مسوولان در وزارت صنعت و تجارت امارت اسلامی میگویند که صادرات قالین دستباف و گلیم کشور در پنج ماه نخست سال جاری میلادی، به ارزش ۷ میلیون و ۵۰۰هزار دالر رسیده است.
به گزارش افغان نیوز؛ قالینبافی در افغانستان یکی از صنایع دستی بسیار دیرینه و مهم به شمار میرود که شمار زیادی از شهروندان کشور به این کار مصروف میباشند. قالین بافان قالینها را با دست میبافند و این هنر که از زمان بسیار قدیم تا کنون از نسلی به نسل دیگر منتقل شده، هنوز شکل بسیار قدیمی آن در افغانستان حفظ شده است.
با این حال، عبدالسلام جواد آخندزاده، سخنگوی وزارت صنعت و تجارت در گفتگو با آژانس افغان نیوز میگوید که صادرات قالین دستبافت کشور در پنج ماه نخست سال جاری میلادی بیش از ۲ میلیون کیلوگرام بوده که ارزش مجموعی آن به ۷ میلیون و ۵۰۰ هزار دالر میرسد.
آقای آخندزاده افزود که آمار سال جاری، افزایش ۳۳ درصدی تولیدات و صادرات قالین دستبافت و گلیم را نسبت به پنج ماه نخست سال قبل در کشور نشان میدهد.
او بیان داشت که از آغاز سال جاری میلادی تا ماه می به ارزش بیش از ۷ و نیم میلیون دالر صادرات قالین به کشورهای ترکیه، امریکا، امارات متحده عربی، ایتالیا، ازبیکستان، هند، آلمان، پاکستان، چین و دیگر کشورها صورت گرفته است.
سخنگوی وزارت صنعت و تجارت در این گفتگو میگوید که صادرات قالین افغانستان در حال حاضر به کشورهای چین، ترکمنستان، هند و امارات متحد عربی از مسیر دهلیز هوایی صورت میگیرد و این وزارت در تلاش است تا با کشورهای پاکستان، ایران و دیگر کشورهای اروپایی نیز دهلیز هوایی را فعال نماید.
عبدالمان حیدری، رییس اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین در گفتگو با آژانس افغان نیوز گفت که در پی تحولات سیاسی اخیر در کشور، شماری زیادی از شهروندان کشور به علت فقر، بیکاری، مسدود ماندن مکاتب و دانشگاهها به روی دختران به قالین بافی روی آوردهاند.
آقای حیدری درباره صادرات قالین و گلیم کشور میگوید که در حال حاضر صادرات قالین و گلیم افغانستان در بیشتر کشورهای منطقه و جهان از طریق دهلیزهای هوایی و زمینی صورت میگیرد.
او از محدودیتهای بانکی، بهای بلند مواد خام، عدم برگزاری نمایشگاههای بینالمللی، احذ ویزا برای تاجران از جمله مشکلات عمده در صنعت قالین دانسته و از امارت اسلامی خواست که در این زمینه باید توجه جدی نماید.
غلام علی جمشیدی، معاون هیات مدیره اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین در گفتگو با آژانس افغان نیوز از برگزاری نمایشگاههای تولیدات داخلی در کشور و بیرون از کشور طی دوسال سال گذشته ابراز خرسندی کرده و گفت که در این نمایشگاهها اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین دست آورد و فروشات خوبی داشته اند.
آقای جمشیدی از امارت اسلامی خواستار برگزاری نمایشگاههای بیشتر شده و گفت که یکی از راههای بازاریابی و معرفی کالاهای تولید شده داخلی به ویژه قالین، برگزاری نمایشگاه در سطح ملی و بینالمللی است.
او تاکید کرد که بیشتر خانوادهها از قالین وارداتی و ماشینی استفاده میکنند و شناخت از کیفیت قالینهای دستباف داخلی ندارند و برگزاری نمایشگاهها زمینه خوبی برای شناخت تولیدات داخلی از جمله قالین است.
مسوولان اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین میگویند که در سال ۱۴۰۲ خورشیدی تولیدات قالین دستبافت و گلیم کشور بیش از یک میلیون متر مربع بوده است.
پیام ها