ننگرهار؛-دانشجویان-بیکار-در-صفوف-داعش-و-طالب-می-جنگند

شماری از اعضای شورای ولایتی ننگرهار باابراز نگرانی از وضعیت بد امنیتی در این ولایت می گویند که گروه های تروریستی داعش و طالبان در بدل پرداخت ۵۰۰ الی۷۰۰ دالر ماهانه از میان جوانان تحصیل کرده و بیکار سربازگیری می کنند.

به گزارش افغان نیوز: نیلوفر عزیز عضوی شورای ولایتی ننگرهار، در گفتگو با خبرنگار افغان نیوز گفت که در این اواخیر ناامنی نسبت به سال گذشته که بالای ۹۰ در صد بود، کاهش یافته؛ اما امنیت در والسوالی های دور افتاده به گونه ای نسبی می باشد.

خانم عزیز افزود که کاهش ناامنی ها در این ولایت ناشی از تلاش شبانه روزی قوماندانی امنیه این ولایت است.

وی گفت که ولسوالی های شینواری، خوگیانی، شیزاد، اچین، پیچرواگام، کامه و ولسوالی لعل پور از وضعیت بد امنیتی برخوردار بوده و مردم از این وضعیت رنج می برد؛ زیرا مردم دست رسی به خدمات آموزشی و مراکز صحی ندارند.

خانم عزیز گفت؛ دو گروه تروریستی طالب و داعش برای افزایش و حفظ قدرت شان مراکز آموزشی را به روی دانش آموزان بسته نموده و علیه همدیگر فعالیت های مسلحانه انجام میدهند.

او با ابراز نگرانی گفت که طالبان آب، غذا و محل بود و باش شان از سوی مردم محل تمویل می شود و میزان سربازگیری آنان نیز از میان این مردم افزایش یافته است.

خانم عزیز بیان داشت که شماری از جوانان سنتی تحت تاثیر تبلیغات منفی علیه دولت قرار گرفته و برای عملیات مسلحانه زیر نام"جهاد" به این گروه می پیوندند؛ اما برخی از جوانان که از دانشگاه های کشور فارغ التحصیل شده اند، به دلیل فقر و بیکاری با دریافت 500 الی 700 دالر ماهانه فعالیت های تروریستی می کنند.

وی گفت: گروه طالبان تبلغات شان را به منظور جلب و جذب جوانان و تحریک آنان علیه دولت از طریق رادیویی بنام "بیعت" انجام می دهد و دولت هیچ نظارتی بر محتویات برنامه های این رادیو ندارد.

ذبیح الله زمزی عضور دیگری شورای ولایتی ننگرهار با تایید بر ناامنی ها در این ولایت گفت که اکنون ناامنی از ولسوالی ها به داخل شهر این ولایت کشانده شده و هرازگاهی اماکن مقدس، ملا امامان مساجد و مراکز دینی مورد حمله قرار می گیرد.

آقای زمری می گوید که گروه طالبان در داخل شهر از دفترها و دواخانه ها پول می خواهد، در صورت عدم پرداخت پول، مغازه داران و کلینک ها را انفجار می دهد. چنانچه که چندی قبل این واقعه در گلاب صحت پلازا و شیرین دل پلازا نیز رخ داده بود.

زمری افزود که جنگجویان این گروه خلاف ارزش های تعریف شده شان عمل می کنند؛ زیرا در هیج دین و هیچ مذهبی قتل و کشتار در داخل مساجد جایز نیست. از سوی هم در این روزها ریاست حج و اوقاف نیز به گونه ای ۲۴ساعته توسط چند رینجر پولس نظارت می گردد و باعث نگرانی مردم گردیده است.

وی افزود: این وضعیت ناشی از جنگ های استخباراتی است که از سوی کشورهای ایران و پاکستان تمویل و برنامه ریزی می گردد و متاسفانه توسط این گروه تروریستی در ننگرهار تطبیق می  گردد.

او با رد سخنان خانم عزیز در پیوند به تلاش قوماندان امینه و نیروها امنیتی، گفت: یگانه دلیلی که وضعیت ناامنی بهبود نمی یابد، ضعف نیروهای استخباراتی، امنیتی، کشفی و عدم اراده قاطع حکومت می باشد.

وی در مورد همکاری سازمان اطلاعات نظامی پاکستان(ISI) گفت که ننگرهار ۲۴۰ کیلومتر با خط دیورند فاصله دارد و افراد استخباراتی آن کشور به راحتی وارد خاک افغانستان شده و به فعالیت دهشت افگنانه شان  می پردازند.

وی تصریح کرد؛ طالبان با استفاده از مراکز آموزش دینی؛ سلاح های بدون صدا، ماین کنار جاده ای و ترور این شهر را به وحشت انداخته و فضای آرامش برای مردم این ولایت را از بین برده اند.

ننگرهار؛ دانشجویان بیکار در صفوف داعش و طالب می جنگند

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد