وزارت دفاع ملی امارت اسلامی افغانستان در گزارشی، فعالیتها و دستاوردهای یکساله خود را منتشر کرد. به گفته این وزارت، این دستاوردها شامل تقویت سرحدات، مبارزه با تهدیدات امنیتی، رشد ظرفیت نظامی، ارائه خدمات صحی، مبارزه با فساد، توسعه زیربناها و ارتقای آموزش نظامیان میباشد.
به گزارش افغان نیوز: مقامهای این وزارت امروز (سهشنبه، ۳۱ سرطان) در برنامه تشریح دستاوردهای یکساله خود گفتند که این وزارت برای دفاع از تمامیت ارضی کشور، ۱۵ لوای سرحدی، ۹۳ کندک و ۷۶۵ پوسته امنیتی در امتداد سرحدات و خط فرضی دیورند جابجا کرده است.
فصیحالدین فطرت، لوی درستیز قوای مسلح امارت اسلامی در این برنامه گفت که ۱۳ مرکز هماهنگی با کشورهای همسایه ایجاد گردیده که ۷ مرکز آن فعال بوده و روند فعالسازی مراکز باقیمانده ادامه دارد. جهت پشتیبانی از پوستهها، ۳۴۰ کیلومتر سرک جدید نیز در مناطق مرزی اعمار شده است.
فطرت افزود که در بخش عملیاتهای اوپراسیونی، بیش از ۹۶۴ هزار فعالیت شامل گزمات، کمینها، تلاشیها، چکپوینتها و عملیاتهای تصفیوی در یک سال انجام شده است که در نتیجهی آن مقادیر زیاد سلاح، مهمات، مواد مخدر، واسطههای نقلیه، وسایل انفجاری و تجهیزات مخابراتی از مخالفان بهدست آمده است.
این مقام ا.ا تصریح کرد که وزارت دفاع در بخش تعلیم و تربیه تلاش گستردهای بهعمل آورده که مجموعاً بیش از ۲۳ هزار تن از نیروهای «اردوی اسلامی ملی» از مراکز آموزشی مختلف فارغ شدهاند.
به گفته او، از این میان بیش از ۱۰ هزار تن از «فرماندهی تعلیمات محوری حضرت عبدالله بن مسعود (رض)»، بیش از ۱۵۰۰ تن از اکادمیهای دانشگاه «دفاع ملی حضرت ابوعبیده بن جراح (رض)» و هزاران تن دیگر از مراکز تعلیمی ساحوی و مرکزی است.
به گفته فطرت، صدها تن از فارغان صنف دوازدهم نیز برای تحصیل در اکادمیهای نظامی جذب شدهاند. همچنین برنامههای سوادآموزی برای بریدملان و عساکر راهاندازی شده که پنج هزار و ۵۶۳ تن از آن فارغ و بیش از ۱۱ هزار و ۸۰۰ تن در حال آموزش میباشند.
مقامهای این وارت گفتند که وزارت دفاع طی یک سال گذشته ۱۹ باب مسجد ساخته، ۲۰ حلقه چاه برای تأمین آب آشامیدنی صحی حفر و ۵۴ کیلومتر سرک جدید در مناطق تحت مسئولیت احداث شده است.
وزارت دفاع ا.ا علاوه کرد که بیش از یک هزار و ۱۹۱ کیلومتر سرک در ساحات ملکی برای اهالی مردم جغلاندازی یا اعمار شده و ۴۹۲ کیلومتر مسیر برفی پاککاری گردیده است. همچنان چندین پل در ولایات کابل، تخار و بدخشان ساخته و به بهرهبرداری سپرده شدهاند.
این وزارت خاطرنشان کرد که در حوزه لوژستیک و اکمالات، صدها قرارداد جهت تهیه لباس، تجهیزات، و وسایل مختلف عقد شده و دهها هزار واسطه، سلاح و وسایل مخابراتی ترمیم و دوباره فعال گردیدهاند.
به گفته مقامهای وزارت دفاع، در بخش قوای هوایی نیز احیای مجدد ۷ فروند هلیکوپتر Mi-17 و تمدید «ریسورس» یک فروند طیاره An-32 صورت گرفته است. همچنین بیش از یک هزار و ۲۴۰ تن از منسوبین قوای هوایی از کورسهای تخصصی این وزارت فارغ شدهاند.
همچنان این وزارت گفت که در بخش خدمات صحی بیش از ۱.۵ میلیون مریض تداوی شده که ۱۵ هزار تن از آنان بستری گردیدهاند. بیش از ده هزار و ۵۰۰ عملیات جراحی و ۱۱۳ عمل قلب باز نیز اجرا شده است. همچنین بخشهایی مانند تشخیص و تداوی سرطان و خدمات مخصوص برای معلولین توسعه یافته و اعضای مصنوعی بدن برای دهها تن ساخته شده است.
به گفته وزارت دفاع، در بخش کمکرسانی، این وزارت در روند بازگشت مهاجرین از پاکستان نقش فعال داشته و ۶۰ واسطه با ۲۰۰ تن نیروی نظامی برای انتقال مهاجرین بهکار گرفته شدهاند. همچنین ۱۲ میلیون افغانی کمک نقدی به آسیبدیدگان، اعمار کانالها و جویهای آب برای زمینهای زراعتی، از دیگر دستاوردهای این وزارت در یک سال نام برده شده است.
این وزارت گفت که در سال مالی ۱۴۰۳ موفق شده بخش عمدهای از بودجه خود که بیش از ۷۴ میلیون افغانی عواید خالص جمعآوری و به حساب خزانه دولت انتقال داده است.
وزارت دفاع در این نشست افزود که برای مبارزه با فساد، ۲۹۷ تیم تفتیش به قطعات مختلف اعزام شدهاند که در نتیجه، اموال و تجهیزات به ارزش بیش از ۶.۵ میلیارد افغانی تثبیت و ثبت گردیده است.
این وزارت گفته است که در سال گذشته بیش از ۵۲ هزار شکایت را دریافت کرده است که از آن جمله به ۷۱۳ مورد آن رسیدگی شده است. در بخش حقوق و تحقیقات جزایی، بیش از ۵۷۸ دوسیه شامل ۸۶۲ مظنون بررسی شده که بخش عمدهای به محاکم ارجاع و بخشی نیز بهدلیل نبود مدارک کافی مختومه گردیده است.

پیام ها