اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین میگوید که در سال روان ۷ درصد تولیدات قالین دستباف و گلیم، افزایش یافته است.
به گزارش افغان نیوز؛ نور احمد نوری، رییس اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین در گفتگو با آژانس افغان نیوز گفت که در پی تحولات سیاسی اخیر کشور شماری زیاد از شهروندان به علت فقر و بیکاری به قالین بافی روی آورده اند.
رییس اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین گفت که در سال ۱۴۰۰ خورشیدی تولیدات قالین و گلیم به ۱.۲ میلیون متر مربع میرسید و آمار سال جاری، افزایش ۷ درصد تولیدات قالین و گلیم را در کشور نشان میدهد.
آقای نوری افزود که قالین کشور در دوره جمهوریت ۷۰ درصد از پاکستان به دیگر کشورهای جهان صادر میشد اما؛ در حال حاضر این رقم به ۸۵ درصد افزایش یافته است. او در مورد این که چرا قالین افغاستان از پاکستان به سایر کشورهای جهان صادر میشود، گفت که به دلیل مسدود بودن دهلیز هوایی این کار از پاکستان صورت میگیرد و تنها 15 درصد به گونهای مسقتیم از کشور صادر میشود.
رییس اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین تاکید میکند که در سالهای گذشته بیش از یک میلیون نفر که ۹۰ درصد آنان را خانمها تشکیل میدهد، در صنعت قالینبافی مشغول بودند اما؛ پس از روی کار آمدن امارت اسلامی به دلیل بیکاری، مسدود ماندن مکاتب دخترانه و مشکلات اقتصادی، این رقم به 1.5 میلیون نفر در ولایتهای مختلف به ویژه شمال کشور افزایش یافته است.
آقای نوری میگوید که اتحادیه تولید و صادر کنندگان قالین پس از گسترش ویروس کرونا و تسلط امارت اسلامی در کشور، به هیچ نمایشگاه بینالمللی شرکت نکرده که این امر زیان سنگین را به صنعت قالین بافی و صادرات آن به کشورهای بیرونی وارد کرده است. او در این زمینه خواستار تلاش و توجه امارت اسلامی شد.
نوری از برگزاری دست کم دو نمایشگاه تولیدات داخلی طی یک سال گذشته ابراز خرسندی کرده و گفت که در این نمایشگاهها اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین دست آورد و فروشات خوبی داشته است. او گفت که در آینده نزدیک قرار است در ولایتهای قندهار، پکتیا، بدخشان، غزنی و برخی ولایتهای دیگر نمایشگاه تولیدات داخلی برگزار شود که در آن، قالین دست باف کشور نیز به نمایش گذاشته خواهد شد.
رییس اتحادیه مولدین و صادرکنندگان قالین از امارت اسلامی خواستار برگزاری نمایشگاههای بیشتر شده و گفت که یکی از راههای بازاریابی و معرفی کالاهای تولید شده داخلی به ویژه قالین، برگزاری نمایشگاه در سطح ملی و بینالمللی است. او گفت: بیشتر خانوادهها از قالین وارداتی و ماشینی استفاده میکنند و شناخت از کیفیت قالینهای دستباف داخلی ندارند.
آقای نوری از محدودیتهای بانکی، بهای بلند مواد خام، عدم برگزاری نمایشگاههای بینالمللی و توقف پروازها در دهلیز هوایی از جمله مشکلات عمده در صنعت قالین و صادرات آن به کشورهای بیرونی دانسته و از امارت اسلامی خواست که در این زمینه باید توجه جدی نماید.
آژانس افغان نیوز- مهدی انصاری
پیام ها