قاتلان-خبرنگاران-در-افغانستان-محاکمه-نمی‌شوند

خبرنگاران در افغانستان و ۱۳ کشور دیگر جهان، به طور منظم کشته شده و عاملان قتل آن‌ها آزادانه می‌گردند.

به گزارش افغان نیوز: کمیته مصئونیت خبرنگاران یا (CPJ) در گزارش سال ۲۰۱۸ خود که تحت نام "شاخص‌های بین‌المللی معافیت" دیروز به نشر رسیده گفته‌است که در افغانستان و ۱۳ کشور دیگر جهان فرهنگ معافیت از مجازات حاکم بوده که خبرنگاران در آن به طور منظم کشته شده و عاملان قتل آن‌ها آزادانه می‌گردند.

رئیس نهاد حمایت از رسانه‌های آزاد یا (نی) در افغانستان هم با یافته‌های این گزارش کمیته مصونیت خبرنگاران موافق بوده و می‌گوید، اکثریت عاملان قتل خبرنگاران افغان آزاد گشت و گذار می‌کنند.

مجیب خلوتگر دیشب در صحبت با رادیو آزادی وضعیت کنونی خبرنگاران در افغانستان را از این هم بیشتر نامناسب خوانده می‌گوید، اکثر افرادی که بالای خبرنگاران حمله می‌کنند، حتی اعمال شان را جرم نمی‌پندارند.

وی افزود: "من فکر می‌کنم که نه تنها مسئله فرهنگ معافیت از مجازات و عدم پیگیری قانون برای جرایم علیه خبرنگاران حاکم است، بلکه آنانی که علیه رسانه‌ها و خبرنگاران جرم را انجام می‌دهند، اعمال شان را جرم نمی‌دانند."

کمیته مصئونیت خبرنگاران در این گزارش خود می‌گوید، در یک دهه گذشته حداقل ۳۲۴ خبرنگار در جهان کشته شده‌اند که در ۸۵ درصد موارد آن، عاملان این قتل‌ها محاکمه نشده‌اند.

بر اساس گزارش، دوسیه اضافه از سه حصه این قضایا مربوط به ۱۴ کشور جهان به شمول افغانستان می‌باشد.

کمیتهء مصئونیت خبرنگاران: در یک دهه گذشته حداقل ۳۲۴ خبرنگار در جهان کشته شده اند.

بر اساس گزارش کمیتۀ مصونیت خبرنگاران، افغانستان پس از حمله مرگبار ماه اپریل امسال که در نتیجه آن نُه خبرنگار کشته شدند، دوباره شامل این فهرست شده و در ردیف پنجم درج گردیده‌است.

​الیزابت ویچل تنظیم کنندۀ این گزارش در کمیته مصئونیت خبرنگاران می‌گوید، با در نظرداشت این حقیقت که با گذشت هر سال هنوز هم فرهنگ معافیت از مجازات در این کشور ها ادامه دارد، این مسئله خیلی قابل نگرانی می‌باشد و نمایانگر آن است که این مشکل تا چه حد در این جوامع ریشه عمیق دارد.

به گفته خانم ویچل این فرهنگ در خاموش سازی خبرنگاران و ایجاد یک فضای خالی بدون دسترسی به معلومات، یک وسیله موثر به حساب می‌رود.

مجب خلوتگر رئیس اداره حمایت از رسانه های آزاد افغانستان عاملان قتل خبرنگاران در افغانستان را و این‌که چرا محاکمه نمی‌شوند، به سه کتگوری تقسیم کرده می‌گوید:

"یک گروه از آن‌ها مربوط به طالبان و داعشیان می‌شود، گروه دوم کسانی اند که از آن‌ها به اسم افراد مسلح ناشناس یاد می‌شود که هر دو محاکمه نمی‌شوند و گروه سومی کسانی اند که یا دولت در مورد آن پیکره قانون را نتوانسته داشته باشد و یا این‌که ما، کم کاری ادارات عدلی و قضایی را شاهد بودیم."

قاتلان خبرنگاران در افغانستان محاکمه نمی‌شوند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد