طالبان بر مناطق منگور، بهلول، روضه و قیاغ در مرکز و ولسوالی های چغتو، رشیدان، خوگیانی، واغه، خواجه عمری، زنه خان، ده یک، گیرو و اندر این ولایت تسلط کامل دارند و حتی مدیریت این ولسوالی ها نیز بدست طالبان می باشد.
به گزارش افغان نیوز: شماری از اعضای شورای ولایتی غزنی امروز شنبه( 14 ثور) در گفتگو با خبرنگار افغان نیوز گفتند که غزنی در آستانه سقوط قرار دارد و با یک حمله کوچک طالبان، تمام غزنی تحت کنترل این گروه خواهد رفت.
غلام سخی عمار عضو شورای ولایتی غزنی با بیان این مطلب گفت؛ گروه طالبان اکنون حدود 7هزار نیروی جنگی مستقر در غزنی دارد که در صورت تصمیم آنان برای سقوط این ولایت، رقم نیروهای شان از پاکستان افزایش خواهد یافت.
آقای عمار می افزاید؛ سقوط نکردن کامل غزنی تاکنون به دست مخالفان به دلیلی این بوده که طالبان جنگی از پاکستان نیامده واگر بیایند با یک حمله کوچک ولایت غزنی در کنترل کامل آنان قرار می گیرد.
این نماینده مردم غزنی در شورای ولایتی اظهار داشت که به جز دو ولسوالی "چغتو و خواجه عمری" تمامی ولسوالی های پشتون نشین این ولایت توسط طالبان اداره می شوند .
عمار یادآور شد که صرافان، تاجران و کسبه کاران در منطقه منگور مرکز این شهر دفاتر مالیه دهی برای طالبان ایجاد کرده اند و سال گذشته حدود 35 هزار افغانی مالیات به این گروه پرداختند که این رقم روزبه روز طبق برنامه مخالفان در حال افزایش است.
وی خاطر نشان ساخت که سرباز گیری طالبان در منظقه قیاغ مرکز غزنی و نیز ولسوالی های خواجه عمری و چغتو ادامه داشته و شماری از پشتون ها علاقمندی زیاد به پیوستن این گروه دارند.
غلام سخی عمار تاکید داشت که طالبان مسلح در سال های گذشته نیز از منطقه بهلول، روضه و منگور که در مرکز غزنی قرار دارند، سرباز جذب می کردند.
آقای عمار علاوه می کند که ملا ادریس در ولسوالی اندر، ملا کیبل در ولسوالی خوگیانی و ملا محمد در ولسوالی رشیدان رهبری عملیات جنگی را در غزنی بر عهده دارند.
وی افزود که فعالیت های طالبان مسلح در غزنی تحت رهبری والی نام نهاد این گروه صورت می گیرد و نیروهای امنیتی در مرکز شهر تنها حوزه های دوم و سوم را در دست دارند. بقیه تحت کنترول طالبان بوده و نیروهای امنیتی در این ولایت حالت دفاعی دارند و طالبان نمی گذارند که از این خط دفاعی عبور کنند.
از سوی هم غلام سخی زابلی یکی دیگر از اعضای شورای ولایتی غزنی تایید نمود که طالبان 8 ولسوالی غزنی را تصرف کرده و هیچ مکتب دخترانه ای در این ولسوالی ها باز نیستند.
آقای زابلی اضافه کرد که مکاتب پسرانه تا صنف نهم فعال می باشد و نصاب درسی از جمله علوم دینی و معلمان این مکاتب از سوی طالبان تعیین می شود؛ اما معاشات این معلمان از سوی دولت پرداخت می گردد.
این عضو شورای ولایتی غزنی می افزاید که مضامین دینی مکاتب این ولسوالی ها چاپ پاکستان و عربستان سعودی بوده اما با سایر مضامین درسی کاری ندارند.
آقای زابلی وضعیت امنیتی شاهراه ها و جاده های مواصلاتی ولسوالی ها به مرکز را ناامن عنوان می کند اما می گوید که ربطی به امنیت و آرامش مردم ندارد.
زابلی در حالی از امنیت نسبی در این ولایت ابراز رضایت می کند که روز گذشته چندین تن از مسافرین این ولایت در مسیر راه توسط طالبان کشته شدند.
نماینده مردم غزنی در شورای ولایتی هشدار دادند که مردم هیچ دلیلی برای دفاع از حکومت ندارند، بنابراین اگر طالبان بر غزنی حمله نمودند؛ مردم نباید از دولتی که حمایت مالی و جانی مردم را بر دوش نمی گیرد، طرفداری و جان های شان را از دست دهند.
"گزارش از حبیبه حبیبی"
پیام ها