرز مشترک که میان بدخشان و پاکستان وجود دارد، رفت و آمد میکنند و حتی افراد این گروه که در جنگ با نیروهای امنیتی زخمی میشوند، از سوی فرماندهان طالبان برای درمان به پاکستان انتقال داده میشوند.
به گفته این عضو شورای ولایتی بدخشان؛ گروه طالبان مدتهاست که از معدن لاجورد کران و منجان در آمد مالی دارد و هم اکنون شش سال است که از معدن طلایی ولسوالی راغستان نیز به عنوان منبع بزرگ مالی استفاده میکند.
آقای جاوید تاکید کرد که طلایی راغستان را فردی به نام مولوی نجیب الله از فرماندهان گروه طالبان در اخیتار دارد و ماهانه 5 هزار مثقال طلا از این معدن درآمد دارد و از پول آن سلاح و دیگر تجهیزات نظامی خریداری میکند.
جاوید افزود، بیشتر راههای موصلاتی که از فیض آباد به سمت ولسوالی بدخشان میرود، ناامن است و افراد نظامی و ماموران ملکی از آن رفت و آمد کرده نمی توانند. او گفت: «راه فیض آباد – یفتل از ناامن ترین مسیر در بدخشان است و گروه طالبان افراد نظامی را در این مسیر از موتر پایین و با خود میبرد و پس از میانجیگری بزرگان با گرفتن پول از 200 هزار تا یک میلیون 500 هزار افغانی، دوباره آزاد میکنند».
این عضو شورای ولایتی گفت که هم اکنون در کنار طالبان، گروه داعش و خارجیها نیز در بدخشان زیر پرچم و نام گروه طالبان فعالیت تروریستی دارند.
عبدالله ناجی نظری، عضو دیگر شورای ولایتی بدخشان نیز گفت که وضعیت امنیتی نگران کننده است و جنگ در بیشتر ولسوالیهای این ولایت جریان دارد و چندین ولسوالی از جمله یمگان، وردوج و جرم به گونه کامل در اختیار گروه طالبان قرار دارد. او افزود: « جنگجویان تازه نفس گروه طالبان از پاکستان نیز وارد بدخشان شده اما شمار دقیق آنها معلوم نیست».
آقای نظری گفت که بیشتر درآمد اقتصادی گروه طالبان از معدن طلایی بدخشان است و این گروه از قاچاق طلا تجهیزات نطامی سبک و سنگین خریداری می کند.
این درحالی است که روز گذشته قرار بود بیش از 200 دختر از ولسوالی دروازهای بدخشان در آزمون کانکور شرکت کنند؛ اما گروه طالبان به آنان اجازه حضور در آزمون کانکور را نداده است.

پیام ها