کاهش-۴۲-درصدی-خشونت-علیه-خبرنگاران-افغان

نهاد حمایت‌کننده‌ی رسانه‌های آزاد افغانستان"نی" اعلام نموده که براساس یافته‌های تازه‌، خشونت‌ها علیه خبرنگاران ۴۲ درصد کاهش یافته است.

به گزارش افغان نیوز: مجیب خلوتگر، رییس اجرایی دفتر نی، دیروز یک‌شنبه (۸، جدی) طی یک نشست خبری در کابل گفت که هرچند خشونت علیه خبرنگاران هنوز هم در افغانستان وجود دارد؛ اما میزان خشونت‌ها نسبت به سال گذشته میلادی ۴۲ درصد کاهش را نشان می‌دهد.

آقای خلوتگر گفت که قتل، لت‌وکوب خبرنگاران، مشکل مالی رسانه‌ها و عدم دسترسی به اطلاعات از مهم‌ترین مشکلاتی است که خبرنگاران در افغانستان با آن مواجه اند.

به گفته‌ی او، در سال ۲۰۱۹ میلادی حدود ۱۱۵ مورد خشونت‌ علیه خبرنگاران به ثبت رسیده است که شامل قضایای قتل، لت‌وکوب، بازداشت و تهدید به مرگ می‌شود.

رییس نی، تأکید کرد که در سال جاری میلادی ده مورد قتل ثبت شده است که نسبت به سال گذشته میلادی کاهش ۵۰ درصدی را نشان می‌دهد. در سال گذشته ما شاهد بیست مورد قتل رسانه‌ای بودیم که از این میان ده مورد قتل دو موردش به صورت واضح تعریف نشده است. از جمله قتل خانم مینه منگل که در کابل کشته شد و دولت تا هنوز اعلام نکرده است که آیا کار رسانه‌ای خانم منگل باعث قتلش شده یا نه؟. موضوع دیگر آقای هوتکی است که در قندهار دو شب پیش از انتخابات کشته شد؛ اما تا امروز داستان‌های گوناگون در این مورد تعریف می‌شود.

یافته‌های نی، نشان می‌دهد که در سال جاری میلادی بیش از ۲۰ مورد قضیه‌ی‌ جراجت علیه خبرنگاران ثبت شده است که افزایش ۵درصدی را نشان می‌دهد و ده مورد دیگر نیز امنیت ملی و کارمندان دولت سبب بازداشت خبرنگاران شده اند.

مجیب خلوتگر گفت که در سال جاری میلادی ده مورد قضیه‌ی لت‌وکوب خبرنگاران در افغانستان به ثبت رسیده است که چندین خبرنگار در ولایت‌های مختلف افغانستان مورد لت‌وکوب قرار گرفته اند.

آقای خلوتگر گفت که بخش دیگری نظرسنجی نی بر می‌گردد به چگونگی رضایت خبرنگاران از دسترسی به اطلاعات که این نهاد با ۲۵۰ خبرنگار در ۲۴ ولایت افغانستان گفت‌وگو انجام داده است که از این میان ۵۰٫۸ درصد خبرنگار ابراز نارضایتی کردند و ۴۷ درصد دیگر به نحوی از اطلاع‌رسانی نهادها رضایت نشان داده اند.

این درحالی است که چندی پیش کمیته‌ی مصؤونیت خبرنگاران، اعلام کرده بود که خشونت‌ها در برابر خبرنگاران، در شش ماه نخست سال جاری میلادی، در مقایسه با زمان مشابه آن در سال گذشته، ۵۰ درصد کاهش یافته است.

کاهش ۴۲ درصدی خشونت علیه خبرنگاران افغان

پیام ها

نظرتان را بیان کنید

پیام های ارسالی پس از تایید منتشر خواهند شد