شماری از باشندگان ولایت های کابل، غزنی، هرات و غور می گویند که مردم برای تامین امنیت مراسم های عزاداری تا دهم محرم بصورت داوطلبانه دست به کار شده اند وتاکنون نتیجه بخش و عاری از خشونت های تروریستی بوده است.
به گزارش افغان نیوز: برخی از اعضای شورای ولایتی ولایات غزنی، هرات، غور، دایکندی و کابل، روز دوشنبه( ۲۶، سنبله) به خبرنگار افغان نیوز گفتند که امنیت مراسم ماه محرم توسط مردم گرفته شده است؛ زیرا با این روش شهروندان با اعتماد بیشتر می توانند عزاداری هایشان را برگزار کنند.
غلام سخی زابلی عضو شورای ولایتی غزنی خاطر نشان ساخت که حکومت فقط ۷۰ میل سلاح و ۱۱۰ تن پولیس را در شهر غزنی برای تامین امنیت فرستاده که بدون همکاری مردم تاثیری در برقراری امنیت ندارد.
آقای زابلی می افزاید که حکومت تنها امنیت تعدادی از مساجد را که ثبت و راجستر هستند به ۴ نفر از پولیس ملی واگذار نموده و در کنار آنها مردم نیز همکار هستند.
این عضو شورای ولایتی اظهار داشت؛ آنعده مساجدی که ثبت دولت نمی باشند از سوی نیروهای امنیتی تامین امنیت نشده و هیچ یکی از نیروهای امنیتی در آنجا حضور ندارند.
در همین حال غلام سخی عمار عضو دیگر شورای ولایتی غزنی تایید می کند که مراسم عزاداری در این ولایت مانند سال های گذشته با شکوه و با حضور گسترده مردمی برگزار می شود.
آقای عمار مراسم عزاداری در مرکز غزنی را خوب ارزیابی نموده اما تصریح می کند که در ولسوالی های شیعه نشین مانند چغتو و خواجه عمری که زیر تهدید بلند امنیتی قرار دارد، نیروهای امنیتی حضور ندارند.
بنابراین امنیت این ولسوالی ها توسط مردم گرفته شده است؛ درحالیکه هیچ سلاحی از سوی حکومت دریافت نکرده اند.
وی همچنان اضافه کرد، عدم مخالفت طالبان با عزاداری های حسینی سبب شده است که مردم به امنیت در این ولسوالی ها امیدورا باشند و در این مراسم ها بتوانند اشتراک کنند.
از سوی دیگر هادی رحیمی زاده عضوی شورای ولایتی دایکندی از امنیت مراسم عزاداری در این ولایت ابراز خرسندی نموده گفت که تنها ولسوالی های ناومیش، پاتو و کجران ناامن می باشند.
آقای رحیمی زاده می گوید که امنیت مراسم عزاداری در این سه ولسوالی نیز توسط مردم صورت می گیرد اما امیدی که از عدم مخالفت طالبان با برنامه های مذهبی وجود دارد تا حدی نگرانی های مردم را کاهش داده است .
از طرفی غلام حبیب هاشمی عضو شورای ولایتی هرات در این باره گفت که نیروهای امنیتی محلی هرات قادر به تامین امنیت این شهر نبوده و مراسم عزاداری با تامین امنیت از سوی مردم محل برگزار می شود.
هاشمی خاطر نشان ساخت؛ بیشترین تجمع شیعیان در هرات در ولسوالی های انجیل، کروخ و گذره می باشد که نیازمند شدید به همکاری نیروهای امنیتی دارند.
وی از همکاری حکومت محلی تنها توزیع یک میل سلاح برای یک مسجد را تایید می کند اما می افزاید که این مقدار امکانات برای تامین امنیت کافی نمی باشد.
در همین مورد عبدالبصیر قادری عضو شورای ولایتی غور از مداخله طالبان با مراسم عزاداری های شیعیان سخن می زند و می گوید که طالبان عزاداری ها را تنها در قالب ختم قران و نذر اجازه می دهند.
آقای قادری افزود؛ بیش از ۳۰ درصد مناطق ولایت غور در کنترول طالبان بوده و مردم نمی توانند مراسم عزاداری ماه محرم را با شکوه برگزار نمایند.
این عضو شورای ولایتی غور گفت که ولسوالی های فیروزکوه، دولت یار، دولینه، تولک، ساغر، تیوره و ساوه نا امن ترین ولسوالی های هستند که تنها در روز عاشورا مردم به خیرات و ختم قران می پردازند اما کسی حق سخنرانی در مساجد را ندارد.
این درحالی است که عبدالحی خطیبی، سخنگوی والی غور این وضعیت را ناشی از رسم و رواج های گذشته مردم این مناطق پنداشته می گوید که طالبان با عزاداری های این مردم مخالفت ندارند.
آقای خطیبی علاوه کرد که مراسم های عزاداری در ولسوالی های غرب فیروزکوه و لعل و سرجنگل برگزار شده و امنیت این ولسوالی ها توسط نیروهای امنیتی گرفته شده و در حال حاضر هیچ نگرانی وجود ندارد.
سخنگوی این ولایت تاکید داشت که ولایت غور نیازی به تامین امنیت و کمک حکومت مرکزی نداشته و حکومت محلی به تنهای قادر به تامین امنیت می باشد.
قابل یادآوری است که تامین امنیت مراسم عزاداری ماه محرم در تمام ولایات کشور توسط مردم صورت می گیرد و حکومت تدابیر جدی برای برگزاری این گونه مراسم روی دست ندارد.
پیام ها